Презентація. "Винаходи людства. Українські винахідники".

Про матеріал
Роботи з дитячою книжкою за програмо Савченко О.Я. Таємниці техніки , сучасних вдкриттів. Українські винахідники.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИНАХОДИ ЛЮДСТВА

Номер слайду 2

ЩО БУЛО СПОЧАТКУ І ЯКИМ СТАЛО ПОТІМ ?

Номер слайду 3

ЩО ІЗ ЧОГО? (поєднати)ВОВНАГЛИНАДЕРЕВОМЕТАЛСКЛОПАПІР

Номер слайду 4

СЛОВНИЧОКВИНАХІД- те, що винайдене, зовсім нове, невідоме до цього, корисне в господарській діяльності й може бути практично застосоване. ВИНАХІДНИК – той, хто винайшов або винаходить що-небудь.

Номер слайду 5

Бажання задовольняють винаходи. Людина мріяла літати , як птах – Людина хотіла швидко пересуватись –Людина мріяла багато знати –А щоб не забувати –Людина мріяла полегшити собі життя -

Номер слайду 6

Побутова техніка і не тільки…

Номер слайду 7

Українські винахідники. Проект дивомашини, яка літає і зараз відома як гвинтокрил, розробив українець Ігор Сікорський. Київський авіаконструктор, який емігрував до США запатентував свій винахід у 1931 році. А у 1939 почалися випробовування гелікоптера. За рік Сікорський підняв свою машину у вільний політ. Перше замовлення було для армії США.

Номер слайду 8

Україна – космічна держава, у цій галузі ми досі не пасемо задніх. А все почалося мабуть з Сергія Корольова, якого вважають чи не засновником космонавтики! Саме під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, перший політ людини в космос та вихід людини в космос.

Номер слайду 9

Життя людей, які хворіють на діабет, важке і ніхто з цим сперечатися не буде. Але вчений з Закарпаття Петро Бобонич знайшов спосіб значно полегшити їхнє життя!Він винайшов глюкометр (прилад для вимірювання рівня цукру у крові) у вигляді наручного годинника. З допомогою цього приладу діабетики можуть дізнаватися рівень цукру в крові в будь-який момент. Для цього не потрібно здавати кров.

Номер слайду 10

Батько і син, винаходи яких використовує весь світ! Євген Патон – винахідник різних методів електрозварювання. Його методи використовують досі. Син пішов шляхом батька і теж вивчав електрозварювання. Але він зайшов куди далі! Його ідея – зварювання живих тканин! Під керівництвом Бориса Патона науковці провели експерименти, які довели можливість отримання зварного з'єднання різних м'яких тканин тварин. Це неймовірно важливе відкриття для медицини!

Номер слайду 11

Ще один геній медицини – людина-легенда Микола Амосов. Цей визначний хірург першим здійснив протезування клапана серця. Також він перший у світі ввів у протезування клапанів серця. Також Амосов відомий як розробник власної системи зміцнення здоров’я. Його книга "Роздуми про здоров’я" була видана гігантським тиражем – 7 мільйонів екземплярів!

Номер слайду 12

Він виглядає, як дві рукавички, оснащені датчиками, які відстежують положення рук і передають дані на мобільний пристрій у вигляді голосу. Рукавичка для людей з обмеженими можливостями. Рукавичка призначена для перекладу мови жестів в слова. Пристрій для людей з обмеженими можливостями слуху та мовлення розробили українські студенти.

Номер слайду 13

ВИСНОВОКТехнічні винаходи принесли велику користь і значно полегшили працю людини. Вони змінили світ. Але для того, щоб техніка та інші винаходи були безпечними, необхідно дотримуватися правил їх використання.

Номер слайду 14

https://24tv.ua/9_ukrayinskih_vchenih_vinahodami_yakih_koristuyetsya_ves_svit_n819510 Презентація "ВИНАХОДИ ЛЮДСТВА. ВИНАХОДИ ДІТЕЙ" (naurok.com.ua)Українські студенти отримали від Microsoft приз в 25 000 доларів за рукавичку-перекладач | Спілка громадських організацій людей з інвалідністю Києва (spilka.kiev.ua)Використані джерела інформації

pptx
Додано
25 лютого 2023
Переглядів
4408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку