Презентація "Використання LEGO в освітньому просторі"

Про матеріал
Як можна використати LEGO-цеглинки в освітньому просторі. Наведено приклади вправ та завдань із цеглинками, які можна використовувати на різних уроках та у позаурочний час.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«LEGO в освітньому просторі»Коваленко Ірина Вікторівна 

Номер слайду 2

«ГРА - це іскра, що запалює вогник допитливості і любові до знань» В. Сухомлинський

Номер слайду 3

LEGO- технологія цікава тим, що об’єднує в собі елементи гри та експериментування. Основним принципом навчання є принцип «Навчання через дію» Лего-конструювання допомагає дітям втілювати в життя свої задумки, будувати і фантазувати, захоплено працюючи і бачачи кінцевий результат.

Номер слайду 4

За допомогою конструктора LEGO вирішуються завдання освітньої діяльності школи за наступними напрямками:- Розвиток дрібної моторики рук, стимулюючи в майбутньому загально мовленнєвий розвиток і розумові здібності.- Навчання правильному і швидкому орієнтуванню в просторі.- Ознайомлення з математичними поняттями, розв’язування математичних та логічних задач.- Розширення уявлень про навколишній світ, архітектуру, транспорт, ландшафт.- Розвиток уваги, пам’яті, творчого мислення.- Формування навички діалогічного мовлення, розширення словникового запасу. - Вміння працювати у групі, спілкуватися, бути толерантними один до одного.- Створення атмосфери змагання.

Номер слайду 5

Порахуємо ! 24 915 103 764

Номер слайду 6

Основні області застосування LEGO на уроках:українська мова, розвиток мовлення,математика, я досліджую світ, робота з дитячою книгою, проектна діяльність.

Номер слайду 7

Л. ЛЕКАаоуиіе

Номер слайду 8

Вправа «Візерунок»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Виклади речення з цеглинок

Номер слайду 11

Цікава математика. На уроках математики можливе вирішення завдань за допомогою LEGO: при вивченні складу числа, демонстрації чисел при усному рахунку, вивченні геометричного матеріалу, розв’язуванні задач.

Номер слайду 12

Яке число складається з 1 і 552637

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Задача

Номер слайду 15

Дроби

Номер слайду 16

Множення

Номер слайду 17

Діаграма

Номер слайду 18

«Конвеєр»Візьму у ліву (праву) руку. Сьогодні не зіб‘юсь,Долонькою накрию,З сусідом поділюсь. «Масаж» Від хвоста і аж до вушка В зебри смужка, смужка, смужка. Не горошки,не клітинки, Не малюнок на пів спинки. Тільки смужка,смужка,смужка, Від хвоста і аж до вушка. Рухливі ігри з конструктором LEGO

Номер слайду 19

Вільна гра дає можливість дитині відчути насолоду від виявлення самостійності, здатності фантазувати, творити, спираючись на свій досвід. Вільна гра з LEGO

Номер слайду 20

Тільки разом до навчання через гру !

pptx
Додано
8 грудня 2022
Переглядів
1605
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку