Презентація " Виготовлення літака в техніці оригамі"

Про матеріал
Майстер - клас ознайомить учнів з цікавими фактами з світу авіації , та навчить як виготовити паперовий літак в техніці оригамі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення літакав техніці Оригамі

Номер слайду 2

12 квітня, світ відзначає День авіації та космонавтики. Україна входить до ТОП 5 країн із повним циклом виробництва ракетно-космічної техніки. Українська космічна промисловість – світовий лідер за відсотком жінок, які працюють у галузі. Українці працюють над будівництвом бази на Місяці. Українські інженери на європейське замовлення створили двигун для ракети-носія «Вега». В Україні розташовується найбільший у світі радіотелескоп декаметрових хвиль. А чи знали ви, що дата 12 квітня 1961 року дуже знаменна. Адже саме у цей день радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток-1» вперше за всю історію людства зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин.

Номер слайду 3

Авіаконструкторське бюро «Антонов» створили 31 травня 1946 року на базі Новосибірського авіаційного заводу. В тому ж році на світ з’явився літак Ан-2, відомий як «кукурузник». Він записав а свій рахунок кілька рекордів: найдовше серійне виробництво – понад 70 років, і найбільша кількість випущених одиниць – 18 тисяч. Що зробило Ан-2 наймасовішим одномоторним біпланом в історії. Причому виробництво «кукурузника» і не думає зупинятися – його досіАн -2

Номер слайду 4

Ан-225 «Мрія». Вже через шість років перший політ здійснив інший літак-рекордсмен – Ан-225 «Мрія». На рахунку «Мрії» 240 рекордів, в тому числі звання найбільшого і найпотужнішого літака в світі. При цьому Ан-225 ще й найбільший літак, який здійснив більше одного польоту. На рахунку в «Мрії» також і головні рекорди серед «важкоатлетів» – абсолютний рекорд вантажопідйомності з показником 253,8 тонни, перевезення найважчого в історії авіації моновантажу і найдовшого в історії авіації моновантажу – 187,6 тонн і 42,1 метра відповідно. Тільки уявіть, в свій перший політ літак братів Райт пролетів 240 метрів – це менше, ніж довжина транспортного відсіку «Мрії».

Номер слайду 5

Ан-124 «Руслан». Вже в 1971 році світ побачив Ан-124 «Руслан». А в 1982 році літак здійснив свій перший політ. Причому на момент створення він був найбільшим літаком на планеті. За весь час свого існування «Руслан» встановив більше 20 світових рекордів, серед яких окремої уваги заслуговують наступні – рекорд вантажопідйомності (171 219 кілограм на висоту майже 11 кілометрів) і рекорд дальності перельоту замкнутим маршрутом (майже 20 151 кілометр).

Номер слайду 6

Інверсійний слід, що тягнеться за літаком, складається з водяної пари. У ясну погоду і при низькій вологості повітря літак залишає за собою тонкий слід. А більш довгий і широкий слід може бути вісником шторму.

Номер слайду 7

Найбільшим у світі пасажирським літаком є Airbus A380 Найбільшим у світі пасажирським літаком є Airbus A380. Це двоповерхове реактивне повітряне судно з чотирма двигунами здійснило свій перший політ 27 квітня 2005.

Номер слайду 8

Схема виготовлення літака

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Майстер-класи
Інкл
Додано
20 квітня 2021
Переглядів
2145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку