Презентація уроку "Індукційні плити"

Про матеріал
Матеріал може бути використаний на урок з предмету "Устаткування ПХ", спеціальність 5122 "Кухар" 3 розряд.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація уроку «Індукційні плити» Предмет «Устаткування ПХ», спеціальність 5122«Кухар» 3 розряд. Підготувала викладач спецдисциплін: Людмила ВАРШИК ВПУ №25 смт Демидівка 2023

Номер слайду 2

План уроку 1. Види індукційних плит. 2. Призначення, будова, принцип роботи індукційної плити Good Food IC30. 3. Правила експлуатації та безпеки праці. 4. Переваги та недоліки індукційних плит. 5. Можливі проблеми під час експлуатації індукційних плит та способи їх вирішення.

Номер слайду 3

Мета уроку: Навчальна: Сформувати знання про призначення, будову, принцип дії, експлуатацію індукційних плит. Розвиваюча: Розвивати навики до правильного використання індукційних плит. Виховна: Акцентувати увагу на економічності і енергоефективності індукційних плит.

Номер слайду 4

Історія виникнення індукційних поверхонь Явище електромагнітної індукції було відкрито Майклом Фарадеєм в 1831 році. Перша індукційна варильна поверхня була запропонована німецькою компанією AEG в 1987 році. Завдяки енергоефективності, економічності, багатофункціональності, привабливому дизайні за індукційними плитами – майбутнє.

Номер слайду 5

Види індукційних плит: Окремостояча індукційна плита. Вбудована варильна поверхня. Настільна індукційна плита.

Номер слайду 6

Окремо стояча індукційна плита: Нагрівальний елемент варильної поверхні-індукційний, іноді комбінований. Буває 3 або 4 зони для нагріву. У деяких моделях кількість конфорок може досягати до 5. Присутні функції повноцінної побутової плити. Є електоро-духовка.

Номер слайду 7

Вбудована варильна поверхня: Існує безліч моделей з різною кількістю конфорок і різними розмірами, для кухонь будь-яких габаритів. Найчастіше йдуть безрамкові конструкції зі склокераміки або загартованого скла. Підвищена кількість додаткових функцій, в тому числі сприяють збільшенню безпеки використання плити.

Номер слайду 8

Настільна індукційна плита: Компактна мобільна плита на 2 або 3 конфорки. Найчастіше варильна поверхня виконана з склокераміки, а корпус - з пластика. Немає духовки, але інші функції присутні, хоча в різних моделях можуть бути різними.

Номер слайду 9

Плити індукційні призначені для приготування перших, других і третіх страв у наплитному посуді. На плитах можна варити, смажити, припускати, тушкувати.

Номер слайду 10

Будова індукційної плити Good Food IC30 Призначена для використання в умовах з навантаженням для каструль і сковорідок діаметром від 120 мм до 260 мм. Діапазон регулювання потужності від 600 до 300 Вт. Плита має основу для встановлення на столі. Пластмасовий корпус. Нагріваюча поверхня-склокерамічна плита. Під керамічною поверхнею встановлена мідна катушка. Для приєднання до електромережі-шнур з вилкою. Пульт управління.

Номер слайду 11

Пульт керування плити включає: Кнопки блокування . Цифровий дисплей. Контрольна лампочка включення. Кнопка задання часу ◙ . Кнопки вибирання ▲ : час, температуру, потужність, можна збільшити. Кнопки вибирання ▼ : час, температуру, потужність, можна зменшити. Кнопки вибирання ◄► : для рівня потужності і температури. Вмикач та вимикач .

Номер слайду 12

Принцип дії: В плиті тепло генерується в самому дні посуду під впливом електромагнітного поля, яке створюється за допомогою спеціальної катушки індуктивності. Перегляд відео за посиланням: Робота індукційних плит. https://www.youtube.com/watch?v=qjqA7QtCQW0&t=25s Дно посуду нагрівається під час пронизування полем Магнітне поле Керамічна верхня пластина Дротяна мідна обмотка Електромагніт. Індукційна катушка. Електроний блок.

Номер слайду 13

Правила експлуатації та безпеки праці Плиту встановити на рівне місце з вільним доступом,на відстані від стін та предметів не менше 5-10см. Перевіряємо санітарно – технічний стан індукційної плити. Перевіряємо заземлення. Перевіряємо наявність діелектричного килимка. Приєднуємо плиту до електромережі(при цьому засвітиться лампочка і пролунає звуковий сигнал-режим чекання). Посуд ставимо на середину нагрівального елемента.

Номер слайду 14

Рекомендований посуд для індукційних плит Емальований посуд Чавунний посуд Нержавіюча сталь Не рекомендовано використовувати Мідь Скло Алюміній

Номер слайду 15

Корисно знати Щоб визначити сумісність каструлі або сковороди з індукційною плитою, необхідно просто піднести магніт до дна: якщо магніт примагнітився до дна, посуд підходить до індукційної плити; якщо магніт не буде притягатися до дна, значить посуд не містить потрібних металів і не буде виділяти тепло; якщо магніту немає, необхідно ознайомитись з маркуванням на дні посуду, повинна бути зображена спіраль; можна придбати перехідник – адаптер, який вирішить питання заміни посуду.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Переваги та недоліки індукційних плит. Преваги: Поверхня індукційної плити нагрівається не більше ніж до 60˚C і після виключення охолоджується за 6 хв., тому що нагрів поверхні йде тільки від гарячого посуду. Газова плита при t 60˚C охолоджується за 24 хв., а електрична – за 50 хв. Вода на індукційній плиті закипає швидше. Наприклад: 1.5 л. води можна закип’ятити за 3.2 хв., а на електричній – за 14 хв. Недоліки: Використовується посуд тільки з феромагнітним дном. Склокерамічна поверхня тендітна і вимагає обережного поводження.

Номер слайду 18

Заборонено Закривати вентиляційні отвори. Тримати біля плити легкогорючі речовини,кислоти та луги. Класти на плиту магнітні речі,металеві пластини,алюмінієву фольгу. Користуватися грубими чистящими засобами. Перебувати біля плити людям, які носять стимулятор серця.

Номер слайду 19

Простота догляду Плиту охолодити після вимкнення. Залишки їжі легко змивати за допомогою губки, а потім протерти так само, як будь-яку гладку поверхню. Прегляд відео: Як доглядати за індукційною варильною поверхнею. https://www.youtube.com/watch?v=x0FY7eOe5BI&t=100s

Номер слайду 20

Можливі проблеми під час експлуатації індукційних плит та способи їх вирішення Проблеми Способи вирішення Плита не вмикається та відсутня індукція. Перевірити запобіжник, а потім вимикач мережі. Недостатня потужність нагріву. Неправильне розташування каструлі на плиті. Перевірити прилягання індукційної конфорки до склокерамічної панелі. Одна конфорка не працює. Перевірити датчик температури конфорок. Температура на поверхні занадто висока. Каструля пуста має занадто високу температуру. Дати плиті охолонути кілька хвилин. Варильна поверхня гуде при роботі. Викликати майстра для ремонту блоку управління. Пошкоджено охолоджуючий або витяжний вентилятор. Прибрати з отворів зайві предмети та перезапустити пристрій. Відбувається автоматичне відключення плити. Заново встановити електронний таймер, на якому було виставлено час відключення плити. Висока напруга. Відключити пристрій, зачекати 2 хв. І знову підключити.

Номер слайду 21

Підсумок уроку Експрес – опитування: З якими видами індукційних плит ви ознайомились? Який принцип роботи закладений в індукційній плиті Good Food IC30? Назвіть переваги і недоліки індукційних плит. Який посуд використовують для індукційних поверхонь? На вашу думку: чи є майбутнє за індукційними плитами?

Номер слайду 22

Домашнє завдання Опрацювати і законспектувати лекцію. Підготуватись до клоуз–тесту по темі. Скласти філворд на оцінку по темі «Індукційні варильні поверхні»

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

ppt
Додав(-ла)
Варшик Людмила
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
1678
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку