Презентація "Трудовий договір"

Про матеріал

Презентація містить інформацію для вивчення поняття "трудовий договір". Може бути використаний для вивченя нового матеріалу а також на етапі закріплення знань

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Праця не э доброчинністю, проте вона э необхідною умовою доброчинного життя. Л. Толстой

Номер слайду 2

Тема: Трудовий договір. План. Як укласти і розірвати трудовий договір?Права і обов'язки роботодавця і працівника. Робочий час і заробітна плата.

Номер слайду 3

Трудовий договір – це угода між Працівником. Власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою. За якою. Зобов'язується виконувати роботу, визначену угодою. З підляганням внутрішньому трудовому розпорядковіЗобов'язується виплачувати працівникові заробітну плату І забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи

Номер слайду 4

Сторони (суб'єкти трудових правовідносин) Працівник- Фізичні особи; з 16 років; з 15 років (письмова згода одного з батьків) з 14 років (на канікулах)Власник Будь-який власник (або уповноважена особа) підприємства, закладу, організації; будь-яка фізична особа – наймач працівника. Форма. Усна. Письмова. З неповнолітніми; контракт; з особливими умовами, з ризиком для здоров'я; пов'язана з державною таємницею тощо

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Умови договору. Випробувальний термін Для вивчення професійних якостей працівника; для робочих – 1міс.; до 3-х. міс. (іноді до 6-ти)Не встановлюється для неповнолітніх, молодих спеціалістів, звільнених у запас та ін.

Номер слайду 7

Порядок та умови прийому на роботу. Працівник. Власник (або уповноважений ним орган) Заява, паспорт (інший документ), трудова книжка, військовий білет (для військовозобов'язаних); у деяких випадках – документ про освіту, диплом, характеристика, направлення на роботу, довідка про стан здоров'я Наказ (розпорядження) про прийом на роботу. (Якщо наказ не видано, а особа стала до роботи, договір вважається укладеним.) Трудову книжку, якщо громадянин(ка) працював понад п'ять днів (за основним місцем роботи)Зобов'язаний. Дотримуватися трудової дисципліни; виконувати внутрішній розпорядок та ін. Зобов'язаний Роз'яснити працівнику його права та обов'язки, умови праці (під розписку); ознайомити з правилами внутрішнього розпорядку; визначити робоче місце та забезпечити засобами для роботи; проінструктувати щодо ТБ, ПБ тощо; організувати (за необхідності) обов'язковий медичний огляд (до 21 р.)

Номер слайду 8

Пам'ятай! Забороняється вимагати від осіб, які влаштовуються на роботу, документи, не передбачені Кодексом закону законів про працю України (ст. 25) Пам'ятай! У разі, коли наказ не було видано, а особа фактично стала до роботи , трудовий договір вважається укладеним.

Номер слайду 9

Обов'язок працівника: Сумлінно виконувати трудові обов'язки;дотримуватися трудової дисципліни;дотримуватися правил техніки безпеки. Обов'язки роботодавця (власника або уповноваженої особи): Створити безпечні та здорові умови роботи; своєчасно сплачувати заробітну плату;ознайомити працівника з правилами техніки безпеки, роз'яснити йому права та обов'язки; визначити працівнику робоче місце.

Номер слайду 10

Розірвання трудового договору

Номер слайду 11

Робочий час. Робочий час – визначений законом або угодою час, упродовж якого працівник повинен виконувати трудові обов'язки.

Номер слайду 12

Види робочого часу. Нормальна тривалість Не більш ніж 40 год. на тиждень; напередодні святкових і неробочих днів скорочується на 1 годину. Скорочена тривалість Від 16 до 18 років – 36 год. на тиждень; від 14 до 16 років – 24 год. на тиждень (від 14 – на канікулах) для учнів від 16 до 18років – до 18 год.; для учнів від 15 до 16 років – до 12 год.;Для зайнятих на шкідливому виробництві – 36 год. Додаткові види робочого часу

Номер слайду 13

Заробітна плата. Заробітна плата – це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому вимірі, яку роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Опрацювати матеріали параграфа, вивчити поняття. Заповнити таблицю “Види заробітної плати.”Опрацювати КЗп. П України, визначте як оплачується понаднормова робота та робота в нічний час, у час простою, у святкові і неробочі дні**.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Крижанівська Тетяна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
1 лютого 2022
Переглядів
5379
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку