Презентація Невідкладна домедична допомога.

Про матеріал
Невідкладна домедична допомога Визначення стану потерпілого. Перша допомога у надзвичайних ситуаціях. Види і наслідки кровотеч. Невідкладна допомога при кровотечах. Серцево-легенева реанімація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Невідкладна домедична допомога Визначення стану потерпілого. Перша допомога у надзвичайних ситуаціях. Види і наслідки кровотеч. Невідкладна допомога при кровотечах. Серцево-легенева реанімація.

Номер слайду 2

Домедична допомога – це сукупність простих, доцільних дій, спрямованих на збереження життя і здоров’я потерпілого. Оптимальний термін надання домедичної допомоги :- до 30 хв. після отримання травми; до 10 хв. у разі отруєння; до 5-7 хв. у разі зупинки дихання.

Номер слайду 3

Визначення стану потерпілого. Пульс. Дихання Зіниці ока

Номер слайду 4

Перша допомога при НС

Номер слайду 5

Транспортування потерпілого

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Як робити штучне дихання. Спосіб “рот у рот”Очистити рот потерпілого рукою, клаптиком тканини, носовичком. Закинути голову потерпілого назад. Можна під шию підкласти скручений рушник, куртку тощо. Рот потерпілого накрити чистою тканиною, хусткою, серветкою. Ніс потерпілого щільно затиснути пальцями. Зробити глибокий вдих, щільно охопити губами губи потерпілого і зробити сильний видих.

Номер слайду 8

Непрямий масаж серця. Покласти потерпілого на тверду поверхню, звільнити від одягу грудну клітину. Кисті рук покласти навхрест на нижню частину грудної клітини. Долонями прямих рук почати робити ритмічні поштовхи. На ребра не натискати. Груднина має прогинатися на 4-5см. Через кожні 2-5 хвилин штучного дихання і масажу серця треба перевіряти, чи з’явився у людини пульс і самостійне дихання потерпілого.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Найпоширеніші ураження

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Класифікація кровотеч

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Завдання:

pptx
Додано
2 жовтня 2023
Переглядів
7234
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку