Презентація "Виноградні вина"

Про матеріал
Виноградні вина – це напій, отриманий з виноградного соку, що заграв. Харчова цінність виноградних вин: Підвищує апетит; Посилює секрецію ендокринних залоз; Сприяє кращому виділенню жовчі; Підтримує нормальну кислотність шлунку; Розширює судини; Запобігає утворенню тромбів; Благодійно впливає на кровообіг і стінки судин; Прискорює виділенню холестерину;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виноградні вина. Виконала викладачка професійно – теоретичної підготовки: Діденко Н. А.

Номер слайду 2

Виноградні вина – це напій, отриманий з виноградного соку, що заграв.

Номер слайду 3

Харчова цінність виноградних вин: Підвищує апетит;Посилює секрецію ендокринних залоз;Сприяє кращому виділенню жовчі;Підтримує нормальну кислотність шлунку;Розширює судини;Запобігає утворенню тромбів;Благодійно впливає на кровообіг і стінки судин;Прискорює виділенню холестерину;

Номер слайду 4

Хімічний склад: Вуглеводи(глюкоза, фруктоза)Органічні кислоти(винну, яблучну)Вітаміни(C, B, PP, P)Мінеральні речовини. Дубильні речовини. Ароматичні речовини. Барвники

Номер слайду 5

Залежно від терміну витримки: Ординарні(3 місяці виготовлення)Марочні(не менше 1,5 роки витримки)Колекційне(витримка не менше 3 років)

Номер слайду 6

Колекційні вина – це вина найвищої якості.

Номер слайду 7

Марочні вина – високоякісні вина, отримані з певних сортів винограду.

Номер слайду 8

Ординарні вина – витримці не піддають, випускають в продаж на першому році виробництва.

Номер слайду 9

За кольором вина ділять: білі, рожеві та червоні;

Номер слайду 10

Асортимент вин: Столові вина: Сухі та марочні(Каберне, Рислінг, Ркацителі, Шардоне)Сухі ординарні(Мускат, Аліготе, Каберне)Напівсухі(Монастирська Зірка, Напівсухе біле)Напівсолодкі( Ведміжа Кров, Мускат, Кадарка)

Номер слайду 11

Кріплені вина – виготовляють з винограду з високим вмістом цукру(24-40%). За вмістом спирту поділяються: Міцні (17-20%) – Портвейн, Мадера, Херес. Десертні (14-17%) – Кагор, Мускат

Номер слайду 12

Ароматизовані вина –це вина з додаванням настоїв: ванілі, гвоздики, кориці. Основним компонентом є полин (від нім. «Вермут»)Поділяються на: Міцні – Вермут, Аромат Степу. Десертні – Мартіні, Букет Молдови, Салюте

Номер слайду 13

Шипучі вина: Їх приготування полягає в тому, що до ординарного вина додається суміш коняка, цукру, лимонної кислоти, та суміш насичується вуглекислотою(Золото Скіфів, Бахчисарайський Фонтан, Кримське Ігристе, Перлина)

Номер слайду 14

Ігристі вина: Насичені вуглекислим газом, природним способом. За вмістом цукру бувають: Брют – 1% цукру. Сухе – 3% цукру. Напівсухе – 5% цукру. Напівсолодке – 8% цукру. Солодке – 10% цукру

Номер слайду 15

Асортимент ігристих вин:

Номер слайду 16

Вимоги до якості: Визначають органолептично за такими показниками: Прозорість;Колір;Смак і букет;Вміст цукру;Вміст спирту.

Номер слайду 17

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ященок Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 січня 2021
Переглядів
3275
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку