Презентація відкритого гурткового заняття на тему :"Весняний вернісаж" Виготовлення весняної декоративної композиції з шовкових стрічок. Шафран

Про матеріал
Презентація відкритого гурткового заняття на тему: :"Весняний вернісаж" Виготовлення весняної декоративної композиції з шовкових стрічок. Шафран.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема“ВЕСНЯНИЙ ВЕРНІСАЖ”. Виготовлення весняної декоративної композиції з шовкових стрічок. Шафран

Номер слайду 2

Мета:ознайомити вихованців з українськими звичаями та обрядами , пов’язаними з приходом весни.удосконалити технічні навички роботи з шовковими стрічками.розвивати творчу уяву учніввиховувати естетичні смаки в учнів.

Номер слайду 3

Завдання: Навчити учнів створювати весняні декоративні композиції відпрацювати навики роботи з інструментами і матеріалами, дотримуватися техніки безпеки;закріпити навички роботи в техніці канзаші

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Весняні традиції та обряди. Починався весняний цикл 14 березня, на Явдохи (Євдокії) – це був день, коли прокидався бабак, риба розбивала хвостами лід, а ластівки повертались з вирію. 22 березня вшановували пам’ять 40 святих мучеників Севастійських. Господині випікали здобу з пісною начинкою: картопля, капуста, ягоди та спеціальне обрядове печиво у вигляді 40 пташечок

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вербний тиждень – це тиждень напередодні Страсного тижня Основним обрядом цього свята було освячення вербових гілочок

Номер слайду 8

7 квітня, на Благовіщення, наші предки продовжували закликати весну. Зазвичай, кликати її виходили молоді дівчата та діти, а також цього дня дівчата після служби виводили перший весняний «кривий танець».

Номер слайду 9

Великдень цього року припадає на 28 квітня. До цього свята наші предки готувались увесь Страсний тиждень: прибирали двори після зими, білили хати, готували святкову здобу (паски), розмальовували писанки та виготовляли крашанки

Номер слайду 10

КанзашіКанзаші називають традиційні японські прикраси, якими декорували зачіски гейші. Їх носили разом з кімоно. Прикраси складаються з тканинних квітів. Історично склалося, що в традиційному японському жіночому вбранні заборонено використовувати намиста і браслети. Декорування зачісок стало єдиною прикрасою японок, яке давало можливість самовиражатися. Квітами з шовкових стрічок прикрашали шпильки, гребені, палички.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Правила безпеки Правила користування ножицями1) Ножиці – це небезпечний інструмент. Поводитись з ним треба обережно.2) На робочому місці поклади ножиці так, щоб вони не виходили за край парти.3) Не тримай ножиці вістрями догори.4) Не ріж на ходу. Під час різання не вставай з місця.5) Передавай ножиці закритими і кільцями вперед.6) Під час роботи з ножицями притримуй матеріал лівою рукою так, щоб він не потрапляв на лінію різання.

Номер слайду 13

Правила безпеки при користуванні електроприладами. Перед вмиканням необхідно перевірити електрошнур на наявність механічних пошкоджень. Не працювати вологими руками. Не залишати ввімкнений електроприлад без нагляду.

Номер слайду 14

Шафран ( крокус)У цьому роді близько 80 видів. Родову назву крокус (crocus), імовірно, присвоїли рослині римляни за аналогією зі старогрецьким kroke, що означає нитку, волокно, оскільки висушені стовпчики (рильця) рослини схожі на нитки, волокна. Це низькоросла рослина з підземними клубнеподібними цибулинами плоскої або кулястої форми. Стебло сильно вкорочене, листки вузькі, лінійні, часто з білястими прожилками в центрі. 

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Долина шафранів у Колочаві

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Виготовлення шафрану

Номер слайду 19

Творче завдання “Відтвори вірш”– Що з весною настає?– Сніг у полі …– А чому то так буває?– Сонце його …

Номер слайду 20

Ребус3=Ж

Номер слайду 21

Дякую за співпрацю!

pptx
Додав(-ла)
Крегул Марина
Додано
29 березня 2020
Переглядів
766
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку