Презентація Види техногенних аварій

Про матеріал
Види техногенних аварій, які виникли внаслідок воєнних дій. Дії під час хімічної та радіаційної небезпеки. Контакти з озброєними людьми на окупованих територіях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види техногенних аварій, які виникли внаслідок воєнних дій. Дії під час хімічної та радіаційної небезпеки. Контакти з озброєними людьми на окупованих територіях.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

НС техногенного характеру:транспортні аварії (катастрофи); раптове руйнування споруд і будівель; пожежі; неспровоковані вибухи (загроза вибухів); аварії на інженерних мережах і системах життєзабезпечення; гідродинамічні аварії; викиди або загроза викиду небезпечних речовин(радіаційні, хімічні, біологічні).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У випадку загрози виникнення радіаційної та хімічної небезпеки слід діяти наступним чином:- При оголошенні небезпечного стану уникати паніки, уважно слухати повідомлення.- Необхідно попередити сусідів, надати допомогу інвалідам, дітям та людям літнього віку.- Забезпечити зменшення проникнення радіаційних речовин в квартиру (будинок): щільно закрити вікна та двері, щілини заклеїти.- Підготуватись до можливої евакуації: упакувати у герметичні пакети та скласти у валізу документи, цінності та гроші, предмети першої необхідності, ліки, мінімум білизни та одягу, запас консервованих продуктів на 2-3 доби, питну воду. Підготувати найпростіші засоби санітарної обробки (мильний розчин для обробки рук).- Потрібно дізнатися про час та місце збору мешканців для евакуації. Перед виходом з приміщення слід від’єднати від електромережі всі споживачі електричного струму, вимкнути газ та воду.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Перша допомогана потерпілого потрібно надіти протигаз або дихальний апарат; винести з небезпечної зони, за необхідності зробити штучне дихання; зігріти тіло, промити слизові оболонки 2% розчином питної соди або змити уражену поверхню чистою водою з милом; у пошкоджені очі закапати 1% розчин новокаїну.

Номер слайду 11

Аміак

Номер слайду 12

Перша допомога:потерпілому треба дати протигаз або винести його на свіже повітря, зігріти тіло; провести інгаляцію теплою водою з 1-2% розчином лимонної кислоти, прополоскати рот теплою водою; при потраплянні на шкіру та слизові оболонки – промити 2% розчином борної кислоти, при болі в очах – 1-2 краплі 1% розчину новокаїну; опіки шкіри промити водою, потім накласти стерильну пов’язку або змазати пеніциліновою маззю, маззю Вишневського; дати пити лужну мінеральну воду або тепле молоко; потерпілого потрібно терміново госпіталізувати.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Контакти з озброєними людьми на окупованих територіях. Окупація означає, що країна або її частина була захоплена збройними силами іншої країни. Під час окупації територія держави перебуває під контролем ворога, а її представники прагнуть утвердитися як офіційна влада. Вони намагаються завоювати підтримку та довіру місцевого населення і тримати його в незнанні. Уникайте контактів з бійцями окупаційних військ і не ризикуйте своїм життям провокуючи їх (наприклад, публічна зйомка чи фотозйомка, прицілювання предметом, схожим на зброю, публічний опір). У разі появи озброєних людей, військової техніки, заворушень негайно покиньте небезпечний район, якщо маєте таку можливість.

Номер слайду 16

Домашнє завдання:(на вибір)Дії людини під час хімічної небезпеки. Дії людини під час радіаційної небезпеки.(скласти пам’ятку, доповідь, презентацію)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ямпольская Юлия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Новицька Лариса
    Дякую, колего, за гарну роботу
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 вересня 2023
Переглядів
8438
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку