Презентація «Уроки мудрості від тих, хто вижив у нацистському концтаборі» до практичного заняття «Примусова праця у Третьому Рейху. Трагедія ув’язнених у німецьких концтаборах та ї

Про матеріал

Презентація містить портрети, цитати та коротку інформацію про відомих людей - колишніх в'язнів концентраційних таборів. Детальну інформацію про її використання див. у конспекті уроку (додається окремим файлом).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уроки мудрості від тих, хто вижив у нацистському концтаборіВикористано матеріали проекту ОБ’ЄДНАНОЇ ЄВРЕЙСЬКОЇ ОБЩИНИ УКРАЇНИРежим доступу: https://jewishnews.com.ua/society/10-urokov-mudrosti-ot-vyizhivshix-v-naczistskom-konczlagere

Номер слайду 2

Відоме фото ув’язнених концтабору Бухенвальд. Візель – сьомий у другому ряду. Режим доступу: https://ru.wikipedia.org/wiki/Визель,_Эли. Елі Візельписьменник, лауреат Нобелівської премії миру (1986 р.)«Не передати досвід означає зрадити його»

Номер слайду 3

Віктор Франклпсихіатр, творець логотерапії«Щастя подібно метелику. Чим більше ловиш його, тим більше воно вислизає. Але якщо ви перенесете свою увагу на інші речі, Воно прийде і тихенько сяде вам на плече»

Номер слайду 4

Режим доступу: https://psy.systems/post/viktor-frankl-intervju. Людина не річ серед інших речей: речі визначають одна одну, а людина, в кінцевому рахунку, визначає себе сама. Те, чим вона стає з урахуванням своїх здібностей і обставин, залежить тільки від неї. В живих лабораторіях концтаборів мені доводилося спостерігати людей, які поводяться як тварини, і людей, які вели себе як святі. В людині укладені обидва ці потенціали. Який з них вона реалізує - залежить не від умов, а від її рішення. В. Франкл

Номер слайду 5

Лео Бекрабин, філософ, лідер прогресивного іудаїзму«Рівності важко досягти тому, що ми прагнемо стати рівними тільки з тими, хто вище нас»

Номер слайду 6

Арношт Люстігписьменник«Питання виживання в лагері не пов’язано ні з розумом, ні з силою. Можливо, з долею везіння, тому що кращі загинули»

Номер слайду 7

Лев Ребетпубліцист, адвокат, один із лідерів ОУН«[Тільки] в самостій-ній державі можуть бути найкращі умови для розвитку етнічної спільноти»

Номер слайду 8

Жорж Шарпакфізик, лауреат Нобелівської премії з фізики (1992 р.)«Якщо вже чимось займатися, то краще займатися освітою»

Номер слайду 9

Прімо Левііталійський поет і прозаїк«... ми ніколи не зможемо зрозуміти світ, в якому живемо - його минуле, сьогодення і майбутнє, - якщо не пам'ятатимемо, що рай і пекло - всередині кожного з нас»

Номер слайду 10

Жан Амеріписьменник, журналіст, кінокритик«Соціум турбується тільки про самозбереження, його не чіпає травмоване життя - він дивиться вперед, в кращому випадку бажаючи, щоб нічого подібного вже не відбувалося»

Номер слайду 11

Бруно Беттельгеймпсихіатр«Подібно нервам або м’язам, здатність прийняття рішень без постійного використання атрофується»

Номер слайду 12

Режим доступу до тексту: http://modulix.ru/articles/literatura/bettelgeym-bruno-prosveshchennoe-serdce/Ті, хто вижили, зрозуміли те, чого раніше не усвідомлювали: вони володіють останньою, але, можливо, найважливішою людською свободою - в будь-яких обставинах обирати своє власне ставлення до подій. Режим доступу: https://bit.ly/2o8s6e. M

Номер слайду 13

Імре Кертесписьменник, лауреат Нобелівської премії (2002 р.)«Людина завжди знаходить брехню, яка їй необхідна, причому так само точно і швидко, як і необхідну їй правду, якщо взагалі відчуває необхідність у правді»

pptx
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
1692
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку