Презентація. Урок узагальнення та систематизації знань учнів з теми "Тригонометричні функції"

Про матеріал
закріпити знання учнів з теми «Властивості тригонометричних функцій числового аргументу», уміння виконувати тотожні перетворення тригонометричних виразів, використовуючи вивчені тригонометричні тотожності, формувати уміння учнів застосовувати вивчені формули для спрощення виразів та обчислень.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як приємно дізнатися, що ти чогось навчився. Мольєр

Номер слайду 2

Технологія: «Закінчи речення»1. Якщо α = 210°, то кут α є кутом ІІІ чверті.2. Якщо α = 150°, то кут α є кутом ІІ чверті.3. Якщо α = π/3, то кут α є кутом І чверті.4. Якщо α = -2π/5, то кут α є кутом ІV чверті.5. Якщо градусна міра кута 120°, то його радіанна міра дорівнює 2π/3.6. Якщо радіанна міра кута 7π/6, то його градусна міра 210°.

Номер слайду 3

7. Парними серед тригонометричних функцій є cos.8. Непарними серед тригонометричних функцій є sin, tg, ctg .9. Синус числа α, це у .10. Косинус числа α, це х .11. Тангенс числа α, це ух .12. Котангенс числа α, це ху . 

Номер слайду 4

Урок узагальнення та систематизації Тригонометричні функції. Петришин Галина Степанівна. Учитель математики Коропецька ЗОШ І – ІІІ ст.

Номер слайду 5

Очікувані результати: учням необхідно знати: - основні тригонометричні функції; - мнемонічне правило формул зведення; -алгоритм користування цим правилом; вміти: - переходити від радіанної міри кута д градусної й навпаки;-свідомо користуватися основними тригонометричними тотожностями та правилом формул зведення для тотожних перетворень виразів та обчислень; ▪ розпізнавати: - графіки тригонометричних функцій

Номер слайду 6

Гра«Математичні пазли»

Номер слайду 7

“ Алгебра щедра, вона часто дає більше, ніж у неї просять”, так стверджував великий французський математик д'Аламбер.

Номер слайду 8

Тригонометрія на долонімізинецьсереднійвеликийвказівнийбезіменний

Номер слайду 9

«Знайди помилку» 1) а) - + б) + + в) - + о х о х о х - + - - - - у=sin x у=cos x у=tg x

Номер слайду 10

2. «Знайди помилку» а) 90⁰+α ∊ ІІ чверть б) 𝟑𝝅𝟐 +α   ∈ ІІІ чверть в) 𝝅𝟐 - α ∈ І чверть г)  𝟑𝛑𝟐−𝜶 ∈ ІV чверть Ґ) 180⁰+𝜶∈ ІІ чверть д) 2𝝅 - α ∈ І чверть 

Номер слайду 11

Дослідити на парністьа) у=х𝟓𝒄𝒐𝒔х; б) у=х𝟑𝒔𝒊𝒏х; в) у=х𝟒+𝒕𝒈 х;г) у=х𝟐𝒔𝒊𝒏хх𝟐−𝟗. 

Номер слайду 12

Знайти відповідність:1) y=sinx перенести на 2 од. вгору2) y=sinx перенести на 2 од. вниз3) y=sinx перенести на π/3 праворуч4) y=sinx перенести на π/3 ліворуч5) y=sinx перенести на π/3 праворучі розтягнути вздовж осі Оу у 2 рази6) y=sinx перенести на π/3 ліворуч і стиснути вздовж осі Ох у 2 разиу=sinx+2у=sinx–2 у=sin(2x+π/3)у=sin(x+π/3) у=2sin(x-π/3)у=sin(x-π/3)

Номер слайду 13

Знайти найменший додатний період функції

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Тригонометрія в нашому життіПідготувавучень 10 класу. Собків Ігор

Номер слайду 16

Тригонометрія - це розділ математики, що вивчає тригонометричні функції. Виникнення цієї науки було тісно пов'язане із землемірством, астрономією і будівельною справою. «Тригонометрія» - слово грецьке, і у перекладі означає вимір трикутників. Тригонометрія

Номер слайду 17

Світло і тригонометрія Виявилося, що найпростіші тригонометричні формули і знання синуса кута падіння і кута заломлення дають можливість дізнатися постійний коефіцієнт заломлення для переходу світлового променя з одного конкретного середовища в інше.

Номер слайду 18

Теорія веселки. В 1637 році Рене Декарт вперше пояснив теорію веселки, яка теж виражалася за допомогою синуса. Він пояснив веселку, як явище, пов'язане з відображенням і заломленням світла в дощових краплях.

Номер слайду 19

МіражіВ пустелях міражі пояснюються тим, що гаряче повітря діє подібно до дзеркала. Міраж (оптичне явище в атмосфері)—відбиття світла різко різними за температурою шарами повітря.

Номер слайду 20

Тригонометрія в природіПротягом мільйонів років захід і схід сонця відбувається з суворою періодичністю, що наводить на пошуки того загального, що є між цими явищами.

Номер слайду 21

Рух риб у воді відбувається за законом синуса або косинуса, якщо зафіксувати точку на хвості, а потім розглянути траєкторію руху. При плаванні тіло риби набуває форми кривої, котра нагадує графік функції у=tgх. При польоті птаха траєкторія помаху крил утворює синусоїду.

Номер слайду 22

Тригонометрія і тригонометричні функції в медицині Багатьом людям доводиться робити кардіограму серця, але мало хто знає, що кардіограма людського серця - це графік синуса або косинуса.

Номер слайду 23

Тригонометрію використовують для вирішення  складних ситуацій та проблем в медицині. Наприклад: моделюванняпротезів для інвалідів; операції по вживленню  конструкцій в організм людини для відновлення її дієздатності; розробка  нових медичних приладів та інструментів тощо.

Номер слайду 24

Магнітно-резонансна томографія. Тригонометричні формули і властивості допомогли виникненню нового методу медичного дослідження з використанням комп’ютерних технологій, а саме  віртуальна ендоскопія, яка дозволяє провести трьохвимірне дослідження та моделювання структури тіла людини. 

Номер слайду 25

Тригонометрія в мистецтві та архітектуріВ архітектурі більшість композиційних рішень і побудов малюнків проходило саме за допомогою тригонометрії. Культові будівлі в усьому світі були спроектовані завдяки математиці, яка може вважатися генієм архітектури. Будинок Міла, Барселона 1910р. Дитяча школа Гауді у Барселоні

Номер слайду 26

Фелікс Кандела. Ресторан в Лос-Манантіалесе. Сантьяго Калантрава. Виноробня "Бадегас Ісіос»

Номер слайду 27

Тригонометрія в музиціМузика - це математика за обчисленнями, алгебра по абстрагування, тригонометрія по красі. Гармонійне коливання (гармоніка) - це синусоїдальні коливання. За допомогою тригонометрії можна визначити приміром відстань між ладами на гітарі.

Номер слайду 28

Дякуюза увагу!

Номер слайду 29

https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=5984072

Номер слайду 30

Продовжіть речення:1. Сьогодні я дізналася…2. Було цікаво…3. Було важко…4. Я зрозуміла, що…5. Тепер я можу…6. Я навчилась…7. У мене вийшло…8. Я змогла….9. Мене здивувало… Підведення підсумків заняття (Рефлексія)style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 31

Домашнє завдання: 1) Повторити теоретичний матеріал з теми «Тригонометричні функції»; 2) Підготуватись до контрольної роботи;3) Виконати домашню контрольну роботу.

Номер слайду 32

3.4.3.

Номер слайду 33

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Tokar Svetlana
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
16 березня 2021
Переглядів
3476
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку