Презентація "Виконання первинного та повторного фарбування волосся"

Про матеріал
Формування та поглиблення знань по темі фарбування волосся. Ознайомлення з правилами первинного і вторинного фарбування волосся. Забезпечити в ході уроку засвоєння, повторення, закріплення основних понять
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Виконання первинного та повторного фарбування волосся. Викладач: Шитікова Т. В. КИІВСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ ОДЯГУЦиклова міжпрофесійна комісія викладачів та майстрів виробничого навчання. Професії «Перукар (перукар-модельєр. Манікюрник)

Номер слайду 2

Навчальна мета: Формування та поглиблення знань по темі фарбування волосся. Ознайомлення з правилами первинного і вторинного фарбування волосся. Забезпечити в ході уроку засвоєння, повторення, закріплення основних понять. Розвиваюча мета: Розвивати логічне мислення, виконавські вміння, творчі здібності. Виховна мета: Виховувати естетичний смак, прагнення до пізнання всього, що включає його майбутня професія.

Номер слайду 3

Давайте згадаємо: • Скільки груп барвників існує? Охарактеризуйте.• Що входить до підготовчих робіт перед фарбуванням волосся?• Яку ціль переслідує перевірка стану шкіри голови та структури волосся?• Охарактеризуйте І групу барвників.• Поясніть технологію виконання та послідовність фарбування барвниками І групи.• Охарактеризуйте ІІ групу барвників.• Поясніть технологію виконання та послідовність фарбування барвниками ІІ групи.• Яких правил та заходів безпеки праці потрібно дотримуватись при фарбуванні волосся?

Номер слайду 4

Що потрібно мати при фарбуванні волосся? Для приготування фарбуючої суміші використовується:- крем-фарба + окисник;- спеціальна пластмасова мисочка або шейкер;- пензлики;- гребінець пластмасовий;- одноразовий пеньюар;- рукавички;- мензурка

Номер слайду 5

Перед нанесенням барвника – волосяний покрив голови слід розділити двома перпендикулярними проділами через верхівку на чотири частини. Спочатку наноситься фарбник по проділах, а потім на потиличну зону (№1,2,3,4), так як вона більш холодна і процес там протікає менш інтенсивно.

Номер слайду 6

Пасма повинні бути настільки тонкими, щоб фарба могла просочити їх (чим товще волосся, тим тонше пасмо). Слід пам'ятати, що фарбою повинен добре просочитися кожна волосинаІснує поняття первинного та повторного забарвлення. Первинне забарвлення - це забарвлення не пофарбованих раніше волосся. Повторне забарвлення - це забарвлення відрослого від коріння волосся.

Номер слайду 7

При первинному забарвленні волосся - барвник наноситься на довжину волосся, відступаючи від кореня на відстань 2 -4 см, в залежності від довжини волосся. Це пов'язано з тим, що біля коріння волосся тепліше, тому швидше зафарбовується.

Номер слайду 8

1. Підготовчі роботи: організація робочого місця, дезінфекція інструменту, миття рук.2. Запрошення клієнта, з’ясування бажання, перевірка стану шкіри та структури волосся.3. Тест на алергію.4. Нанесення захисного крему навколо росту волосся.5. Приготування фарбуючої суміші.6. Нанесення барвника в рукавичках на довжину волосся, відступаючи 2-4 см від коріння волосся.7. Надаємо час витримки 15-20хв.8. Нанесення фарбуючої суміші на коріння волосся.9. Надаємо час витримки 15-20 хв.10. По закінченню часу виконуємо емульгування – це нанесення незначної кількості води і ретельне змішування та рівномірне розподілення фарби по всій довжині волоссі – від кореня до кінчиків, виконується 3-5 хв. в рукавичках.11. Змиваємо фарбу проточною водою з шампунем та бальзамом стабілізатор кольору. Одягаємо рушник.12. Усуваємо залишки фарби зі шкіри голови біля чола.13. Укладання волосся.14. Заключні роботи: прибирання робочого місця. Дезінфекція інструменту. Алгоритм послідовності первинного фарбування

Номер слайду 9

При повторному забарвленні слід дуже чітко наносити барвник на відрослу частину пасма волосся - раніше фарбоване волосся не повинно знову піддаватися впливу препарату.

Номер слайду 10

1. Підготовчі роботи: організація робочого місця, дезінфекція інструменту, миття рук.2. Запрошення клієнта, з’ясування бажання, перевірка стану шкіри та структури волосся.3. Тест на алергію.4. Нанесення захисного крему навколо росту волосся.5. Приготування фарбуючої суміші.6. Нанесення барвника в рукавичках на коріння волосся до демаркаційної лінії. Демаркаційна лінія це – лінія, що поділяє фарбоване волосся від відрослих коренів.7. Надаємо час витримки 20-25 хв.8. Нанесення фарбуючої суміші на довжину волосся.9. Надаємо час витримки від 5-15 хв.10. По закінченню часу виконуємо емульгування – це нанесення незначної кількості води і ретельне змішування та рівномірне розподілення фарби на волоссі, виконується 3-5 хв. в рукавичках.11. Змиваємо фарбу проточною водою з шампунем та бальзамом стабілізатор кольору. Одягаємо рушник.12. Усуваємо залишки фарби зі шкіри голови біля чола.13. Укладання волосся.14. Заключні роботи: прибирання робочого місця. Дезінфекція інструменту. Алгоритм послідовності повторного фарбування

Номер слайду 11

Особливої ​​обережності вимагає забарвленне волосся, які зазнали хімічної завивки. Вони більш пористі і тому дуже швидко засвоюють барвник. Фарбувати їх слід через 10-14 днів після завивки, а процес фарбування скоротити на 5-10 хв. Після досягнення бажаного кольору проводиться емульгування.

Номер слайду 12

Після цього волосся слід ретельно промити водою, потім спеціальним шампунем - стабілізатор кольору і обробити нейтралізуючим бальзамом, щоб припинити вплив залишків барвника та уникнути уповільненого процесу окислення після забарвлення, освітлення або знебарвлення волосся.

Номер слайду 13

Після забарвлення потрібно обов'язково дати клієнту рекомендації по правильному догляду за фарбованим волоссям, інакше фарба може швидко змитися і стати тусклим, і клієнт помилково може припустити, що це неякісна роботу перукаря або низької якості барвник.

Номер слайду 14

Які інструменти і пристосування використовуються при фарбуванні? Як слід розділити волосяний покрив голови перед фарбуванням? Чим відрізняється первинне забарвлення від повторного? Як проводиться емульгування? Чи обов'язково слід промивати волосся бальзамом та яка мета використання бальзаму? Які нові терміни на цьому уроці Ви вивчили?Закріплення матеріалу:

Номер слайду 15

На цьому уроці вивчили:які інструменти, пристосування та матеріали необхідні при фарбуванні волосся;як необхідно розділити волосяний покров голови при первинному та повторному фарбуванні;що таке первинне та повторне фарбування;алгоритм послідовності первинного фарбування;алгоритм послідовності повторного фарбування. Висновок

Номер слайду 16

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
2 червня 2020
Переглядів
6291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку