Презентація "Вимова й написання префіксів з- (зі-,с-)".

Про матеріал
Поглибити знання учнів про значущі частини слова; навчити школярів правильно писати та вимовляти префікси з- (зі-,с-); знаходити вивчені орфограми та пояснювати їх за допомогою правил; виправляти орфографічні помилки на вивчені правила; розвивати мислення, увагу учнів; виховувати любов до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ласкаво просимо!

Номер слайду 2

ХВИЛЮЮСЯРАДІЮЧЕКАЮСПОДІВАЮСЯ ТРИВОЖУСЯ

Номер слайду 3

«Мудрим ніхто не вродився, а вчився». (Усна народна творчість)

Номер слайду 4

Бесіда- Яка частина слова називається префіксом?- Що таке прийменник?- Як ви розрізняєте префікси та прийменники?- Як пишуться префікси зі словами?- Як пишуться прийменники зі словами?- Де у слові стоїть префікс? КОЛЕКТИВНА РОБОТА[бород΄ьба́] [ле́хко] [пи́шуцʹ:а] [с:у́нув] [рож:и́тиᵉс׳а] [беᵘж:шу́мний] [спиᵉта́ти]

Номер слайду 5

КАЗКА ПРО ПТАХІВкфптх

Номер слайду 6

ІІ черга – слова із префіксом з-І черга – слова із префіксом с-Скувати, сподіватися, зсадити, зжати, зшити, зцементувати, сфотографувати, сховати, згіркнути, зворушити, скласти.

Номер слайду 7

На ..сніженій галявині — в..сока могила. ..носимо живі квіти і кладемо їх на могилу Невідомого солдата. Мовчки ..хиляємось у глибокій пошані. Вічна пам'ять тобі, безіменний солдате! Ти відстояв мир на нашій прекрасній з..млі. Своє життя ти віддав за нашу Перемогу.

Номер слайду 8

Гра «Вижени помилку» Давно помічено, що різні квітки роскривають і закривають свої пелюстки в певний час. Та, якщо вам зпало на думку зтворити квітковий годинник, будте обережні. Серед квіток є й такі, які можут нанівець свести вашу затію. Зкажімо, тирлич висняний. Сонячного ранку він ростулив свою роскішну синю квітку. Набігла хмарка, і бизсовісна квітка почала сгортати пелюстки. Як тільки хмара посунула далі й сонячні промені торкнулися рослини, квітка знов роскрилася.

Номер слайду 9

ДОБРЕНЕВПЕВНЕНОЗЛЯКАНОВПЕВНЕНО СУМНОСМІЛИВОГОРДОКОМФОРТНО

Номер слайду 10

Домашнє завдання: скласти невеличку казочку «Як поділили слова між собою префікси з-, с- ». 

pptx
Додав(-ла)
Масіян Марія
Додано
13 березня 2019
Переглядів
1639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку