Презентація "Тяжко тому жити, хто не хоче робити. Л.Глібов "Коник - стрибунець."

Про матеріал
Презентація до уроку з літературного читання на тему "Тяжко тому жити, хто не хоче робити. Л.Глібов "Коник - стрибунець."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель початкових класів Черкашина І.В Тема уроку: Тяжко тому жити, хто не хоче робити. Л.Глібов «Коник-стрибунець» 

Номер слайду 2

Ми будемо Урок буде Реклама уроку Ми будемо Урок буде активні цікавий працьовиті добрий творчі продуктивний уважні навчальним дисципліновані трохи казковим

Номер слайду 3

Психоформула Щоб разом працювати, Треба разом повторяти: Я розумний і серйозний, Хоч іще малого зросту. Зараз з силами зберуся, Я нічого не боюся. Впевнений, кмітливий я, Хочу отримувать знання.

Номер слайду 4

Девіз: Хто багато читає, той багато знає. Хто швидко читає, той багато зробити встигає.

Номер слайду 5

Засідання театру юного читця

Номер слайду 6

Театр – це установа, що здійснює сценічні вистави

Номер слайду 7

Мовленнєва гімнастика Вправа на дихання «Свічка» Вправа «Квіточка»

Номер слайду 8

Ворона Корова Му зика рашка зей льтик Кар тина тон топля ась Розмовляйте як

Номер слайду 9

Змагання скоромовців Театрали ролі грали. Королі, пірати, тролі — Непрості в акторів ролі.

Номер слайду 10

Вправи для очей

Номер слайду 11

не Муд рим ні хто вро див ся, А нав чив ся Ключ: Гра «Дешифрувальник»

Номер слайду 12

Мудрим ніхто не вродився, а навчився. Людей питай, а ... . Пташку пізнають по пір'ю, а ...

Номер слайду 13

Людей питай, а свій розум май. Пташку пізнають по пір'ю, а людину – по розуму. Кожин день життя додає часточку мудрості. Перевір себе

Номер слайду 14

Математичні дії БАЛЕТ – Т + Й – ЛЕ + КА =

Номер слайду 15

Байка Правда в байці — як світло в кімнаті. Хоч розповідь коротка й жартівлива, Мета її ясна й правдива.

Номер слайду 16

Завдання Вдосконалювати читацькі вміння і навички. Закріплювати знання про байку як жанр. Виділяти мораль байки. Знати Зміст байки. Мораль байки. Життєвий шлях Леоніда Глібова. Вміти Виділяти мораль байки. Виразно читати байку. Характеризувати вчинки героїв.

Номер слайду 17

Літературний словник Байка — невеликий, віршований або прозовий твір з повчальним змістом, у якому в алегоричній формі через образи тварин, птахів, риб, комах, рослин і речей зображено людські вчинки, характери, недоліки. Байці властива алегоричність — наділення тварин, рослин, предметів і явищ рисами людського характеру. Байка має мораль — повчальний висновок, яким вона або розпочинається, або закінчується. Байка містить дві частини: розповідну і повчальну (мораль). Байкар — автор байок.

Номер слайду 18

Асоціації

Номер слайду 19

Видатний байкар Леонід Глібов народився 5 березня 1827 р. в селі Веселий Поділ на Полтавщині. У дитинстві Леонід Глібов заслуховувався народною піснею, зачаровувався народними звичаями та обрядами. Хлопчик любив усякі рослини, мав свою грядочку. Часто його біла голівка виднілась серед квітів, за що його родичі й знайомі називали "Льолик – квітчастий королик". У 13 років Глібов вступив до Полтавської гімназії, яку не зміг закінчити через хворобу. Потім учився в Ніжинському ліцеї вищих наук. Довгий час Глібов викладав географію та історію. Глібов написав багато жартівливих пісеньок, віршованих загадок та акровіршів для дітей. Свої твори для дітей Л. Глібов друкував у журналах "Дзвіночок" та "Зоря" під псевдонімом "Дідусь Кенар". У творчому доробку поета 107 байок.

Номер слайду 20

КО СТРИ НЕЦЬ НИК БУ

Номер слайду 21

Тематичний словник школяра Вдатний не змовкаючи досхочу раптом не вгаваючи зупиняється, болить гульк вдосталь серце мліє вмілий непереливки спритний проворний дуже погано небораче характер вдача племіннику небоже бідолахо

Номер слайду 22

Головні герої книко           рахаму                         

Номер слайду 23

Мураха Коник Хвилинка - цікавинка

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Фізкультхвилинка Любі, діти, прошу встати, як лебідоньки Дістати сонечка промінчик в небі. І присісти всім нам треба, Крилечками помахати. Вверх долоньки підійняти, І як щука у воді – круть туди і круть сюди. Повернулись вправо, вліво, Посміхнулись пустотливо. І разом на сам кінець, Кожен буде стрибунець.

Номер слайду 26

Вдатний – веселий – співучий - проворний Сюжетно – рольова гра

Номер слайду 27

Творча лабораторія Робота в групах «Літературознавці» Завдання: «Ґронування» «Мовознавці» Завдання: «Сенкан » «Дослідники» Завдання: Порівняльна характеристика головних героїв «Лінгвісти» Завдання: Які фразеологізми відповідають змісту байки? «Рекламодавці» Завдання: Реклама байки Л.Глібова

Номер слайду 28

Підсумуймо! - Яку байку ми читали на уроці? - Яким був коник - стрибунець ? - Дайте пораду конику – стрибунцю. - Чим байка відрізняється від вірша? А казки? - Які недоліки людського характеру засуджує байкар? 

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Гра «Незакінчене речення» Продовжіть думку: Сьогодні на уроці я … Я розповім дома батькам про… Сьогодні мені урок … тому, що…

Номер слайду 31

ppt
Додано
24 серпня 2021
Переглядів
637
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку