Презентація. У двері стукає зима. Створення книжки зимові сторінки

Про матеріал
Презентація до конспекту уроку з інтегрованого курсу "Я досліджую світ" для 1 класу ( за підручником Н.М.Бібік, Г.П.Бондарчук) . Мета: розширювати знання учнів про характерні ознаки зими, розвивати пізнавальну активність, зв'язне мовлення, логічне мислення, уяву; вчити бачити красу рідного краю; виховувати бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У двері стукає зима. Створення книжки зимові сторінки

Номер слайду 2

Кружляє ніжно білий пух,Міняє зайчик свій кожух,Вдягає лиска рукавички,Співають весело синички,Ведмідь в барлозі вже дріма,Яка пора скажіть? …

Номер слайду 3

Що тобі спадає на думку коли ти чуєш про зиму?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Якого кольору зима?

Номер слайду 6

Якого кольору зима? Біла! Із давніх-давен зиму називають білою, та це й не дивно. Адже саме взимку на землю лягає пухнаста біла ковдра.

Номер слайду 7

Якого кольору зима? Зелена! Особливо це відчуваєш наприкінці грудня, коли на поріг впевнено й рішуче ступає Новий рік. І він несе із собою в кожну оселю якесь вічно-зелене деревце: чи то ялинку, чи сосну, а чи смереку.

Номер слайду 8

А ще зима червоніє від ягід горобини й калинових кетягів. Давно одшуміло літо, давно облетіло листя, і саме зараз, узимку, на горобинах залишилися тільки червоні ягоди. І такими вони здаються яскравими, що інколи аж очі вбирают .

Номер слайду 9

Можна побачити зиму синьою. І це не вигадка й не диво — сині тіні лягають від дерев, від будинків, від людських постатей. Чи то тому, що тіні ці лягають на сніг.

Номер слайду 10

Якого кольору зима? Зима барвиста, зима веселкова — це від зимових свят. Уже в грудні в оселях ялинки прикрашають кольоровими гірляндами. І світяться вони червоними, синіми, зеленими вогниками.

Номер слайду 11

Чи знаєте ви, що таке сніг? Раніше вважали, що сніг – це замерзлі краплини води. Що падає він з тих саме хмар, що і дощ. Нині вчені розгадали таємницю народження сніжинок. Водяна пара піднімається дуже високо над землею, де панує сильний холод. І тут з неї утворюються крихітні крижинки – кристалики. Вони поступово ростуть і перетворюються на дивовижні шестикутні зірочки – сніжинки.

Номер слайду 12

Через величезне розмаїття форм сніжинок вважається, що двох сніжинок з однаковим візерунком не існує.

Номер слайду 13

Грудень. Грудень – студень сніговий Рік завершує старий,Ходить, в вікна заглядаєІ стурбовано питає: Хто не має кожушину?Прошу, любі на гостину. Дам адресу ось таку: У найближчому ліскуЄ великі два дубки. Роздаю там кожушки. Білкам, зайчикам, вовкамІ веселим малюкам. Зима має трьох синів

Номер слайду 14

Вітер снігом б'є в обличчя, Засипає снігом дах. І ведуть між себе січу Хуртовини у степах. Звір в цю січу попадеться, — Геть тікає ледь живий. І по праву Січнем зветься Місяць перший, зимовий. Та стрічають Перше січня Дуже радо малюки; Скрізь веселі, новорічні Зеленіють ялинки. Січень

Номер слайду 15

Лютий Лютий, лютий – лютовисько!Ти неначе злий хлопчисько,Водиш холод за собою,Сперечаєшся з весною. Ти стараєшся дарма,Бо скінчилася зима. Йди від нас уже, іди!Нам набридли холоди!Ждем тепла весняного,Літечка рум’яного.

Номер слайду 16

Зимова руханка https://www.youtube.com/watch?v=4tr. XNx. EVZEM

Номер слайду 17

ЗИЗИМАРозгадайте ребус

Номер слайду 18

09.12.2023 Обведи синім ті обєкти, які сподобаються сніговику, червоним – які не сподобаються.

Номер слайду 19

https://www.youtube.com/watch?v=F4 Et. D41 RNUM

Номер слайду 20

Номер слайду 21

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
9 грудня 2023
Переглядів
471
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку