Презентація . Вибір рухомого складу для конкретних умов експлуатації.

Про матеріал
Презентація містить у собі додатковий матеріал для проведення уроку по вантажознавству, Для кращої візуалізації. Сам урок в форматі дос. також розміщений на платфомі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лекція № 41 Тема лекції: Вибір рухомого складу для конкретних умов експлуатації

Номер слайду 2

До рухомого складу автомобільного транспорту відносять автомобілі та автомобільні потяги (автомобілі-тягачі, причепи, напівпричепи та причепи-розпуски). Автомобільний рухомий склад характеризується кількістю осей, у тому числі ведучих, вантажопідйомністю, потужністю двигуна, пасажиромісткістю. Рухомий склад поділяється за родом роботи на: пасажирський, вантажний та спеціального призначення. Актуалізація знань

Номер слайду 3

Основні типи спеціалізованого рухомого складу

Номер слайду 4

Самоскид- вантажний саморозвантажувальний автомобіль, причеп або напівпричеп з кузовом, механічно нахиляються для вивантаження вантажу .

Номер слайду 5

Фургон - автомобіль Для перевезення різних вантажів, що вимагають тільки захисту від зовнішніх впливів, використовується також для збереження температурного режиму перевезенного вантажу.

Номер слайду 6

Цистерна- автомобіль з закритим резервуаром, використовується для перевезення рідин, та сипучих вантажів.

Номер слайду 7

Автопоїзд- складається з автомобіля-тягача і причепа або напівпричепа (сідельний автопоїзд), комбінований багатоланковий транспортний засіб.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Самонавантажувачі- вантажні автомобілі, які виконують не тільки перевезення вантажів, але і їх навантаження-розвантаження за допомогою змонтованих на цих автомобілях вантажопідіймальних машин і пристосувань.

Номер слайду 10

Контейнеровоз- спеціалізований автомобіль, причіп або напівпричіп для перевезення контейнерів.

Номер слайду 11

Переваги Спеціалізованого рухомого складу• підвищення схоронності вантажу за рахунок виключення впливу на вантаж навколишнього середовища;• зниження шкідливих наслідків перевезення на навколишнє середовище й людей (пилоутворення, випару й т.д.);• зниження частки ручної праці при виконанні НРР;• зменшення витрат на тару й упакування.

Номер слайду 12

Принципи формування рухомого складувизначають його спеціалізацію та підбирають вантажопідйомність.

Номер слайду 13

Під час вибору транспортних засобів розв’язано два взаємозалежні завдання:1) визначено спеціалізацію;2) підібрано вантажопідйомність.

Номер слайду 14

Для здійснення правильного вибору транспортних засобів враховано такі "кінцеві" елементи (чинники):транспортні (ті, які формують систему): вид вантажу і його характеристика; партіонність перевезень; обсяг і стабільність перевезень; відстань перевезень; способи навантаження-розвантаження й складська облаштованість; режим роботи; вид маршрутів й організація перевезень; дорожні (ті, які обмежують систему): міцність дорожнього покриття (припустиме осьове навантаження); елементи профілю і плану доріг; інтенсивність руху; прохідність дороги;

Номер слайду 15

природно-кліматичні (ті, які обмежують систему): зона помірного клімату; зона холодного клімату; зона жаркого клімату; високогірні райони; конструкційні: кузов; використання маси; експлуатаційні якості: вантажомісткість; використання маси; швидкісні властивості; безпека руху;паливна економічність; довговічність; міцність; прохідністьадаптація кузова; вантажомісткість; зручність використання; прохідність; економічні й натуральні критерії: продуктивність; собівартість; зведені витрати; трудомісткість перевезень; позатранспортний ефект.

Номер слайду 16

Комплекс взаємодії груп чинників, що зумовлюють вибір вантажних транспортних засобів

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 лютого 2022
Переглядів
1442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку