презентація "Третинний сектор економіки України"

Про матеріал
Тема 3. Економіка України в міжнародному поділі праці § 32. Третинний сектор економіки України: Міжнародні транспортні коридори на території України, Офшорна розробка програмного забезпечення в Україні,Рекреаційний комплекс України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Третинний сектор економіки України

Номер слайду 2

Міжнародні транспортні коридори на території України. Україна розташована на перетині найважливіших транзитних і зовнішньоторговельних маршрутів між країнами Європи та Азії. Це зумовлює транзитний статус нашої країни.

Номер слайду 3

Офшорна розробка програмного забезпечення в Україні. Україна входить до двадцятки світових виробників програмного забезпечення. У нашій країні налічується майже тисяча компаній з розробки програмного забезпечення. У галузі працюють понад 30 тис. українських фахівців. Розробка IT-технологій визнана пріоритетним напрямом розвитку України.

Номер слайду 4

Понад 60 % їхньої продукції експортується, унаслідок чого з 2000 р. виник новий сучасний напрям - розробка програмного забезпечення для іноземних замовників, що отримав назву офшорний аутсорсинг - взаємовигідна співпраця компаній, за якої їхні офіси розташовуються в різних країнах і навіть на різних континентах. Серед сервісів, що наразі надає український аутсорсинг, лідирують web-розробка, дизайн, верстка та створення мобільних додатків.

Номер слайду 5

Рекреаційний комплекс України. В Україні санаторно-курортна справа є одним з найдавніших видів рекреації. З XIX ст. відомі кліматичні курорти Південного берега Криму, бальнеологічні Передкарпаття і Закарпаття, Поділля, Полтавщини, грязьові курорти Криму й Одещини.

Номер слайду 6

Україна має широку й різноманітну рекреаційну ресурсну базу, представлену майже всіма бальнеологічними типами мінеральних вод (вуглекислі, радонові, сульфідні, залізисті, бромні, йодо-бромні та йодні тощо). Грязьові курорти використовують торфові, мулові, сапропелеві грязі, значні поклади яких є в озерах і лиманах Криму, Одеської, Херсонської, Запорізької областей.

Номер слайду 7

Кліматично найкращі рекреаційні території зосереджені на узбережжі Чорного та Азовського морів (переважно для літнього відпочинку), у Карпатах і Закарпатті (як літня, так і зимова рекреація).

Номер слайду 8

Останніми роками в Україні широкого розвитку набув туризм. Україна багата на природні та культурно-історичні туристичні ресурси. Найкраще розвиваються гірський, пізнавальний, водний, релігійний, екстремальний, сільський, зелений види туризму.

Номер слайду 9

У Києві розташовано чимало відомих архітектурних шедеврів

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Місце України на світовому ринку інвестицій і запозичень. Надходження прямих інвестицій для потреб розвитку національної економіки є важливим індикатором міжнародної привабливості держави, ключовим показником конкурентоспроможності на міжнародному ринку капіталу. Тому в 2017 р. Україна посіла лише 81-ше місце серед 137 країн у щорічному рейтингу Глобального індексу конкурентоспроможності.

Номер слайду 13

Найпривабливішими для іноземних інвесторів залишаються сфера фінансової та страхової діяльності, деякі промислові підприємства, оптова й роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів. Стан фінансової системи України впродовж останніх десятиліть змушує її виходити на світовий ринок запозичень, тобто звертатися до світових кредиторів. Сьогодні найбільшими кредиторами України є міжнародні фінансові організації, передусім МВФ, Світовий банк, МБРР, а також Євросоюз.

Номер слайду 14

Зовнішній борг України поступово зростає і у 2017 р. досяг 76,3 млрд дол., що становить 75% ВВП . Україна за розміром зовнішнього боргу перебуває на 48-му місці у світі. З огляду на те, що Україна витрачає валюти більше, ніж заробляє, без зовнішніх позичок вона поки що не може обійтися.

Номер слайду 15

Банківсько-фінансова система України поступово інтегрується у світовий банківський простір, спостерігається значна активізація присутності іноземного капіталу ТНК. Станом на 2017 р. у Державному реєстрі банків України зареєстровано 88 банків, з них що другий - банк з іноземним капіталом, а що п’ятий - зі стовідсотковим іноземним капіталом.

Номер слайду 16

Сучасні форми просторової організації виробництва товарів і послуг в Україні. На різних підприємствах під впливом науково-технічного прогресу відбуваються складні й суперечливі процеси подальшого усуспільнення поділу праці. Ці процеси виявляються в еволюційному розвитку низки суспільних форм організації виробництва товарів і послуг. Серед них провідна роль належить як класичним формам суспільної організації виробництва (концентрація, спеціалізація, кооперування і комбінування), так і новим (диверсифікація, конверсія).

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
6781
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку