Презентація: "Весняні квіти - Нарцис"

Про матеріал

Презентація : "Нарцис" є додатковим матеріалом для проведення позашкільної роботи. Про те, можна використовувати і на уроках природознавства в початковій школі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

символ початку весни. Нарциси приносять людям багато радості, естетичної насолоди як на клумбах, так і в букетах. Нарцис вузьколистий прикрашає весняний ліс, а тому його не можна рвати. Хай цю красу побачать і інші люди. Нарцис

Номер слайду 2

Долина нарцисів Живою легендою Закарпаття вважається унікальне явище – цвітіння нарцисів. За 4 км від Хуста розташована долина вузьколистого нарциса – найбільше місце скупчення рідкісних квітів у Європі. Лише раз у рік – у травні - можна спостерігати цю красу. У заповіднику площею 257 га росте понад 500 видів рослин, 15 із яких занесені до Червоної Книги. Понад 170 га займають нарцисові поля. За дослідженнями вчених, дикий вузьколистий нарцис з’явився у цьому місці ще у льодовиковий період. Тоді через геологічні катаклізми із гори знесло величезний шар родовитих ґрунтів. Саме тут крихітна рослина знайшла сховок під час холодів.

Номер слайду 3

Існує також й гарна легенда про появу нарцисів у цих краях. Розказують, що колись у Хустському замку жили князь, княгиня та їх красуня дочка Руся. В день повноліття Русі до замку вистроїлася черга знатних сватачів з дорогими подарунками. Серед них був і бідний гончар Іванко. Та у хлопця крім красивого вазона з незвичайною білою квіткою нічого не було. Прекрасний нарцис дівчині сподобався більше за дорогі дарунки, і молоді почали таємно зустрічатися в долині. Коли ж князь дізнався про кохання дочки до бідняка, у гніві кинув вазоном з княжої гори. Горщик розбився і розсипався на дрібні шматочки. Ранком зійшло сонце і всі побачили, що долина ніби встелена біло-зеленим нарцисовим килимом. За дослідженнями вчених, дикий вузьколистий нарцис з’явився у цьому місці ще у льодовиковий період. Тоді через геологічні катаклізми із гори знесло величезний шар родовитих ґрунтів. Саме тут крихітна рослина знайшла сховок під час холодів.

pptx
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
2745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку