Презентація "Усний твір розповідного характеру в художньому стилі про виконання певних дій на основі власних спостережень з використанням дієприслівникових зворотів (за складним "

Про матеріал
Матеріал допоможе поглибити знання учнів про типи та стилі мовлення; ознайомити із вимогами до складання твору-опису процесу праці; удосконалювати вміння семикласників усвідомлювати тему й основну думку тексту, викладати свої думки послідовно, логічно, відповідно до обраного типу і стилю мовлення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Усний твір розповідного характеру в художньому стилі про виконання певних дій на основі власних спостережень з використанням дієприслівникових зворотів (за складним планом) 7 клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Дія є найвиразнішим розкриттям людини. Г.-В. Ф. Гегель

Номер слайду 5

Розповідь про процес праці містить перелік певних операцій у тій послідовності, у якій їх слід виконати, щоб здобути результат, тобто продукт праці. Назва особи, що виконує такі трудові операції, у реченнях розповіді є “відомим”. Назва трудової операції є “новим”.

Номер слайду 6

ПАМ’ЯТКАЯк працювати над твором про виконання дій у художньому стилі?У вступній частині твору вкажіть на особу, що виконує дію, і зазначте назву трудової дії. В основній частині твору, описуючи безпосередньо дію, обов’язково дотримуйтесь чіткої послідовності виконання дій, використовуючи при цьому спеціальні слова (спочатку, потім, пізніше, затим, насамкінець та ін.). Під час опису трудового процесу вживайте слова, що аналізують виконувані операції. Наприклад: працювати швидко, легко, серйозно, спокійно, творчо, цікаво, зосереджено, вправно; праця успішна, благородна, відповідальна, напружена, нелегка, плідна, радісна, сумлінна. З метою створення тексту-опису дій у художньому стилі використовуйте художні засоби (епітети, метафори, порівняння тощо). Пам’ятайте, що основною метою художнього опису трудового процесу є характеристика людини під час роботи та її ставлення до праці. 

Номер слайду 7

Творче завдання Арткластер. Вибрати потрібні продукти для приготування страв (борщу, вареників, пиріжків), розмістити їх у правильній послідовності виконання дій .

Номер слайду 8

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гарченкова Людмила
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 вересня 2022
Переглядів
11834
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку