Презентація "Випуск надзвичайних екологічних новин"

Про матеріал
Презентація створена як матеріал до уроку з екології "Категорія "забруднення". Види забруднень. Основні антропогенні джерела забруднення навколишнього середовища". Використання даного матеріалу допомагає у формуванні компетентності екологічна грамотність і здорове життя, вчить розумно та раціонально користуватися природними ресурсами в рамках збалансованого розвитку, усвідомлювати роль навколишнього середовища для життя і здоров’я людини. В подальшому такі надзвичайні екологічні новини можна оновлювати і використовувати в позакласній роботі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Випуск надзвичайних екологічних новин. Події сьогодення: актуально, цікаво про екологічну ситуацію в світі, країні, рідному місті

Номер слайду 2

З вантажем фруктів до України потрапив небезпечний карантинний шкідник. У вантажі фруктів, а саме в авокадо, на Львівщині фітосанітарними експертами виявлено карантинний організм — середземноморську плодову муху. За результатами перевірки заражений вантаж було затримано, до нього будуть застосовані фітосанітарні заходи відповідно до чинного законодавства.

Номер слайду 3

Пластик - убивця

Номер слайду 4

Станом на листопад 2018 року до переліку найбрудніших міст світу ввійшло українське Дніпро. При цьому рейтинг очолив македонський Тетово, на другому місці – Аккра (Гана), замикає трійцю російський Челябінськ. Як стало відомо, загалом перелік містить 295 міст світу. Серед них українських четверо – Дніпро (13 місце), Київ (104), Львів (153) і Харків (163). У верхній частині рейтингу виявилося багато міст Індії. Серед європейських країн у рейтингу опинилися 85 міст. Якщо розглядати виключно Європу, то для України ситуація буде такою: Дніпро на третій сходинці, Київ – на 13-ій, Львів на 32-ій та Харків на 36-ій Зауважимо, що укладачі рейтингу намагалися врахувати якість повітря, питної води та загальне забруднення води. Крім того, брали до уваги ситуацію з шумовим забрудненням, наявністю рекреаційних зон, вивезенням сміття і тим, як самі жителі сприймають екологічну ситуацію в місті. У переліку найбрудніших міст світу опинилося українське Дніпро

Номер слайду 5

Брудне повітря

Номер слайду 6

ПОЛТАВСЬКА ЕКОАКТИВІСТКА і НАЙБІЛЬШа КЛІМАТИЧНа ПОДІя РОКУ У ПОЛЬЩІУчасниця ГО «Еколтава» Марина Цигрик бере участь у Міжнародних кліматичних переговорах «OOН» COP24 у польському місті Катовіце. З місця подій вона готуватиме репортажі, публікації та відеоогляди.

Номер слайду 7

3 грудня почався саміт і триватиме 11 днів. У ньому планує взяти участь приблизно 26 тисяч осіб  і мають бути прийняті ключові рішення, спрямовані на припинення глобального потепління. На переговори прибули представники 196 держав і делегати Європейського Союзу. На конференції планується узгодити принципи виконання паризької угоди, укладеної 2015 року, що закликає всі держави вжити заходів, щоб зупинити глобальне потепління. Польща буде господарем кліматичного саміту вчетверте. Масштаб проблеми зміни клімату дуже складно повністю уявити та передбачити. Адже це не просто плюс пару градусів для планети, танення льодовиків чи загроза для білих ведмедів, яких мало хто з нас бачив. Все значно серйозніше - це питання виживання людей (доступу до їжі, питної води, територій для проживання, комфорту). Проблема яка залишить відбиток на багатьох поколіннях і скоро не матиме шансів на вирішення.

Номер слайду 8

Під Кременчуком 8-місячна дитина отруїлась водою з нітратами. Надзвичайна подія сталась в с. Роботівка Кременчуцького району. Батьки напоїли 8-місячну дитину водою з колодязя. Дитина отруїлася нітратами. Як пояснюють спеціалісти, вода з вмістом нітратів не має особливостей запаху, смаку чи кольору. Нітрати у дітей до 3 років викликають водно-нітратну метгемоглобінемію. Перевищення має серйозні наслідки для фізичного розвитку дитини.

Номер слайду 9

Мінприроди склало рейтинг найбільших забруднювачів довкілля в УкраїніМінприроди назвало підприємства, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні. Міністерство склало рейтинг «ТОП-100 найбільших підприємств-забруднювачів» за 2017 рік. Сoтню гoлoвних забруднювачів дoвкілля пoділили за трьoма категoріями: викиди забруднених стічних вoд (33 підприємства), забруднення атмoсфернoгo пoвітря (33 підприємства) та утвoрення небезпечних відхoдів (34 підприємства). Більшість – це підприємства Донеччини, Луганщини, Дніпровського басейну. На жаль, в десятку антирейтингу ввійшов Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат з Полтавщини.

pptx
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
27 серпня 2019
Переглядів
833
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку