Презентація "забруднення повітря в Чернігові"

Про матеріал
Презентація до уроку в 11 класі рівень стандарту з теми "Антропічний вплив на атмосферу в місті Чернігові."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Силенок Валерія Юріївна, учитель біології Чернігівського ліцею №22 Тема: Антропічний вплив на атмосферу в місті Чернігові

Номер слайду 2

Повітря, яким дихають жителі великих міст України, небезпечне для життя.

Номер слайду 3

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щорічно у світі через забруднене повітря помирає 7 млн людей. Фрагмент фільму «Де в Україні важко дихати. Дослідження НВ»

Номер слайду 4

Але українці всерйоз задумалися над цими сумними цифрами лише кілька місяців тому, коли країну накрив аномальний смог.

Номер слайду 5

За даними Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища за підсумками 2018 року маємо таку картину:

Номер слайду 6

Місто Чернігів є одним з найбільш екологічно безпечних міст України. Але існує ряд чинників, негативного впливу на довкілля нашого міста.

Номер слайду 7

На стан атмосферного повітря міста негативно впливають  викиди в атмосферне повітря від: Пересувних джерел (автотранспорт) Стаціонарних джерел (виробнича діяльність і опалення)Спалення населенням органічних решток рослин (опале листя, трава)

Номер слайду 8

Автотранспорт: Середнній вік автомобілів в Україні перевищує 20 років. В той час, як у країнах ЄС цей показник 8 років. Гірше ніж в Україні- на Кубі, там середній вік авто 38 років.

Номер слайду 9

Автотранспорт: За статистикою, найменша кількість автомобілів в Україні саме в Чернігівській області –131 авто на 1000 жителів. Це майже втричі менше ніж в Києві.

Номер слайду 10

Автотранспорт: Хоча на практиці цифри будуть більшими. Європейські автівки, які не пройшли стандарти Євро-5 та Євро-6, масово ввозяться в Україну без належних документів. Тому реальне навантаження на атмосферу більше ніж в офіційних джерелах.

Номер слайду 11

Найбільшим стаціонарним забруднювачем атмосфери міста є КЕП «Чернігівська ТЕЦ» Фірми «Тех. Нова»Підприємство здійснює більше 90% загального викиду стаціонарних джерел, але за даними останніх років відбувається зменшення даних показників забруднення.

Номер слайду 12

Найбільший стаціонарний забруднювач атмосфери міста. Чернігівська ТЕЦ

Номер слайду 13

Спалення органічних решток населенням

Номер слайду 14

Спалення органічних решток населенням. Відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, спалювання рослинних залишків є прямим порушенням правил у сфері благоустрою населених пунктів та тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Номер слайду 15

Спалення органічних решток населенням

Номер слайду 16

Стан забруднення атмосферного повітря міста Чернігова досліджується Чернігівським центром по гідрометеорології на двох стаціонарних постах (по вул. Всіхсвятська та по вул. Пирогова) за вмістом трьох основних домішок: завислих речовин (пилу), діоксиду сірки та діоксиду азоту і специфічних (на посту по вул. Всіхсвятська) – восьми важких металів. Пости дослідження Сюжет "Рівень забруднення оксидом вуглецю в Чернігові"

Номер слайду 17

Використані джерела. В. Соболь, Біологія і екологія, підручник для 11 класу, Кам’янець-Подільський,«Абетка», 2019 Екологічний паспорт Чернігівської області 2018 р. Офіційний веб-портал Чернігівської міської ради https://chernigiv-rada.gov.ua/news/id-23853/Кодекс України про адміністративні правопорушення Інформаційний портал «Новое время» https://nv.ua/ukr/ukraine/events/brudne-povitrya-mista-z-nayvishchim-rivnem-zabrudnennya-novini-ukrajini-50057561.htmlhttps://www.saveecobot.com/http://tec.cn.ua/https://www.unian.net/economics/transport/10097126-sredniy-vozrast-avtomobiley-v-ukraine-prevyshaet-20-let.htmlhttps://ubr.ua/market/auto/v-raznyh-oblastiah-ukrainy-kolichestvo-avtomobilei-otlichaetsia-v-razy-178905?fbclid=Iw. AR2 Wq. Jckzj. J4 Sof. MRii. Jm. LMQc. FQzucqe6skl. AO0j. Ugtg. V5y9ok4vxq. Cz1u. Mhttps://www.segodnya.ua/ua/economics/avto/ukraincy-stali-bolshe-pokupat-staryh-avtomobiley-kak-na-ukrainu-povliyal-ekostandart-evro-5-1104588.htmlhttps://www.bbc.com/ukrainian/features-russian-45642028https://cn.suspilne.media/news/43694

Номер слайду 18

Дякую за увагу!Бережіть природу!

pptx
Додано
22 березня 2020
Переглядів
2369
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку