Презентація. Урок до підручника М.Вошуленка, Н.Васильківська,С. Дубовик "Навчаюся писати іменники чоловічого роду на - р в орудному відмінку однини"

Про матеріал

Презентація буде додатком до підручника. Допоможе вчителям зробити дослідження за темою урока.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Навчаюся писатизакінчення іменниківчоловічого роду на -рв орудному відмінку однини.

Номер слайду 2

Н.в. Зн.в. Р.в. Ор.в. Д.в. М.в. Відмінки в лего

Номер слайду 3

Покажіть!*Відмінки іменників, у яких схожі питання, але вони відрізняються тільки прийменниками.*Відмінок, в якому відбувається чергування голосних у корені слова.*Відмінок, у якому перед іменником не буває прийменника.*Відмінок, питання якого схожі з називним відмінком та родовим.* Який відмінок ще не показали?*Що про нього вже знаєте?

Номер слайду 4

Хвилинка каліграфіїПр ро оф фе ес сі іїпрофесіїГра «Третій зайвий»Співачка , художниця, бібліотекар.бібліотекар. Механіки, інженер, шофери.інженер. У лікаря, до директора, перукар.перукар. Чим схожі ці слова?Запишіть їх у орудному відмінку.

Номер слайду 5

Перевіртебібліотекарем інженером перукарем Досліди, які закінчення мають іменники чоловічого роду з основою на -р в орудному відмінку однини?

Номер слайду 6

Які ще професії знаєте?Вправа « Доскажи речення»Я мрію стати...

Номер слайду 7

*Я дізна(вся) (лась), як ...*Я навчи(вся) (лась) ...*Я повтори(в) (ла),як ... Я активно працюва(в),(ла) на уроці.*Я був (була) уважний (уважна)... *Я гарно писа(в) (ла) на уроці. Самооцінка

pptx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
309
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку