Презентація "Узагальнення з теми «Безпека в побуті та навколишньому середовищі"

Про матеріал
Дана презентація розроблена для проведення уроку основ здоров'я у 8 класі зі здобувачами освіти з порушеннями слуху. В презентації представлені різні форми та методи роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення знань: «Безпека в побуті й навколишньому середовищі». Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Вправа «Запитання – відповідь»1. Назвіть учасників дорожнього руху.2. Чому важливо організувати дорожній рух?3. Назвіть основні групи чинників ризику, що спричиняють аварії на дорогах.4. Назвіть функції правоохоронних органів України щодо збереження життя і здоров’я громадян.5. Наведіть приклади зниження чинників ризику дорожньої аварійності.6. Поясніть, що таке «трикутник безпеки».7. Чому потрібно додержуватися Правил дорожнього руху?8. Розкажіть, як ви переходите регульовані та нерегульовані перехрестя; вузькі та інші складні ділянки дороги.

Номер слайду 3

Ситуаційні завдання. Хто матиме пріоритет у русі?1. Під час велосипедної прогулянки ви маєте проїхати перехрестя.2. На пішохідному переході одночасно дозволено рух пішоходам і автомобілям.3. Рух дозволено одночасно трамваю та автомобілю. Які вказівки виконувати насамперед?1. На перехресті дорожній рух регулює регулювальник, але сигнали світлофора працюють.2. Поряд з постійним знаком «Рух тільки прямо» встановлено тимчасовий знак «Рух заборонено». Дорожня розмітка свідчить, що рух прямо дозволено.

Номер слайду 4

Моделюйте — набувайте життєвих навичок. Розгляньте малюнки. Визначте пріоритетність дорожнього руху в кожній наведеній ситуації.

Номер слайду 5

Розгляньте фотоілюстрації. Які правила для мотоциклістів і пасажирів мотоцикла порушено? Як діяли б ви?

Номер слайду 6

Ситуаційні завдання. Що порадите підліткам у наведених ситуаціях? Як діятимете ви?1. Підлітки п’ють воду з водойми біля поля.2. На підприємстві сталася аварія, річка поблизу населеного пункту забруднена. Але хлопці будь-що-будь вирішили купатися.3. Дівчата вирішили готувати їжу, але не звернули уваги, що з крана тече вода жовтуватого кольору.4. Після аварійного викиду стічних вод у водоймі багато риби спливло на поверхню. Компанія підлітків вирішила зварити юшку із цієї риби.

Номер слайду 7

Моделюйте — набувайте життєвих навичок1. Розгляньте фотоілюстрації. Яких правил додержуватиметеся, щоб зберегти здоров’я?

Номер слайду 8

2. Чи вірите ви в існування «живої» і «мертвої» води? Дізнайтеся, яку воду вважають «живою», а яку — «мертвою».

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Моделюйте — набувайте життєвих навичок. Розгляньте фотоілюстрації. Як діятимете ви в наведених ситуаціях? Яких правил додержуватиметеся, щоб зберегти здоров’я? Чому?

Номер слайду 11

Ситуаційні завдання. Що порадите підліткам у наведених ситуаціях?1. Дівчина зірвала грушу з дерева поблизу автомагістралі і хоче з’їсти її.2. Хлопці вирішили зібрати гриби і ягоди недалеко від промислового підприємства.

Номер слайду 12

Моделюйте — набувайте життєвих навичок. Розгляньте малюнки Герлуфа Бідструпа. Як діятимете ви в наведеній ситуації? Яких правил додержуватиметеся, щоб зберегти здоров’я? Чому?

Номер слайду 13

Перейдіть за посиланням та пройдіть тестування. Бажаю успіхів.https://naurok.com.ua/test/bezpeka-v-pobuti-y-navkolishnomu-seredovischi-8-klas-525840.html

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Джерела: Підручник Основи здоров’я 8 клас Т. Є. Бойченкоhttps://naurok.com.ua/test/bezpeka-v-pobuti-y-navkolishnomu-seredovischi-8-klas-525840.html

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 8 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
10 жовтня 2023
Переглядів
370
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку