Презентація.Виховна година "Моя Україна - незламна країна"

Про матеріал
Виховна година для гуртківців "Моя Україна - незламна країна". У матеріалі подаються факти щодо згуртованості, незламності українців.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година «Моя Україна – незламна країна». Гурток “ Мельпомена”Керівник Оксана Підглазна

Номер слайду 2

Україна за майже рік великої війни стала символом незламності та боротьби за свободу для усього цивілізованого світу. Синьо-жовті стяги майорять у різних куточках планети на знак підтримки життя і засудження смерті, яку несе за собою війна Росії проти України. Про наші міста-герої, звільнені від окупантів, знають на інших материках. А українські пісні співають поляки, естонці і навіть кенійці. За майже рік повномасштабної війни сталися події, які набули символічного значення для українців. І цей перелік поповнюється ледь не щодня.

Номер слайду 3

Металургійний комбінат "Азовсталь" став справжньою цитаделлю опору російським окупантам під час блокади Маріуполя. А кожен, кого він прихистив – символом надлюдської стійкості та мужності.

Номер слайду 4

"Привид Києва" – символ українського пілота, захисника, який з'являється там, де на нього не чекають, і знищує ворога у небі над Україною. Його феномен, зокрема, полягає у швидкості та кількості ліквідованих російських літаків.  Легенда про льотчика-аса народилася у перші 30 годин війни, коли стало відомо про збиття одразу шести повітряних суден у небі над столицею. За три дні "Привиду" приписували ліквідацію вже 10 літаків. 

Номер слайду 5

Слово "паляниця" стало своєрідним "паролем", за допомогою якого українці, зокрема військові, відрізняють "своїх" від "чужих". До війни його лише зрідка можна було почути від пересічного громадянина, а зараз деякі використовують це кодове слово цілком серйозно. 

Номер слайду 6

Кухонна шафка з керамічним півником васильківської майоліки, що вціліла на стіні одного із зруйнованих будинків Бородянки після авіаудару, стала справжнім символом витримки українців перед масовими злочинами російських окупантів.

Номер слайду 7

"Обличчя народу" – так українці назвали незламну кішку Глорію, яка близько двох місяців просиділа на 8 поверсі розбомбленої росіянами багатоповерхівки у Бородянці. Голодна, самотня, але найголовніше – жива. Руду кішку персидської породи врятували волонтери та співробітники ДСНС на початку травня.Історія її порятунку – це також історія про те, якими чуйними є українці. Задля того, щоб витягнути тварину з розбомбленого будинку, рятувальники пригнали спеціальну техніку.

Номер слайду 8

І хоча усім відома пісня "Доброго вечора, ми з України" з'явилася ще у 2021 році, народної популярності вона набула саме під час війни. Музична композиція стала не просто хітом, але й справжнім мемом. Деякі представники влади активно використовують її, звертаючись до громадян. А "Укрпошта" навіть назвала одну із "воєнних" марок "Доброго вечора, ми з України".

Номер слайду 9

"Ой, у лузі червона калина" – українська народна пісня, що колись стала справжнім гімном Українських Січових Стрільців. Після того, як у перші дні війни її заспівав на Софійській площі лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, пісня набула шаленої популярності. Після того українські виконавці влаштували флешмоб. "Народний спів" українців підхопили й іноземні виконавці, як-от кенійський гурт That's What She Said. Ба більше, легендарний гурт Pink Floyd вперше за 28 років випустив нову пісню за мотивами "Ой, у лузі червона калина" з вокалом Хливнюка. Пісня "Ой, у лузі червона калина" зараз – одна із візитівок України на культурному фронті.

Номер слайду 10

Вже скоро Перемога нас чекає, Бо з нами Правда, з нами разом Бог. Покровом Богородиця вкриває Й оберігає від усіх тривог.

Номер слайду 11

Народ вкраїнський ворога здолає; Ми виженемо їх із наших міст. Й розквітне Батьківщина пишним раєм… І витреш, Україно, краплі сліз.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кузьменко Тетяна Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 лютого 2023
Переглядів
2584
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку