Презентація. Урок зарубіжної літератури 7 клас

Про матеріал

Друга світова війна в європейській поезії. Висловити все про війну не вдасться нікому, тому що не має міри людському героїзму, стійкості, виявлених у війні, немає міри горю і стражданням, якими накрила всіх війна. Письменники, художники, кінорежисери, композитори звертаються у своїх творах до теми війни, щоб залишити в пам'яті події, які розкривають велич перемоги людського духу в цій страшній війні. Забуття – підстава для повторення. Величне з відстані років можна розгледіти краще, тому ще не одне покоління пильно вдивлятиметься у події тих років.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Друга світова війна в європейській поезії Епіграф уроку: Я порою себя ощущаю связной Между теми, кто жив И кто отнят войной. Ю. Друнина

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Війна (від праслов’янського voi – погоня) –Організована збройна боротьба між державами, суспільними класами. Стан ворожості між ким-небудь, суперечка, сварка; боротьба.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

К.І. Галчинський. А. Маргул – Шпербера. С. Гудзенко

Номер слайду 6

Гданьская бухта 

Номер слайду 7

К.І. Галчинський. Він з’явився на світ в Варшаві, в сім’ї залізничника, 23 січня 1905 року. Якщо Пушкін – сонце російської поезії, то Галчинський – зелений листок поезії польської. Його творчість ще мало відома в Україні, відкриття його багатопланової творчості попереду. Сьогодні з його творчості ми можемо дізнатися про долю маленької людини у вирі великої війни.

Номер слайду 8

А. Маргул – Шпербера. Народився 23 вересня 1898 року в м. Сторожинець, Буковина – румунський поет, писав вірші німецькою мовою. Навчався в Чернівцях, Відні. Учасник першої світової війни. Після її закінчення жив в Америці, в 1924 році повертається в Європу, потім на батьківщину

Номер слайду 9

БУХЕНВАЛЬДВ 1933 році розпочалося будівництво табору смерті – Бухенвальд. В таборі було 52 основних бараки. В бараці, розміром 40 на 50 метрів, перебувало 750 осіб.50-100 із них помирало кожного дня.

Номер слайду 10

Бухенвальд бувчоловічим табором. Вивчити свій номер нанімецькій мові вязеньповинен був протягомсутків. Набір цифр замінювавім'я

Номер слайду 11

В таборі смертіперебувало близько 240 тисяч осіб.56 тисяч в'язнів загинуло

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Тема Бухенвальду ятрила рану багатьом поетам. В 1958 році в Німеччині відбулось відкриття меморіалу ІІ світової війни «Бухенвальд». На території колишнього табору смерті було зведено башту, увінчану дзвоном, набат якого повинен нагадувати людям про жертви фашизму і війни.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Семен (Саріо) Петрович Гудзенко Семен (Саріо) Петрович Гудзенко народився 5 березня 1922 року в Києві. Італійське ім’я Саріо йому дала мати. Коли в 43-му його почали публікувати, поет написав матері: «Не лякайся, коли зустрінеш вірші за підписом «Семен Гудзенко» - це я, тому що Саріо не надто звучить з Гудзенко. Сподіваюсь, що ти не образишся…»

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Юлія Друніна Юлія Володимирівна Друніна народилась 10 травня 1924 року в Москві. Їй виповнилось сімнадцять, коли почалась війна. Було дуже образливо, коли її, сімнадцятилітню не взяли на фронт (брали з вісімнадцяти). Юля заздрила тим дівчатам, які були старшими на один рік, - вони могли попасти на фронт: в санінструктори, в стрілкові батальйони, в авіацію, в радистки.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Домашнє завдання. Підготувати виразне читання поезії , який найбільше сподобалась на уроці. Представити однокласникам інші поезії, в яких втілюється тема Великої Вітчизняної війни.Індивідуальне завдання: підготувати розповідь про життєвий та творчий шлях В. Бикова.

Номер слайду 24

pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
13 лютого 2018
Переглядів
4566
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку