Презентація "У світі казок"

Про матеріал
Мета: сприяти розвитку естетичних почуттів; навчати дітей слухати; розвивати їх пам’ять, увагу, спостережливість; формувати оцінні судження; заохочувати до корисних справ; прищеплювати
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У світі казок

Номер слайду 2

І конкурс. «Математична загадка»

Номер слайду 3

Скільки звірів вмістилося в рукавичці, яку загубив дід?

Номер слайду 4

Скільки звірів зустрів по дорозі Колобок?

Номер слайду 5

ІІ конкурс «Телеграма»До нас прийшли телеграми, але вони без підписів. Ми будемо  читати і відгадувати.

Номер слайду 6

Я просте яйце знесла. Знесу золоте і прийду до вас у гості.

Номер слайду 7

Знайду братика, якого забрали злі птахи, і прийду до вас у гості. 

Номер слайду 8

Рятуйте, нас з’їв Вовк! 

Номер слайду 9

Почастую Лисичку з глечика з вузенькою шийкою і прийду до вас.

Номер слайду 10

Переможу злу відьму, сяду на гусенятко і примчу до вас.

Номер слайду 11

Не полечу я з вами. Як  була я на лужку. Виломила ніжку,А ви полинули, Мене покинули. 

Номер слайду 12

Я –За три копи куплена,півбока луплена!тупу – тупу ногами,сколю тебе рогами.ніжками затопчу,хвостиком замету

Номер слайду 13

III конкурс. «Хто швидше»Казки, як мудрі й вірні друзі, знайомлять вас з чарівним світом, роблять вас добрішими, розумнішими, кмітливішими. Ось і перевіримо як швидко ви знаходите правильні відповіді.

Номер слайду 14

Хто  обхитрив колобка ?Хто врятував Івасика – Телесика ?Куди потрапила стріла Івасика –царевича?З кого зробив дід бичка ?Скільки тварин тягло ріпку ? Кого перелякав Пан Коцький?Чим ловив Вовк рибу?

Номер слайду 15

Хто прогнав Козу – Дерезу? Як звали хлопчика розміром з горошину? Як звали мишенят з казки «Колосок»?Що загубив дід, йдучи лісом?  Як звали лісового царя?   У якій казці дівчинка полюбляє носити червоний капелюшок? Хто з героїв казок ходить лише в чоботях?

Номер слайду 16

Загадки казкових героїв. Казка 1. «Я хотів мандрувати світом і не знав, що все так погано закінчиться. Я думав, що всі навкруги такі добрі і щирі, як мої Бабуся і Дідусь…»

Номер слайду 17

Казка 2. «Для мене дуже шкідливо заходитися стільки часу у воді. Спасибі тому непосидючому доброму хлопчику та старій черепасі, що витягнули мене на сушу…»

Номер слайду 18

«Нам би дуже не хотілося її підводити. Ми б хотіли зупинитися, аби вона залишилася на балу. Але ми не маємо права ні поспішати, ні відставати, ні зупинятися…»

Номер слайду 19

Казка 4. «Це дуже неприємно, коли тебе одягають на лапи. Адже там кігті. Ми розуміємо що все це заради Господаря, але ж боляче…»

Номер слайду 20

Казка 5. «Оце так хвіст у цієї Мишки! Не зрівняти його ані з кулаком Дідуся, ні з кулаком Бабусі. Й треба ж було цій Мишці вибігти у найнеслушніший момент. Зараз би усі дивувалися з мене. Лежало б я на видноті… » 

Номер слайду 21

Казка 6. «Мені приємно знаходитися на голівці цієї Дівчинки. Вона мені подобається. Завжди охайна. Мені подобається разом з нею подорожувати лісом, навідуватися до бабусі. Але є єдина вада: моя хазяйка занадто довірлива. Тому з нею трапляються різні негаразди…» 

Номер слайду 22

«Для мене дуже шкідливо стільки часу знаходитися у воді… Дякую цьому допитливому й неслухняному хлопчикові. Якби не він й не черепаха, скільки б це довелося мені лежати на дні?..»

Номер слайду 23

«Я, звичайно ладна була виконати всі її побажання. Бо її чоловік врятував мені життя. Але, кінець кінцем, я зрозуміла: чим більше людині давати, тим більше вона хоче. Ось і доводиться таким людям залишатися у розбитого корита…».

Номер слайду 24

Казка – це дитинство людства і його мудрість. Читайте і слухайте казки, легенди, пісні, прислів’я. Вивчайте казки, переказуйте, нехай вони ідуть світом. Нехай живуть серед нас і після нас, хай виховують синів і дочок нашої землі, нашого народу, вчать, як треба по правді жити.

Номер слайду 25

Надійшов кінець нашої подорожі – гри. Але допоміг перемогти у змаганні не щасливий випадок. А знання і дружба.

Номер слайду 26

pptx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Презентації
Інкл
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку