Презентація "Використання онлайн-ресурсів у професійній діяльності педагога."

Про матеріал
Майстер-клас «Можливості використання інтерактивної дошки Lino It на уроках хімії під час дистанційного та змішаного навчання». Даний веб-сервіс надає величезні можливості для колективної роботи учнів, як під час уроку так і поза ним, дозволяє розміщувати стікери з необхідними записами, зображеннями, відеороликами, посиланнями на файли різних форматів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання онлайн-ресурсів у професійній діяльності педагога. Робота з віртуальною дошкою Lino it. Мельник С.І., вчитель хімії ТСШ № 3

Номер слайду 2

РЕСУРСИ ДЛЯ СТВОРЕННЯ МЕНТАЛЬНИХ КАРТhttps://www.mindomo.comhttps://www.mindmeister.comhttps://coggle.it. РЕСУРСИ ЗІ СТВОРЕННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЙhttps://www.canva.comhttps://prezi.comhttps://www.beautiful.ai. РЕСУРСИ ЗІ СТВОРЕННЯ ТЕКСТІВ, ЗАВДАНЬ, ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ https://www.classtime.com/uk/https://kahoot.comhttps://quizlet.comhttps://learningapps.orghttps://study-smile.comhttps://naurok.com.uahttps://miyklas.com.ua. Онлайн-ресурси для урізноманітнення освітнього процессу. ПЛАТФОРМИ ДЛЯ ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЙhttps://zoom.ushttps://hangouts.google.comhttps://www.skype.com/uk/https://products.office.com/uk-ua/microsoft-teams/group-chat-softwarehttps://www.webex.comІНСТРУМЕНТИ ВЗАЄМОДІЇ З УЧНЯМИhttps://classroom.google.comhttps://www.google.com/intl/ru_u. A/docs/about/https://ru.padlet.com. ВІДКРИТІ РЕСУРСИ З ЕЛЕКТРОННИМИ ПІДРУЧНИКАМИ, РОЗРОБКАМИ УРОКІВ https://ua.mozaweb.comhttps://bookcreator.com/https://www.canva.com/uk_ua/osvita/https://www.thinglink.com/

Номер слайду 3

СЕРВІСИ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ВІДЕОЗВ’ЯЗКУ Можливості:проводити онлайн-конференції з відео високої якості і запрошувати до 100 учасників (у безкоштовній версії кожна з них може тривати не довше 40 хвилин); записувати як свої звернення, так і спільні розмови; під час конференцій можна демонструвати матеріали на робочому столі свого ПК. ZOOMGoogle Meet Можливості: необмежений час на дзвінки; розпочати відеодзвінок, а потім поділитися посиланням або кодом та запросити людей електронною поштою; створити або приєднати до Google Meet і додати до 250 учасників на відеодзвінок.

Номер слайду 4

Онлайн-ресурси Ptable https://ptable.com/Періодична таблиця з динамічними макетами із зазначенням назв, електронної конфігурації, ступенів окиснення, візуалізацією орбіталей.

Номер слайду 5

Онлайн-ресурси Learning. Apps https://learningapps.org/Онлайн-сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі.

Номер слайду 6

Онлайн-ресурси GO-LAB https://www.golabz.eu/Найбільша безкоштовна колекція онлайн-лабораторій з хімії, фізики, математики, біології, географії та інших дисциплін. (Сервіс має англомовний інтерфейс, для зручності та перекладу, можна скористатись вбудованим перекладачем вашого браузера).

Номер слайду 7

Онлайн-ресурси Classtime  https://www.classtime.com. Онлайн-сервіс дозволяє проводити тестування у реальному часі та одночасно аналізувати активність і успішність учнів. Для створення онлайн-тестів знадобиться декілька хвилин.

Номер слайду 8

Онлайн-ресурси. Оnline Test Pad https://onlinetestpad.com/ua. Безкоштовний багатофункціональний сервіс для проведення навчання і тестування онлайн. Можна створювати інтерактивні завдання у вигляді тестів, логічних ігор, кросвордів, квестів тощо.

Номер слайду 9

Онлайн-ресурси. ARBook https://arbook.info/Мобільний додаток, ціла віртуальна лабораторія, завдяки якій кожна дитина (і не тільки) може провести шкільні експерименти будь-де.

Номер слайду 10

Онлайн-ресурси. Kahoot! https://kahoot.it. Призначений для ігрової форми навчання. Він дозволяє перевіряти розуміння навчального матеріалу, проводити дискусії, голосування та анкетування. Зручний інтерфейс адаптований українською мовою.

Номер слайду 11

Онлайн-ресурси. PHEThttps://phet.colorado.edu/uk/Інтерактивні симуляції для природничих наук і математики

Номер слайду 12

Онлайн-ресурси. Moza. Bookhttps://www.mozaweb.com/uk/Інтернет-сервіс, що забезпечує інтерактивне навчання. У ресурсі розміщені різні 3 D-моделі, цифрові уроки, ігри. Даний інтерактив розрахований на велику кількість предметів, в тому числі й хімія.

Номер слайду 13

Онлайн-ресурси. Wordwallhttps://wordwall.net. Онлайн-сервіс можна використовувати як для створення інтерактивних завдань, так і для друку. Більшість шаблонів доступні як в інтерактивній, так і в друкованій версії.  Їх можна використовувати як доповнення до інтерактиву або як окрему діяльність.

Номер слайду 14

Онлайн-ресурси. Padlet http://Padlet.com/Онлайн-дошка для організації спільної роботи учнів із різним контентом, збереження результатів роботи,додавання документів різних форматів.

Номер слайду 15

Онлайн-ресурси. Lino it http://linoit.com/Онлайн-дошка для роботи з нотатками, стікерами, фото, відео, організованими в один віртуальний стіл.

Номер слайду 16

Простота в освоєнні;Немає необхідності в придбанні програмного забезпечення;Можливість використання в якості майданчика для розміщення необхідного матеріалу до уроку, обміну думками або ідеями, організації спільної діяльності;Економія часу. Переваги використання інтерактивних дошок в освітньому процесі

Номер слайду 17

Даний веб-сервіс надає величезні можливості для колективної роботи учнів, як під час уроку так і поза ним, дозволяє розміщувати стікери з необхідними записами, зображеннями, відеороликами, посиланнями на файли різних форматів. Для зручності роботи з сервісом рекомендується використовувати браузер Google Chrome, де можна увімкнути автоматичний переклад сторінок. Linoit-безкоштовний сервіс, що функціонує в режимі онлайн. Це віртуальна онлайн-дошка спільного використання.

Номер слайду 18

Покрокова технологічна інструкція щодо роботи в сервісі Linoit

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

розміщувати посилання на різні веб-ресурси;писати певні правила;писати текст;розміщувати файли різних форматів, тестові завдання, алгоритми роботи;додавати ілюстрації, рисунки, фото;розміщувати різноманітні інтерактивні вправи;увесь матеріал до теми або уроку можна розмістити на одному полотні. На онлайн-дошці Linoit можна:

Номер слайду 26

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 8 клас, Інші матеріали
Додано
18 жовтня 2022
Переглядів
688
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку