Презентація "Типи вчителів на будь-якій педагогічній раді!"

Про матеріал
Матеріал призначений для невеличкого розвантаження на педагогічній раді. Піднімає усім педагогам настрій, викликає активне обговорення і пошук дійових осіб на місці засідання, не зволікаючи, покращує увагу, змушує переглянути свою поведінку, викликає посмішку і позитивні емоції...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕСЯТЬ ТИПІВ ПЕДАГОГІВ НА БУДЬ-ЯКІЙ ПЕДРАДІ Жартівливий погляд на колег під час педради

Номер слайду 2

Як часто педагоги вимушені терпіти педради? Насправді, дуже мало хто отримує задоволення від подібних заходів. Але як треба, то треба! Сьогодні на черзі матеріал, створений на основі спостережень працівників сайту «На урок» – типи вчителів на педраді. Представляємо 9 варіантів. А хто з них ви?

Номер слайду 3

1. ЗМУЧЕНИЙ ПЕДАГОГ На кожному зібранні є педагог, який приходить, ставить важкі пакети чи сумку з зошитами на підлогу, сідає на місце, найближче до дверей чи стіни. У нього був довгий, насичений день, і останнє, що йому зараз потрібно, це слухати нові оголошення, директиви чи будь що інше.

Номер слайду 4

2. РОЗДРАТОВАНИЙ ПЕДАГОГ Педагогу дуже хотілося повернутися додому до початку серіалу, футбольного матчу або новин… Але ця педрада забирає той час, який можна було б провести із задоволенням. А якщо за півгодини не вийти з навчального закладу, то у маршрутці буде повно людей і знову доведеться їхати стоячи… Ви впізнаєте такого педагога по знервованій позі, схрещених на грудях руках. Щоразу, як хтось із колективу ставитиме запитання, ви чутимете голосне зітхання. Для цього педагога педрада закінчилась ще до того, як розпочалась.

Номер слайду 5

3. КОНТРОЛЕР ЧАСУ Такий педагог слідкує за дотриманням регламенту, чи все йде за планом. Обговорення поза планом забирають час кожного присутнього. «Повернемося до основного питання» – коронна фраза такого педагога. Ви можете помітити, що він постійно дивиться на годинник на стіні чи руці. Педагог тут не для того, аби витрачати час даремно.

Номер слайду 6

4. РАДІСНИЙ ПЕДАГОГ Здається, він ковтнув смішинку на цій педраді. Чи то так завжди було? І взагалі, чого ця людина така щаслива? Хіба є привід радіти? Діти неслухняні і невдячні, треба журнали заповнити, хтось з батьків обіцяв прийти, зошитів купа, ще план-конспект потрібно написати. Ще й на педраді на годину чи дві затримають. Ні, ну чому він такий радісний?

Номер слайду 7

5. ПОГОДЖУЄТЬСЯ З УСІМ Він погоджується зі словами керівника, часто повторює фрагменти, фрази, киває головою. Підтримати якусь ініціативу – без проблем! Здається, він років 5-7 працює, вже не молодий вчитель, але ще й не вважається досвідченим. Цікаво, а для чого вони все це роблять?

Номер слайду 8

6. МІСЦЕВИЙ ЖАРТІВНИК Ніхто не знає, що від нього очікувати. Він постійно жартує, його чують або тільки сусіди, або ж уся аудиторія. Цього педагога люблять та ненавидять, в залежності від того, на кого направлені його жарти. Контролер часу злиться, адже через жарти затримується педрада. А змучений якраз має сидіти поряд, аби декілька разів посміятися та не заснути

Номер слайду 9

7. СОНЬКО Його легко помітити, бо він бореться зі сном всю педраду. Найчастіше очі опущені в листочок, зошит, імітується неабияка зацікавленість процесом. Все таке цікаве… Прокинься! Це наступна фаза «Змученого педагога»

Номер слайду 10

8. КОРЕСПОНДЕНТ Якщо його не зупинити вчасно, він все питатиме й питатиме! Його ненавидить Контролер часу, Роздратований вважає його божевільним. Жартівник неодмінно скаже щось влучне після чергового питання. А він хоче зрозуміти всю отриману інформацію, перепитати про обов’язки, перш ніж усі підуть. Щоразу, коли запитують: «Ще є питання?». Коли тиша, аудиторія полегшено видихає. Але коли він починає ставити запитання, всі розуміють, що додому ніхто не піде, доки все не вирішиться

Номер слайду 11

9. ПИСАР Як правило, цей педагог сидить у самому кутку подалі від директора. Він хоче, аби всі думали, що у цей момент старанно занотовуються слова, сказані адміністрацією. Але ж кожен знає, що писар перевіряє зошити, або пише план-конспект на завтра. І він буде прикидатися до останнього.

Номер слайду 12

10. БЛИСКАВКА Це той колега, який переконаний, що без нього можна обійтися, всі прекрасно переживуть педраду. Не страшно не дізнатися якісь новини, статистику. Якщо буде щось дійсно важливе, хтось та й перекаже завтра. А в день педради він так швидко піде з навчального закладу, що супергерої позаздрять

Номер слайду 13

А ЯКИЙ ТИП ВИ ДОБАВИЛИ Б ДО ЦЬОГО СПИСКУ? А МОЖЛИВО НАВПАКИ, ВИКИНУЛИ Б ІЗ ЦЬОГО СПИСКУ? З ВАМИ ЖАРТУВАЛИ ПРАЦІВНИКИ САЙТУ «НА УРОК»

Номер слайду 14

І РАЗОМ З НИМИ, Я ПСИХОЛОГИНЯ, РАЇСА!!! Інтернет ресурс: https://naurok.com.ua

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ткачик Світлана Ярославівна
    Висловлюю велике дякую за таку чудову ідею! А й справді, в кожному колективі є такі персонажі. Важливо знайти себе....
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
11 червня 2019
Переглядів
1116
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку