Великодні поробки із паперу. Виготовлення підставки під писанку.

Про матеріал
Фарбування яєць на Великдень – давня і сповнена сакрального змісту традиція. Крашанки, писанки та крапанки завжди будуть справжньою окрасою свята. Оформити їх можна зробивши з учнями яскраві підставки у формі корзинки. Така гарна підставка створюється у техніці оріґамі, а отже для роботи знадобиться лише кольоровий папір. Скласти її можна всього за кілька хвилин, але для цього знадобляться терпіння та зосередженість!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великодні поробки із паперу. Виготовлення підставки під писанку. Гурток « Паперопластика»

Номер слайду 2

Радісний надходить день. Дзвонять дзвони: дзень-дзелень. Понад міста, понад села Лине вісточка весела. Вийдем - вийдем на горбок,  Заспіваєм гагілок,  Що весна вже воскресла,  Нам Великдень принесла.

Номер слайду 3

Щороку всі з нетерпінням чекають світлого свята Христового Воскресіння. Таку чудову подію відзначають в барвистий період, коли весна знову вступає в законні права та вся природа прокидається від зимової сплячки, наливаючись найрізноманітнішими квітами і відтінками. Такі символи, як паски, а також крашанки, стали традиційними . Це все не дивно, адже подібні традиції можуть розчулити будь-кого, тому що це дуже красиво і по-весняному тепло і радісно. Давайте всі разом спробуємо створити в своїх будинках цю ,ні з чим незрівнянну, святкову атмосферу. Безумовно, ви можете піти в магазин і вибрати будь-яку вподобану прикрасу. Однак, немає нічого теплішого і кращого тих декоративних прикрас, які ми створюємо самі, наповнюючи їх турботою і любов'ю.

Номер слайду 4

ЛЕГЕНДА ПРО ПИСАНКУ Великодні яйця є постійним атрибутом Великодня. За легендою після Воскресіння Ісуса Христа Марія Магдалина прийшла з вісткою про це до самого римського імператора Тиберія. Тоді був звичай приносити вельможним панам якийсь подарунок. Багатші несли коштовності, бідніші – те, що могли. 

Номер слайду 5

Тому Марія Магдалина простягнула Тиберію в подарунок біле яйце зі словами: «Христос Воскрес!». Імператор тільки розсміявся: «Це так само неможливо, як твоєму білому яйцю стати червоним». Не встиг він закінчити фразу, як яйце в руках Марії Магдалини залилося червоноюбарвою. З тих пір на Великдень почали в подарунок підносити розфарбовані яйця.

Номер слайду 6

Види писанок За технікою виготовлення великодні яйця можна поділити на дві великі групи: виготовлені без використання воску ; виготовлені за допомогою воскової техніки (власне писанки). Раніше для фарбування писанок використовували природні барвники рослинного походження. Зараз писанкарі почали використовувати здебільшого куповані барвники.

Номер слайду 7

Мальованки

Номер слайду 8

Бісерки

Номер слайду 9

Дряпанки

Номер слайду 10

Трав’янки

Номер слайду 11

Крапанки

Номер слайду 12

Майстер - клас підставки для писанки А зараз я пропоную власними руками виготовити підставку для писанки. Для роботи нам потрібен аркуш паперу і ножиці.

Номер слайду 13

Із аркуша паперу робимо квадрат. Зайве відрізаємо рівно по лінії

Номер слайду 14

Згортаємо папір кутик до кутика. Робимо базову форму «Млинчик»

Номер слайду 15

Роботу перевертаєм на зворотній бік. Знову робимо базову форму «Млинчик»Відгортаєм кутики до лінії згину

Номер слайду 16

Із зворотнього боку також кутики відгортаєм рівно до кутиків. Згортаєм кутики для подальшого гофрування

Номер слайду 17

Виконуємо гофрування. Гофруємо кожен кутик

Номер слайду 18

Розплющуєм кутики Формуємо підставку

Номер слайду 19

Підставка для писанки готова

Номер слайду 20

Українська писанка – як дитяча пісенька, як бабусина казка, як матусина ласка. Сяду собі скраєчку, розмалюю яєчко: Хрестик, зоря, віконце – стане воно, мов сонце.

pptx
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
1846
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку