Презентація " Виготовлення валентинки - закладки

Про матеріал
Презентація надає інформацію про свято День Святого Валентина та схему виготовлення валентинки - закладки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення закладинки - валентинки

Номер слайду 2

День Святого ВалентинаІсторія свята Доостеменна історія цього свята досі невідома, проте у більшості переказів та легенд його "винуватцем" називають ранньохристиянського мученика Валентина — єпископа з італійського міста Терні (місто розташоване неподалік Риму – ред.), який жив у III столітті. Згідно з цією версією, святкування Дня закоханих почалося в Римській імперії у 270 році до нашої ери, за часів царювання Клавдія II (268-270 рр.). Під час ведення війни Клавдій начебто не хотів, щоб солдати вступали в шлюб, бо вважав, що одруження робить їх слабкими та обтяжує сімейним побутом. Однак священнослужитель, на ім'я Валентин таємно вінчав

Номер слайду 3

Згідно з цією версією, святкування Дня закоханих почалося в Римській імперії у 270 році до нашої ери, за часів царювання Клавдія II (268-270 рр.). Під час ведення війни Клавдій начебто не хотів, щоб солдати вступали в шлюб, бо вважав, що одруження робить їх слабкими та обтяжує сімейним побутом. Однак священнослужитель, на ім'я Валентин таємно вінчав

Номер слайду 4

День Святого Валентина в різних країнах світу. У Фінляндії 14 лютого відзначають Днем друга, тому у цей день жителі країни вітають зі святом не тільки своїх коханих, але й кращих друзів. Також фіни у цей відзначають жіночий день, на кшталт свята 8 Березня. У Голландії в цей день жінка може зробити пропозицію чоловікові, якого вона вподобала. Якщо ж чоловік відмовляє, то він має подарувати їй шовкову сукню. В Англії дарують подарунки та любовні послання не тільки коханим людям, але й домашнім улюбленцям – собакам, кішкам і навіть коням.

Номер слайду 5

Символ свята. Символом Дня закоханих є червоні троянди. За легендою, богиня кохання Афродіта, поспішаючи до коханого, стала на кущ білих троянд, поранила ногу і її божественна кров пофарбувала їх в червоний колір. З того часу червоні троянди є символом кохання та пристрасті. За приблизними підрахунками, щороку у переддень свята та 14 лютого у світі продається приблизно 50 мільйонів троянд.

Номер слайду 6

Схема виготовлення валентинки -закладинки

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Так можна використати валентинку-закладинку

Номер слайду 9

Дню Валентина вже 15 століть!Варто тільки згадати, як виник День святого Валентина, щоб переконатися, що це — гарне і добре свято. Бо ж назване воно на честь християнського мученика, який понад усе цінував любов, терпимість і вміння залагоджувати суперечки. Тому й ми маємо розуміти, що найголовніше в цей день — не дорогі сюрпризи чи вечері при свічках, а тепло, довіра і радість близької людини.

pptx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Майстер-класи
Інкл
Додано
8 лютого 2022
Переглядів
832
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку