Презентація "Використання новітніх технологій для розвитку творчої особистості"

Про матеріал
Мета: Створення оптимальних умов для розвитку творчих здібностей учнів на уроках математики; створення атмосфери співробітництва, взаємодії вчителя та учня; розвиток соціальної та громадянської компетентності дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Костючик Ніна Арсенівна. Тельчівська гімназія Колківської селищної ради. Використання новітніх технологій для розвитку творчої особистості ( з досвіду роботи)

Номер слайду 2

Учителем не кожен може бути,Не кожне серце вміє говорить... Учитель лише той, хто вміє чути,Окрилити, навчити і любить. Тендітну душу ласкою зігрітиІ добротою ниву засівать,Безмежно, щиро цілий світ любитиІ дітям усього себе віддать. Надія Красоткіна

Номер слайду 3

Актуальність проблеми:виконати завдання Національної доктрини розвитку освіти;забезпечити високий рівень знань випускників, уміння самостійно набувати і застосовувати їх на практиці;розвивати кожного учня як творчу особистість, здатну до практичної роботи;залучати кожного учня до активної пізнавальної діяльності;формувати навички дослідницької діяльності, розвиватикритичне мислення;формувати в учнів цілісну картину світу;спілкуватися з однолітками не тільки своєї школи, села, але йінших сіл та міст і навіть країн;грамотно працювати з інформацією та інше.

Номер слайду 4

Мета. Створення оптимальних умов для розвитку творчих здібностей учнів на уроках математики;Створення атмосфери співробітництва, взаємодії вчителя та учня;Розвиток соціальної та громадянської компетентності дитини. Завданнями є реалізація основних цілей, визначених Державним стандартом базової та повної середньої освіти щодо формування та розвитку творчої особистості учня, шляхом використання сучасних інноваційних технологійнавчання. Провідна ідея полягає у виробленні певної сукупності технологій навчання математики, що сприяють розвитку творчих здібностей, інтересів, умінь навичок та інших інтелектуальних чинників у сучасних школярів.

Номер слайду 5

Мета інтерактивного навчання - створити комфортні умови навчання, за яких учень відчуває успішність, свою інтерактивну досконалість, що робить продуктивним сам освітній процес. Процес навчання на уроках математики - це не автоматичне вкладання навчального матеріалу в голову учня. Він потребує напруженої розумової роботи дитини, її власної активної участі в цьому процесі. Пояснення й демонстрація, самі по собі, ніколи не дадуть справжніх, стійких знань. Уроки математики, організовані з інтерактивними методами і прийомами, сприяють розвитку мислення учнів уміння вислухати товариша і зробити свої висновки, вчитися поважати думку іншого і вміти аргументувати свою думку.

Номер слайду 6

Методична частина Новітні, інноваційні педагогічні технології як процес - це «цілеспрямоване, систематичне й послідовне впровадження в практику оригінальних, новаторських способів, прийомів педагогічних дій і засобів, що охоплюють цілісний навчальний процес від визначення його мети до очікуваних результатів». Освіта XXI століття - це освіта, спрямована на формування, розвиток і становлення особистості. Забезпечити реалізацію цих вимог повинна особистісно орієнтована освіта. Вона базується на таких засадах:дитина в школі - повноцінна особистість;метою освіти є становлення особистості; педагогічні відносини базуються на принципах гуманізації і демократизації;учень є субʼєктом навчальної діяльності;талановитою є кожна дитина; в основі навчання лежить позитивна Я-концепція особистості; навчання на основі успіху, відмова від примушування.

Номер слайду 7

Учитель повинен свідомо йти в ногу з сучасністю, пройматися й надихатися силами, що пробудилися в ній. А . Дістервег. Завдання новітньої технології1. Розвиток в учнів уміння мотивувати свої дії.2. Розвиток в учнів творчого нестандартного мислення.3. Розвиток в учнів уміння самостійно орієнтуватися в інформаційному просторі.4. Розвиток в учнів природних здібностей.

Номер слайду 8

Елементи педагогічних технологій1. Групова (колективна)2. Ігрова технологія3. Інтерактивне навчання4. Мультимедійна технологія5. Проектна технологія6. Творчі завдання7. Нестандартні уроки8. Проблемне навчання

Номер слайду 9

Групова (колективна) технологія

Номер слайду 10

«Мікрофон»«Мікрофон»«Коло ідей»«Коло ідей»

Номер слайду 11

Гра – творчість, гра – праця. «Робота в парах, групова»

Номер слайду 12

«Метод ПРЕС»«Навчаючись – учусь»

Номер слайду 13

Мультимедійні технології

Номер слайду 14

«Акваріум»

Номер слайду 15

«Ажурна пилка»

Номер слайду 16

«Нестандартні уроки»

Номер слайду 17

Проектна діяльність

Номер слайду 18

Зацікавити мозок дитини - ось що є одним з основних положеньнашої доктрини, і ми нічим не нехтуємо, щоб прищепити учневісмак,ми сказали б, навіть пристрасть до навчання. М. В. Остроградський1. Новітні, інформаційні технології сприяють реалізації творчого потенціалу особистості в життєвій перспективі та розвивають самостійність мислення вміння формулювати запитання вміння знаходити відповіді на них)2. Розвивають критичність та самокритичність мислення:уміння давати обʼєктивну оцінку явищ, власних дій і думокрозвивають цілеспрямованість мислення і вмінняздійснювати вибір дій для вирішення будь-якої проблеми розвивають глибину і гнучкість розуму: вміння конкретно і різносторонньо підходити до поставленої задачі, використовуючи, деформуючи її данірозвивають дисциплінованість розуму: обґрунтованість, визначеність, несуперечливість висновків

Номер слайду 19

Переваги використання інтерактивних технологій Учні: уміють спостерігати, аналізувати, використовувати одержану інформацію в різних ситуаціях. Володіють елементарними прийомами запамʼятовування, творчою уявою і мисленням. Мають великий словниковий запас. Можуть вільно висловлювати свої думки. Можуть співпрацювати в гопах і парах, самостійно організовувати свою роботу.

Номер слайду 20

Дякую!Бажаю успіху!

pptx
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
19 лютого
Переглядів
78
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку