Презентація виховної години "СТОП БУЛІНГ"

Про матеріал
Насильство, що це таке? Насильство – це застосування агресивних, жорстоких дій однієї людини по відношенню до іншої, що порушують права і свободу особистості та завдають шкоди фізичному, психічному, моральному здоров’ю, а також розвитку. Насильство є демонстрацією сили і бажанням здобути цілковитий контроль та владу над іншою стороною..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Стоп булінг

Номер слайду 4

Вправа“ Знайомство”

Номер слайду 5

Притча “Все в твоїх руках”

Номер слайду 6

Казка про Скріпку

Номер слайду 7

Що відбувається сьогодні?

Номер слайду 8

Насильство, що це таке?Насильство – це застосування агресивних, жорстоких дій однієї людини по відношенню до іншої, що порушують права і свободу особистості та завдають шкоди фізичному, психічному, моральному здоров’ю, а також розвитку. Насильство є демонстрацією сили і бажанням здобути цілковитий контроль та владу над іншою стороною.

Номер слайду 9

Науковими дослідженнями встановлено, що:насильство в тій або іншій формі здійснюється в кожній четвертій українській сім'ї; щорік близько 2 млн. дітей у віці до 14 років б'ють батьки; для 10% цих дітей результатом стає смерть, а для 2 тис.- самогубством; більше 50 тис. дітей протягом року тікають з дому, рятуючись від власних батьків, а 25 тис. неповнолітніх знаходяться в розшуку.

Номер слайду 10

у 2018 році від жорстокого поводження з дітьми загинуло 1914 дітей, покалічено 2330 дітей;близько 10 тис. батьків позбавляються судами батьківських прав і більше 2,5 тис. дітей забираються у батьків без такого позбавлення, оскільки знаходження дитини в сім'ї представляє загрозу його життю і здоров'ю.

Номер слайду 11

У 80% випадків діти потрапляють в притулки і дитячі будинки через невиконання батьками своїх прямих обов'язків по вихованню, що створює реальну загрозу їх життю і здоров'ю.

Номер слайду 12

Види насильства над дітьми Фізичне насильство. Зневага Сексуальне насильство. Психологічне насильство

Номер слайду 13

Вправа „Міф чи реальність”Насильство має і позитивні сторони ;Використання нецензурних слів дитиною по відношенню до іншої не є проявом насильства;Насильство – це коли видно сліди на тілі жертви;Б’ють заслужено;У школі найбільш розповсюджене психологічне насилля, використання нецензурних слів однієї дитини по відношенню до іншої;Дитина, яка потерпає від насильства повинна мовчати про це;Хлопці схильні до проявів насильства більше, ніж дівчата;Насильство не карається законом України;Насильство – це ознака мужності дитини у школі;             Розповідати, про те, що над Вам були здійснені насильницькі дії – це ознака слабкості дитини;        Насильство – це не злочин, а нормальне явище у школі;Міліція не повинна втручатися у вирішення проблеми насильства;

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Гра «Камінь – ножиці – папір»

Номер слайду 16

БУЛІНГ (від англ. bully – хуліган, задирака, грубіян, «to bully» - задиратися, знущатися) – тривалий процес свідомого жорстокого ставлення, агресивної поведінки з метою заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини.

Номер слайду 17

ОСОБЛИВОСТІ ТА ВИДИ БУЛІНГУ В ШКОЛІ

Номер слайду 18

ОСНОВНІ МЕХАНІЗМИ РОЗВИТКУ БУЛІНГУ:

Номер слайду 19

ПСИХОЛОГІЧНИЙ ПОРТРЕТ УЧАСНИКІВ БУЛІНГУ В ШКОЛІ Приймають активну участь в булінгу завжди три групи дітей:

Номер слайду 20

Запитання Чи прагнув Вовк дружби? Які слова він повторював коли розглядав себе в дзеркалі? Чому він прагнув викликати в інших страх?Що роздратувало Вовка, коли він побачив Капітошку? Чому? Чи у ставленні до Капітошки Вовк проявив насилля? Як саме?Якою була реакція Капітошки на вчинки Вовка?Чи стали б головні герої мультфільму справжніми друзями, якщо б Капітошка відреагував інакше, наприклад спробував дати здачу чи обурився?

Номер слайду 21

Вправа «Рука допомоги»

Номер слайду 22

Хто може допомогти. Служба у справах дітей;органи опіки і піклування;Відділ районної адміністрації;Соціальна служба для дітей, сім'ї та молоді ;Медичні установи;Відділ освіти;Громадські організації;Кримінальна міліція;Батьки;Класний керівник;Директор школи;Шкільний психолог;Гаряча лінія – 0 800 500 225

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Притча“Скільки важить сніжинка?”

Номер слайду 25

Мій улюблений світ — без насильства,Без жорстокості, болю і зла,Де народом заспівана пісня. Містить тільки хороші слова…І. Супрун

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Яблочкіна Євгенія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Подзірей Марія Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 лютого 2021
Переглядів
5550
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку