Презентація "Урок-подорож" на застосування теореми Піфагора

Про матеріал

Презентація - подорож шляхами Піфагора з використанням задач на прямокутний трикутник. Дана робота містить тренувальні вправи у цікавому представленні. Підійде і для роботи на уроці, і для позаурочної діяльності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок - подорож

Номер слайду 2

Перевіряємо готовність Трикутник, у якого є прямий кут, називається … Сторона прямокутного трикутника, що лежить проти прямого кута, називається … Перпендикуляр, проведений з вершини трикутника на протилежну сторону, називається … Відношення прилеглого катета до гіпотенузи в прямокутному трикутнику називається … Відрізок, що сполучає основу перпендикуляра з основою похилої, називається … Рівні похилі мають … проекції З двох похилих більша та, у якої проекція … Сформулюйте нерівність трикутника

Номер слайду 3

А С В1 В2 А М С В Y X H Z L K V S F R P І етап острів Самос

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Автор теореми: „Квадрат гіпотенузи = сумі квадратів катетів” Евклід Піфагор Лагранж Агата Крісті 1. Автор теореми: „Квадрат гіпотенузи = сумі квадратів катетів” Евклід Піфагор Лагранж Агата Крісті ІІ етап Тестова робота

Номер слайду 7

2. Яка національність Піфагора?” Єгиптянин Вірменин Індус Грек ІІ етап Тестова робота

Номер слайду 8

3. Єгипетський трикутник має сторони… 5, 6, 7 2, 3, 4 4, 5, 6 3, 4, 5 ІІ етап Тестова робота

Номер слайду 9

4. Чому дорівнює сума кутів трикутника? 360 90 180 270 ІІ етап Тестова робота

Номер слайду 10

5. Що таке фут? Столиця Нігерії Фрукт Одиниця маси Одиниця довжини ІІ етап Тестова робота

Номер слайду 11

ІІ етап Єгипет

Номер слайду 12

13 х 5 х 10 10 13 х 12 х х 1 20 х 12 16 10 √2 √72 12 √200 о н л и в а 5 1 2 3 4 5 6 7 Р прям. -? ІІІ етап

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вірю - не вірю Чи вірите ви: Що будь-який прямокутний трикутник називається єгипетським? Що Піфагор брав участь у кулачному бої на олімпійських іграх? Що Фалес був болільником і помер на трибуні Олімпійського стадіону під час бою Піфагора? Що якщо кожного дня по 10 годин просто переписувати праці Леонарда Ейлера, то не вистачить і 76 років, щоб переписати їх? Що Шарль Перро, автор „Червоної шапочки”, написав казку „Кохання циркуля і лінійки”? Що Наполеон Бонапарт писав математичні роботи? Що два в квадраті – 4, три в квадраті – 9, кут у квадраті 90? Що вперше розробив математичну теорію музики Піфагор? Що всі три сторони піфагорового трикутника визначаються непарними числами?

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Дивись!

Номер слайду 18

На березі річки тополя росла, Та вітру порив її стовбур зламав. Тополя упала і стовбур її Кут прямий з течією ріки утворив. Пам’ятай, в тому місці ріка Чотири фути була шириною. Верхівка схилилась до краю, Залишивши три фути всього над водою. Прошу, тепер швидше скажи мені ти: Тополя якої була висоти?

Номер слайду 19

К М В С А а D с Положення, які містилися в „Сутрах” мали зміст: Квадрат діагоналі прямокутника дорівнює сумі квадратів його більшої і меншої сторін Квадрат на діагоналі квадрата в два рази більший самого квадрата

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Пребудет вечной истина, как скоро Её познает слабый человек! И ныне теорема Пифагора Верна, как и в его далекий век. Обильно было жертвоприношенье Богам от Пифагора. Сто быков Он отдал на закланье и сожжение За света луч, пришедший с облаков. Поэтому всегда с тех самых пор, Чуть истина рождается на свет, Быки ревут, её почуя, вслед. Они не в силах свету помешать, А могут лишь, закрыв глаза, дрожать От страха, что вселил в них Пифагор. Німецький письменник А.Шаміссо написав:

Номер слайду 22

VІ етап Німеччина Драбину завдовжки 13 футів приставили до стіни так, щоб нижня її частина була віддалена від стіни на 5 футів. На скільки опуститься драбина по стіні, якщо її основу відсунути ще на 7 футів?

Номер слайду 23

Номер слайду 24

VІІ етап Греція

Номер слайду 25

VІІ етап Греція

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

VІІІ етап Прилуки

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

ppt
Пов’язані теми
Математика, Розробки уроків
Додано
11 січня 2018
Переглядів
1567
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку