Презентація "Використання Голонасінних (Pinophyta) в озелененні міста Чугуєва"

Про матеріал
В цьому році за підтримкою лісового господарства міста Чугуєва нами було закуплено і висаджено на території ЗОШ №2, вулиці Гвардійська і на території лікарні міста Чугуєва 5 видів Сосни європейської Pinus cembra L., 5 видів Сосни кримської Pinus pallasiana Don., 5 видів Ялівця козачого Juniperus Sabina L. Вивчили видовий склад Голонасінних рослин, що використовуються або можуть бути використані в озеленені м. Чугуєва; 2.Зробили їх еколого-біологічний та морфологічний аналіз; 3. Проаналізували їх декоративні якості, стійкість до деяких біологічних та антропічних факторів, стан деяких видів в умовах міста; 4. Зробили електронний гербарій; 5. Провели аналіз та узагальнення отриманих результатів; 6. Виявили ставлення людини до природи; 7. Проаналізували літературні джерела з даного питання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Головне управління освіти і науки Харківської обласної адміністрації КВНЗ «Харківська академія нерервної освіти» Секція загальна екологія Тема: Використання Голонасінних (Pinophyta) в озелененні міста Чугуєва Виконала: Моруга Катерина Олександрівна учениця 11 класу Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Керівник: Даннікова Ольга Вадимівна вчитель біології Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 м. Чугуїв 2012

Номер слайду 2

Актуальність теми зумовлена значенням зелених насаджень для створення оптимального мікроклімату, незадовільним станом деяких деревних рослин в міських умовах, постійною необхідністю в оновленні зелених насаджень.

Номер слайду 3

Мета дослідження видового складу Голонасінних рослин, що використовуються в озелененні м. Чугуєва, обстеження їх стану та визначення перспективних для ландшафтного дизайну видів. Завдання . Вивчити видовий склад Голонасінних рослин, що використовуються або можуть бути використані в озеленені м. Чугуєва; Зробити їх еколого-біологічний та морфологічний аналіз; Проаналізувати їх декоративні якості, стійкість до деяких біологічних та антропічних факторів, стан деяких видів в умовах міста; Зробити електронний гербарій; Провести аналіз та узагальнення отриманих результатів; Виявити ставлення людини до природи; Проаналізувати літературні джерела з даного питання.

Номер слайду 4

Об'єкт дослідження: Голонасінні рослини Предмет дослідження: видовий склад Голонасінних рослин Ялина колюча Picea pungens Engelm.

Номер слайду 5

Матеріал проекту: є видовий склад Голонасінних (Pinophyta) рослин Методи: - польові:маршрутно-екскурсійним та геоботанічним методом протягом вегетаційних періодів 2012р -лабораторні: визначали види рослин за визначником за системою А.Л. Тахтаджяна

Номер слайду 6

Місто Чугуїв Харківської області

Номер слайду 7

Результати проведених досліджень: Клас Хвойні Pinopsida Кількість родин родів Видів абс., шт. відн., % Тисові Taxaceae 1 1 7 Таксодієві Taxodiacea 1 1 7 Cоснові Pinaceae 5 11 65 Кипарисові Cupressaceae 3 4 21 Разом 4 10 17 100 Видовий склад відділу Голонасінних (Pinophyta)

Номер слайду 8

Провідні родини

Номер слайду 9

Розподіл досліджених видів рослин за життєвими формами за класифікацією К. Раункієра

Номер слайду 10

Розподіл досліджених видів рослин за відношенням до вологи

Номер слайду 11

Розподіл досліджених видів рослин за відношенням до світла

Номер слайду 12

Розподіл досліджених видів рослин за використанням в озелененні

Номер слайду 13

Розподіл видів за господарським значенням

Номер слайду 14

Географічне походження дослідженої флори

Номер слайду 15

Електронний гербарій Тис ягідний Taxus baccata L.

Номер слайду 16

Метасеквойя китайська Metasequoia glyptostroboides Hu et Ceng.

Номер слайду 17

Ялина сербська Abies sibirica Ledeb. Ялина сербська Picea omorica (Panc.)

Номер слайду 18

Сосна кримська Pinus pallasiana Don.

Номер слайду 19

Широкогілочник східний Platicladus orientalis (L.) Frenko

Номер слайду 20

Псевдотсуга Мензиса Pseudotsuga mensiesii (Mirb) Franko Ялівець віргінський Juniperus virginiana L.

Номер слайду 21

Ялиця біла Abies alba Mill. Ялиця сербська Picea omorica Pyrkyne.

Номер слайду 22

Висновки: В цьому році за підтримкою лісового господарства міста Чугуєва нами було закуплено і висаджено на території ЗОШ №2, вулиці Гвардійська і на території лікарні міста Чугуєва 5 видів Сосни європейської Pinus cembra L., 5 видів Сосни кримської Pinus pallasiana Don., 5 видів Ялівця козачого Juniperus Sabina L. Вивчили видовий склад Голонасінних рослин, що використовуються або можуть бути використані в озеленені м. Чугуєва; 2.Зробили їх еколого-біологічний та морфологічний аналіз; 3. Проаналізували їх декоративні якості, стійкість до деяких біологічних та антропічних факторів, стан деяких видів в умовах міста; 4. Зробили електронний гербарій; 5. Провели аналіз та узагальнення отриманих результатів; 6. Виявили ставлення людини до природи; 7. Проаналізували літературні джерела з даного питання.

Номер слайду 23

Рекомендації 1. Вести чіткий облік Голонасінних рослин. 2. Всі види рослин Pinophyta, висаджені на території міста Чугуєва взяти під охорону. 3. Взяти за програму закупівлі і висадження відділу Pinophyta в місті Чугуєва з метою поліпшення міського середовища.

Номер слайду 24

ppt
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
4 березня 2020
Переглядів
747
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку