Презентація "Відсоткові відношення. Розв'язування задач"

Про матеріал
Пhезентація до уроку "Відсоткові відношення. Розвязування задач" з використанням міжпредметних зв'язків/
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відсоткові відношення. Розв'язування задач.математика 6 класучитель: Торак Н. В.

Номер слайду 2

«Знаходьте час для веселощів. Це – музика душі».«Знаходьте час для роздумів. Це – джерело сили».«Знаходьте час для гри. Це – шлях до молодості душі».«Знаходьте час для навчання. Це – шлях до зірок».

Номер слайду 3

Девіз уроку: «Просто знати - це ще не все, знання необхідно використовувати» Й. Гете

Номер слайду 4

«Розгадай слово» П Р И Р О Д АВ І Д С О Т О КС У М І Ш1 група - Географія2 група – Біологія3 група - Фізика4 група - Хімія

Номер слайду 5

Номер слайду 6

1 група - Географія. Мандруючи рідним краєм, ми набрали 300 мл води з Чорного моря і 500 мл води з озера поблизу с. Озерне. Після того як випарували воду, а отриману сіль зважили, то у першому зразку залишилось 51,6 г солі, а в другому зразку – 15,4 г. Порівняйте відсотковий вміст солі у даних зразках. 

Номер слайду 7

2 група - Біологія. В нашому теплому, багатому на врожаї, краї поширеним є вирощування кавунів і динь. У кавуні, що важить 7,8 кг міститься 741 г цукрів, а в дині, що важить 3,2 кг, міститься 364 г цукрів. Де вміст цукрів більший, в кавуні, чи в дині?

Номер слайду 8

3 група - Фізика. Скадовський район знаходиться у степовій зоні України. Рівнинність території, її відкритість є причиною частих вітрів. Ця природна особливість використовується на користь людям. На узбережжі Чорного моря поблизу нашого села встановлені вітрогенератори «Vestas». За швидкості вітру 4 м/с вітряк виробляє 1,74 МВт (мегавати ) електроенергії. На скільки відсотків збільшиться потужність вітряка, якщо при збільшенні швидкості вітру до 225 %, потужність складає 7,83 МВт ? Яка це швидкість вітру?

Номер слайду 9

4 група - Хімія. Майже у кожному дворі нашого села росте виноград, що має славу цілющого, високопоживного продукту. Його ягоди містять значну кількість глюкози, вітаміни, мінеральні солі (кальцію, заліза, фосфору). Але щоб отримати гарний врожай винограду, його потрібно захищати від хвороб (наприклад грибків). Для цього садівники використовують «бордоську суміш». Це розчин мідного купоросу (вмістом 3 %) і гашеного вапна (вмістом 4 %) у воді. Яку масу мідного купоросу, гашеного вапна, відповідно, і скільки літрів води треба взяти для приготування «бордоської суміші» масою 5 кг.

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка

Номер слайду 11

Довкілля — це природний капітал,Без нього людство жде загибель і провал. Слід повернутися обличчям до проблемиІ не лише писати про красу поеми,А зберегти, примножити природу,Для нас і для майбутнього народу.

Номер слайду 12

Екологія. В середньому легковий автомобіль проїжджає за рік 15 тисяч км і спалює 2 т бензину, витрачаючи 32 т – повітря, вміст кисню 21% і, викидаючи в атмосферу 1,6 т вихлопних газів, в яких виявлено 200 різних речовин, зокрема 16% кг вуглекислого газу, 4 % чадного газу, 7 % оксидів азоту, 3% вуглеводнів, окрім того, кожен автомобіль, стираючи шини, поставляє в атмосферу 6,5 кг гумового пилу щорічно. Обчисліть, скільки спалюють кисню і яку кількість забруднюючих речовин викинуть в атмосферу автомобілі жителів нашого села за рік, якщо їх у селі 160? Запропонуйте шляхи вирішення цієї екологічної проблеми.

Номер слайду 13

Підсумки уроку на уроці я дізнався..., я зрозумів..., я навчився..., найбільш цікавим було ..., найбільший мій успіх – це..., найбільші труднощі я відчув..., я не вмів, а тепер умію..., я змінив своє ставлення до..., на наступному уроці я хочу...

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Розв’язати задачу: «Село Приморське розташоване на площі 136 га. Обчислити скільки треба посадити каштанів вздовж дороги у нашому селі, щоб очищати повітря від автомобільних викидних газів, якщо відомо, що одне дерево очищує зону довжиною 100 м, шириною 20 м, висотою 10 м, без шкоди для себе. Скільки метрів кубічних повітря очистять ці каштани?»

pptx
Додано
30 грудня 2021
Переглядів
564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку