Презентація "Види енергії"

Про матеріал

Презентація до уроку фізики "Види енергії" знайомить учнів з різними видами енергії, а саме: тепловою, ядерною, атомною. Розглядається застосування видів енергії людиною. Розкриваються проблеми використання ядерної та теплової енергій.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види енергії

Номер слайду 2

Види енергії:теплова,атомна та ядерна

Номер слайду 3

Теплова енергія Наочне ознайомлення про теплову енергію людина одержує з пелюшок: це гаряча їжа, тепло систем опалення в сучасній квартирі джерело теплової енергії - виробничий об'єкт, призначений для виробництва теплової енергії;

Номер слайду 4

Атомна енергія Атомна енергія — енергія, що виділяється під час перетворень атомних ядер. Перетворення ці можуть відбуватися спонтанно або від діяння нейтронів і прискорених заряджених частинок

Номер слайду 5

Ядерна енергія енергія, яка вивільняється під час розщеплення важких атомних ядер (напр., урану, плутонію) або синтезу легких ядер (напр., ядер водню - в ядро гелію); використовується в атомних електростанціях, атомних бомбах.

Номер слайду 6

Застосування Атомної енергії: Використання атомної енергії стимулюється насамперед тим, що вже на першому етапі її використання вартість електроенергії, одержуваної від атомних і вугільних станцій, приблизно однакова Економічна перевага атомних електростанцій над тепловими безперервно зростатиме як внаслідок їхнього удосконалення, так і внаслідок подорожчання кам'яного вугілля, торфу, нафти і природного газу, запаси яких у верхніх шарах Землі швидко зменшуються.

Номер слайду 7

Застосування ядерної енергії Використання ядерної енергії - це сукупність видів діяльності, пов'язаних з використанням ядерних технологій, джерел іонізуючого випромінювання, виробництві, видобуванням уранових руд та поводженням з радіоактивними відходами; Використовується ядерна енергія в медицині та промисловості, у тому числі у виробництві електроенергії.

Номер слайду 8

Застосування теплової енергії Обігрів житлових приміщень Нагрівають воду,перетворюючи її в пару,яку подають під тиском на газові турбіни

Номер слайду 9

Проблеми ядерної енергії Проблема 1. Під час роботи реакторів в паливних стрижнях накопичуються радіоактивні відходи. Розпадаючись, ці відходи виділяють тепло, і тому їх треба охолоджувати ще довго після закінчення керованого процесу розщеплення. На сьогодні не існує поки що загальноприйнятого способу зберігати відходи, які залишаються високорадіоактивними протягом дуже довгого часу. Існує проблема могильників, де поховані радіоактивні речовини, дамб, які повинні захищати річки і водойми від радіаційного забруднення.

Номер слайду 10

Проблема 2. Крім проблеми ядерних відходів, існує ще набагато поважніша проблема, а саме: проблема витоку радіації з ядерного реактора.

Номер слайду 11

Проблеми використання атомної енергії В світі працює приблизно 400 АЕС. Вони забезпечують близько 17% електроенергії, що виробляється на Землі. В Україні відсоток електроенергії, що виробляють АЕС: Рівненська ,Південно-Українська,Запорізька,Хмельницька - досить високий - 40-47% (приміром, у Росії - 11%).

Номер слайду 12

Проблеми теплової енергії недостатність знань та досвіду відсутність приладів обліку споживання енергії; не застосування методів обрахунку, які б стимулювали більш ефективне енерговикористання

Номер слайду 13

Бережіть Землю!

Номер слайду 14

ppt
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 37. Екологічні проблеми атомної енергетики
Додано
2 травня 2018
Переглядів
3575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку