Презентація "Сім кроків до кращого самопочуття"

Про матеріал
Презентація буде доречною для учнів 5-7 класів з ментального здоров'я, знадобиться в роботі психолога, класного керівника
Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 крокроків до кращого самопочуття. Година спілкування

Номер слайду 2

Сьогодні багато людей відчувають занепад сил, апатію та безсилля. Це може бути пов’язано з нестачею сонячного світла, дефіцитом вітаміну D, втомою від одноманіття, недостатньою фізичною активністю і гормональними змінами, які на даний час відбуваються у вашому організмі. Адже ви підлітки. Ваш організ інтенсивно росте, виробляє велику кількість гармонів які напряму впливають на ваш настрій. Безумовно, цей період ускладнюється ще й через війну, повітряні тривоги, обмеження в пересуванні ... Лишень загострюють наше пригнічення.

Номер слайду 3

Як зрозуміти що твій організм потребує допомоги? Якщо ти відчуваєш. У тілі• постійно відчуваєш втому або напруження;• без причини болять частини тіла (спина, шия, руки тощо);• важко дихати;• відсутній апетит. Проблемиз травленням. У поведінці• погано спиш;• плачеш;• легко дратуєшся, кричиш.

Номер слайду 4

Як зрозуміти що твій організм потребує допомоги?В емоціях• сум;• страх;• агресія;• тривога. У думках• немає мотивації щось робити. Навіть те, що раніше приносило задоволення;• не можеш всидіти на місці. Не можеш зосередитись;• важко приймати будь-які рішення.

Номер слайду 5

1. Спілкуйтеся із близькими. Підтримка друзів і рідних є ключовою складовою для психічного благополуччя. Діліться своїми почуттями та думками з друзями або родиною. Це може допомогти поглянути на ситуацію під іншим кутом.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 6

2. Частіше бувайте на свіжому повітріНавіть у похмурі дні прогулянка покращує настрій і дає заряд енергії.

Номер слайду 7

3. Здоровий сон. Сон важливий для відновлення енергії та забезпечення здорового функціонування мозку. Намагайтеся кожен день лягати спати в той самий час. Знаходьте час і можливості, щоб компенсувати втрачені години спокою через повітряну тривогу. Спати бажано не меньше 8 годин, краще якшо це 10, але і не більше.

Номер слайду 8

4. Ведіть здоровий спосіб життя. Регулярна фізична активність та збалансоване харчування будуть позитивно впливати на психічний стан. Поставте собі мету у спорті (наприклад, певну кількість кроків, підходів), долучіться до марафону або челенджу. Не подобається спорт? Танцюйте. Навіть незначна фізична активність може поліпшити настрій і самопочуття.

Номер слайду 9

5. Хваліть себе. Регулярно відзначайте свої досягнення, які можуть бути й невеликими. Пам’ятайте, що позитивне ставлення до себе важливе для емоційного здоров’я.

Номер слайду 10

Прочитай одне слово з Хмаринки і озвуч його з займенником «Я»

Номер слайду 11

6. Релаксація. Впроваджуйте у своє життя техніки релаксації, такі як медитація, усвідомлене дихання чи йога. Ці практики можуть допомагати знижувати рівень стресу та поліпшувати загальний психічний стан.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

7. Займайтеся творчістю. Творчість може слугувати відмінним засобом для вираження емоцій та зняття стресу.

Номер слайду 14

Челендж Скажи «дякую»Вчені довели, що коли людина каже дякую то в неї покращується настрій і теж саме відбувається з людиною якій ми кажемо дякуємо. Тож зараз пропоную поміркувати і висловитися кому сьогодні ви хочете сказати дякую.

Номер слайду 15

Висновок. Сьогодні я хочу сказати дякую кожному з вас за те , що ви провели цей час зі мною. Пам'ятайте – ваші почуття та емоції важливі. Вчіться прислухатися до себе, заспокоюватися, відпочивати. Посміхайтеся світові і світ посміхнеться вам. Гарного дня!

Номер слайду 16

Використані джерела:https://invite.viber.com/?g2=AQAs. GEPc. FLEVTUt. B8 HORRfd. JAu2dc. ZN5 O2 SOb7 PGv%2 Be41 XFp5yp. EB5 Eu. Ha2tppoj&lang=uk. Фото з інтернету

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
26 лютого
Переглядів
139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку