Презентація "Травневий хрущ"

Про матеріал
Презентація "Травневий хрущ" ,цей дидактичний матеріал містить відомості про будову хруща,всі характерні властивості щодо життя жука.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЕКТ «ТРАВНЕВИЙ ХРУЩ»

Номер слайду 2

Опис, будова, характеристика. Як виглядає травневий хрущ? Травневий хрущ є членистоногою комахою і відноситься до загону жорсткокрилих, сімейства платинчастоусих, роду травневих хрущів.

Номер слайду 3

Скільки живе травневий хрущ?З тривалістю життя травневого хруща все цікаво, справа в тому, що ці комахи мають стадії розвитку, і поки вони тільки формуються у вигляді личинок під землею проходить 4-5 років. Зате ставши дорослим хрущем і вибравшись на поверхню, вони живуть лише 5-7 тижнів.

Номер слайду 4

Де мешкає травневий хрущ?В якості місць проживання, хрущі воліють лісисту місцевість, поблизу річок, де є не тільки їжа, але і пухкий піщаний ґрунт. А ось у місцях з глинистим грунтом хрущів немає, з тієї причини, що їх самки просто не зможуть вирити тунель і відкласти яйця в такому ґрунті.

Номер слайду 5

Розмноження і розвиток травневого хруща. Життєвий цикл. Для цієї комахи типовий розвиток з повним перетворенням. Життєвий цикл хруща триває від трьох до п’яти років і включає в себе такі стадії: Стадія яйця, вона триває 30-40 днів. Стадія лялечки триває 30-60 днів. У стадії личинки хрущі перебувають близько 3-4 років.І нарешті, в стадії імаго (дорослої особини) хрущ живе до двох місяців.

Номер слайду 6

Чим харчується травневий хрущ і його личинка. Головним джерелом їжі для дорослого травневого хруща є молоді пагони, листя, квіти. Особливо люблять хрущі такі плодові дерева як яблуня, слива, груша, черешня, аґрус. А ось личинки хрущів, що розвиваються в землі ще більш ненажерливі, ніж дорослі особини, і саме вони завдають найбільшої шкоди для сільськогосподарських культур, так як поїдають коріння багатьох молодих рослин

Номер слайду 7

Боротьба з травневим хрущем. На всіх стадіях свого існування травневий хрущ є небезпечним шкідником сільськогосподарських культур, личинки хрущів поїдають коріння рослин, викликаючи засихання і загибель останніх, дорослі особини пошкоджують рослинність, об’їдаючи листки та пагони. З цієї причини для ефективної боротьби з ними необхідні комплексні заходи, спрямовані, як на знищення личинок, так і дорослих особин.

Номер слайду 8

Цікаві факти про травневого хруща. Найзагадковішою і найдивнішою є їх здатність до польоту, справа в тому, що згідно з законами аеродинаміки літати вони просто не повинні. Проте, хрущі літають всупереч всім аеродинамічним законам, можливо в майбутньому зоологам і технікам таки вдасться проникнути в таємницю польоту цих комах. Травневі хрущі на рідкість дуже цілеспрямовані істоти, намітивши мету, вони будуть до неї йти незважаючи ні на що. У казці Андерсона «Дюймовочка» травневий хрущ був одним з претендентів на руку і серце Дюймовочки.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Rudenko Svetlana
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 квітня 2020
Переглядів
35389
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку