Весняні традиції та обряди. Починався весняний цикл 14 березня, на Явдохи (Євдокії) – це був день, коли прокидався бабак, риба розбивала хвостами лід, а ластівки повертались з вирію. 22 березня вшановували пам’ять 40 святих мучеників Севастійських. Господині випікали здобу з пісною начинкою: картопля, капуста, ягоди та спеціальне обрядове печиво у вигляді 40 пташечок
КанзашіКанзаші називають традиційні японські прикраси, якими декорували зачіски гейші. Їх носили разом з кімоно. Прикраси складаються з тканинних квітів. Історично склалося, що в традиційному японському жіночому вбранні заборонено використовувати намиста і браслети. Декорування зачісок стало єдиною прикрасою японок, яке давало можливість самовиражатися. Квітами з шовкових стрічок прикрашали шпильки, гребені, палички.
Правила безпеки Правила користування ножицями1) Ножиці – це небезпечний інструмент. Поводитись з ним треба обережно.2) На робочому місці поклади ножиці так, щоб вони не виходили за край парти.3) Не тримай ножиці вістрями догори.4) Не ріж на ходу. Під час різання не вставай з місця.5) Передавай ножиці закритими і кільцями вперед.6) Під час роботи з ножицями притримуй матеріал лівою рукою так, щоб він не потрапляв на лінію різання.
Шафран ( крокус)У цьому роді близько 80 видів. Родову назву крокус (crocus), імовірно, присвоїли рослині римляни за аналогією зі старогрецьким kroke, що означає нитку, волокно, оскільки висушені стовпчики (рильця) рослини схожі на нитки, волокна. Це низькоросла рослина з підземними клубнеподібними цибулинами плоскої або кулястої форми. Стебло сильно вкорочене, листки вузькі, лінійні, часто з білястими прожилками в центрі.