Презентація "Визначаю методи пізнання природи"

Про матеріал
1.Ознайомити дітей із класом "павукоподібних",з ознаками "бабиного літа"; 2.Збагачувати активний словниковий запас відповідно до тематики; 3.Активізувати пізнавальну діяльність; 4.Розвивати самостійне мислення, уяву, доказове та зв’язне мовлення, пам'ять, увагу, дрібну моторику, критичне мислення, навички вільного спілкування; 5.Виховувати бережливе ставлення до тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ласкаво прошу на урок,Бо продзвенів уже дзвінок.

Номер слайду 2

Загадка. У природі є такі, що працюють і вночі.Із такої павутини візерунок роблять дивний.Їх майстерні – це кути, а «ткачі» – це…

Номер слайду 3

Різновиди павуків України

Номер слайду 4

https://www.youtube.com/watch?v=uogs. LEAKN4c. ТОП-5 отруйних павуків України

Номер слайду 5

Методи пізнання природи. 1. Опис2. Спостереження 3. Порівняння 4. Експеримент 5. Вимірювання 6. Моделювання

Номер слайду 6

Звідки павуки беруть павутиння?1. На череві павука є 6 павутинних бородавок, крізь які виділяється в ̓язка рідина. Вона застигає в повітрі у формі тонких ниток, які утворюють павутину.2. Перша нитка, яку павук витягує, є основою павутини. Вона найміцніша.3. Далі павук плете тимчасовий каркас із центра павутини до зовнішніх країв.І насамкінець павук плете сітку по колу від зовнішнього краю до центра. Тимчасове плетиво павук при цьому з ̓̓їдає.

Номер слайду 7

Цікаві фактиІз павутиння роблять кокони для відкладання яєць. З нього будують домівки для зимівлі. Його використовують як страхувальний канат під час стрибків. За його допомогою. Полюють на здобичі обплітають її павутинням.

Номер слайду 8

Чому восени літає павутиння? В Україні бабине літо триває до двох тижнів, зазвичай наприкінці вересня чи на початку жовтня.— Павутину, якої стає багато в повітрі, плетуть павуки-бокоходи. Вони рухаються лише боком, бо передні лапи розвернуті догори і значно більші за задні. Молоді особини тільки-но вилізли з кокона, ще не вміють швидко рухатися. А павутина легко переносить їх на нові території. Якщо придивитися, у повітрі обов'язково побачите одне або кілька павученят.

Номер слайду 9

Тихо осінь ходить гаєм Вас усіх в садок гукає. Нумо, дітки, підніміться,Та навколо озирніться. Бачте, лізе павучок Достається гілочок. Вгору лапку піднімає, Ще й голівкою киває. Вправо, вліво нахилився, Павутинкою обвився. Та довкола поглядає І тихенько завмирає. Фізкультхвилинка

Номер слайду 10

Розв ̓яжи задачу. Розмір самця павука – 7мм, а самиці – 1см 2мм. На скільки міліметрів самиця павука більша за самця?

Номер слайду 11

Малювання павучка Павук. Ігор Січовик. Серед ночі чути стук. Хто це стукає?– Павук.– Що майструє цей дивак. В пізню пору отаку?Для гостей, для мух гамак. Він розвішує в кутку.

Номер слайду 12

Пролунав гучний дзвінок ,він завершує урок. Дякую, за сумлінну працю.

pptx
Додав(-ла)
Фурманюк Юлія
Додано
29 червня 2022
Переглядів
924
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку