Презентація "Великодня писанка"

Про матеріал
Презентація розрахована на дітей дошкільного віку. Показано покрокове виготовлення писанки-сувеніру з використанням шматочка свічки та акварельної фарби. Демонструються прийоми роботи з акварельними фарбами, також розповідається про символику великодних писанок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великодня писанка Єдиний у світі Музей писанкового розпису знаходиться у місті Коломия, Україна. Комунальний позашкільний навчальний заклад «Палац дитячої та юнацької творчості Центрально-Міського району»Творче об’єднання «Малюк» Гурток «Малювання»

Номер слайду 2

Для роботи потрібні:паперовий шаблон писанки;шматочок свічки; олівець, фарби, пензлик; ємність з водою, серветки.

Номер слайду 3

Посередині шаблону проведіть вертикальну лінію, потім горизонтальну лінію. Зверху та знизу робимо округлені лінії. Не треба сильно натискати на олівець. Лінія повинна бути чіткою, але легко проведеною. У центрі намалюємо стилізоване, тобто спрощене, зображення коника. Він означає життєву силу та здоров’я.

Номер слайду 4

На справжні писанки візерунки наносяться розтопленим воском. Його наносять на поверхню яйця спеціальним приладом – писачком. Ми з вами також намалюємо візерунки воском, щоправда не розтопленим.

Номер слайду 5

Починаємо фарбувати писанку. Колір можете обрати самі. Червоний колір – це радість життя, зелений - колір весни та воскресіння, блакитний – символ неба та води, фіолетовий поєднує в собі небесне і земне, жовтий – це достигле зерно, достаток та врожай.

Номер слайду 6

   Спочатку пензликом наносимо густу фарбу, потім поступово додаємо води. Середину заповнюємо світлою, більш розведеною фарбою. Такий прийом називають «заливка». По краям зображення колір більш насичений та яскравий, в центрі – світліший. Завдяки такому прийому писанка здається об’ємною.

Номер слайду 7

Спробуйте самі зробити таку писанку. Намалюйте птахів, що символізують радість, гілочки смереки – символи вічної краси, крапки – символи зерна, що проростає, хвилясті лінії – символи безкінечності.

Номер слайду 8

Про що ми довідались на занятті?

pptx
Додано
3 травня 2020
Переглядів
2783
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку