Презентація "Вірші зарубіжних поетів"

Про матеріал
Презентація "Вірші зарубіжних поетів" для кращого розуміння теми. Допомога учителеві та унчневі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вірші зарубіжних поетівпро дружбу і кохання. Р. Бернс “Моя любов-рожевий квіт”,Г. Гейне “ Коли настав чудовий май”, К. Симонов “ Чуєш”

Номер слайду 2

Заботы завтрашнего дня. Мне сердца не тревожат. Мне дорог нынешний мой день,Покуда он не прожит. Р. Бернс. Роберт Бернс(1759-1796)

Номер слайду 3

Біографічні відомостішотландський письменникнародився у сім”ї бідного фермера;навчася у сільській школі;поштов до літератури був у 28 р. коли переїхав до Шотландії.“В ньому відчувалася велика скромність, простота, невимушеність – і це особливо здивувало мене, саме тому, що я багато чув про його велике обдарування… У всій його постаті відчувались розум і сила, і тільки очі підкреслювали поетичну натуру і темперамент. Великі і темні, вони горіли (я кажу «горіли» у прямому значенні слова), коли він розповідав про щось з почуттям чи захопленням. Ніколи в житті я більше не бачив таких очей, хоча й зустрічався з найвідомішими людьми свого часу» В. Скоттяжка праця відібрала його життя на 37 році життяу Шотландії його ДН 25 січня- національне свято

Номер слайду 4

Творчість. Головні теми його поезій -- кохання та дружба, людина і природа та батьківщина. У своїх віршах він поетизував образ гарної дівчини (bonnie lass). Але за життя Р. Бернса шотландські красуні насміхалися над ним і чекали, коли ж співець дівочої краси зустріне справжнє кохання. У своїх віршах він поетизував образ гарної дівчини (bonnie lass). Але за життя Р. Бернса шотландські красуні насміхалися над ним і чекали, коли ж співець дівочої краси зустріне справжнє кохання. Вірш «A Red, Red Rose» уперше з’явився в 1794 р. в журналі «Scots Songs», виданий за сприяння популяризатора шотландських пісень П. Урбані, з яким певний час співпрацював Р. Бернс.

Номер слайду 5

Генріх Гейне(1797-1856)Для любові не існує вчора, любов не думає про завтра. Вона жадібно тягнеться до нинішнього дня, але цей день потрібен їй весь, необмежений, незатьмарений... Генріх Гейне

Номер слайду 6

Біографічні відомостіпоходив із єврейського родунімецький письменник, який називав себе останнім романтикомнавчався у Дюссельдорфському ліцеїпрацював у комісіонерській канторіза освітою - доктор права, але юристом ніколи не працювавбув одруженийпомер від туберкульозу спинного мозку

Номер слайду 7

Творчість“Коли настав чудовий май” написаний у 1827 році й увійшов до циклу «Ліричне інтермеццо» в «Книзі пісень». Тема – зображення пробудження кохання в душі ліричного героя.Ідея – оспівування великого почуття, яке приносить і радість, і сум. присвячений нерозділеному коханню до кузини Амалії. Переживання ліричного героя виходять далеко за межі біографії митця. У вірші йдеться про високе почуття кохання, що дає життя людському серцю.

Номер слайду 8

Костянтин Симонов(1915-1979)Будь хоть бедой в моей судьбе,Но кто б нас ни судил,Я сам пожизненно к тебе. Себя приговорил.

Номер слайду 9

Біографічні відомостіросійський поетвиховувся військовим вітчимомспершу пробував себе у професії токаряпоступив літературознавчий інститут і був військовим кориспондентомв своє життя провів у відрадженнях

Номер слайду 10

Творчістьвірш “Чуєш” написаний із фронту 1941р коханій жінціТема: кохання – це почуття, сила якого здатна перемогти смерть і зберегти життя.Ідея: показати душевні якості жінки, яка вміє чекати. Кожен рядок – це звернення, яке може написати кожен солдат в листі до своєї обраниці і Симонов написав. Він написав заклинання, закликаючи улюблену чекати. Чекати і вірити, що він повернеться. Чекати навіть у люту зиму, в спеку, в будь-який час року. Письменник у вірші закликає жінку чекати навіть тоді, коли все вже не будуть вірити в диво, коли піднімуть чарки за упокій душі. Потрібно чекати, коли друзі втомляться, коли вже всім набридне чекати. У творі Симонов закликає не впадати у відчай, не втрачати надії, вірити до останнього, адже саме ця віра допомагає виживати і повертатися додому кожному солдату. Саме очікуванням своїм жінки рятують улюблених від смерті. І як пише письменник, він повернеться всім смертям на зло, тому що його вміли чекати. І так має чинити кожна жінка: чекати, вірити, сподіватися.

Номер слайду 11

Домашнє завданнянаписати художній аналіз вірша “Коли настав чудовий май” Г. Гейневивчити поезію напам”ять

pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
11 лютого 2022
Переглядів
2052
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку