Презентація.Українські землі у складі польщі.На початку Другої світової

Про матеріал
Презентація-конспект для групових,індивідуальних та класних робіт..З використанням тестів,схем,таблиць та посилань на відео уроки та онлайн тести.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українські землі у складі Польщі.(Національна політика. Пацифікація. Економічне та соціальне становищє. Просвітні організації краю. Андрій Шептицький)Картку підготувала Мотенко І. О. Запишіть тему і дату уроку

Номер слайду 2

План:1. Українські землі у складі Польщі2. Економіка Українських земель3. Суспільно-політичний рух.

Номер слайду 3

У 1919-1923 рр. польське керівництво намагалося в очах світової громадськості довести свої права на українській землі, а також те, що Польща нібито забезпечує всі права національних меншин. Польська конституція 1921 р. гарантувала права українців на рідну мову на побутовому рівні й у навчанні в початкових школах. Крім цього, закон від 26 березня 1922 р. надавав самоврядування Східній Галичині (трьом воєводствам – Львівському, Станіславському, Тернопільському). Але щойно 14 березня 1923 р. Рада послів Англії, Франції, Італії та Японії визнала Східну Галичину частиною Польщі, усі ці права залишилися на папері. У 1923-1926 рр. польські правлячі кола наполегливо проводили політику, спрямовану на асиміляцію поневолених народів. Для здійснення цієї мети уряд Польщі поділив країну на дві господарські території: Польща «А», до якої входили корінні польські землі, і Польща «Б», що складалася переважно із західноукраїнських і білоруських земель. 31 липня 1924 р. був прийнятий закон, за яким польська мова проголошувалася державною. Почалося закриття українських шкіл. Польський уряд намагався витравити самі поняття «Україна», «українець». На українські землі переселялися польські колоністи («осадники»), яким виділялися кращі землі.

Номер слайду 4

       Польщаз р. Західноукраїнські земліБлизько осіб. Території:

Номер слайду 5

Дайте загальну характеристику становища західноукраїнських земель на початку 1920-х рр. Політична сфера Економічна сфера       Національне життя. Чим відрізнялося становище Східної Галичини від Західної Волині у складі Польщі?Занотуйте особливості етапів та змісту польської офіційної політики щодо Західної України І етап 1919 – 1923 рр. ІІ етап 1923 – 1926 рр.     ІV етап 1937 – 1939 рр.  ІІІ етап 1926 – 1937 рр. 

Номер слайду 6

Визначте сутність національної політики польського уряду. До яких міжнаціональних відносин вона призвела?Осадництво» — це. Аполітико-ідеологічний контроль за українськими партіями, здійснюваний чехо-словацькими партіями в 1920 — 1930-х рр. Пацифіка́ція  — умиротворення замирення, успокоєння) — урядова політика, спрямована на утихомирення, замирення («пацифізм», запроваджений насильницькими методами) локалізованих етносів

Номер слайду 7

Домашнє завдання: Опрацювати параграф. Вивчити дати ,поняття ,діячів. Успіхів!

pptx
Додано
5 липня 2021
Переглядів
858
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку