Презентація власного досвіду роботи вчителя початкових класів

Про матеріал
Презентація з досвіду роботи вчителя початкових класів. Проблема над якою працюю, мета життєве кредо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З досвіду роботивчителя початкових класів. Гульпе Лукіі Яківни

Номер слайду 2

Гульпе Лукія Яківна. Освіта: вища Стаж: 35 р. Посада: вчитель початкових класів. Категорія: вища. Старший вчитель“ Не забуваймо,що в школі дитина не тільки вчиться,у школі вона живе.” В. Сухомлинський

Номер слайду 3

“Особистість учня не посудина, яку потрібно наповнити знаннями, а факел. який слід запалити. Але вогонь легше всього займається від вогню”.• розвивати, навчати, виховувати одночасно; • максимально враховувати індивідуальні здібності учнів; • будувати роботу на позитивних емоціях учителя і учня;• всебічно розвивати творчі здібності дітей;• формувати свідому, активну мовну особистість та громадянина України. «Мої професійні завдання:

Номер слайду 4

Моя методична проблема: Розвиток зв’язного мовленнямолодших школярів. Мета: Формування вмінь висловлюватися в усіх доступних для школярів формах, типах і стилях мовлення

Номер слайду 5

Об’єкт мого дослідження – зв’язне мовлення школярів. Предмет – шляхи реалізації розвитку зв’язного мовлення на уроках

Номер слайду 6

Актуальністьпроблеми: Мовлення є засобом пізнання, спілкування, впливу, планування, оскільки воно дає змогу робити узагальнення різноманітних фактів і явищ. Сухомлинський писав: “Слово – найважливіший інструмент, який нічим не замінити; школа повинна бути царством мудрого і красивого, правдивого і чуйного, сильного й ласкавого, доброго й мудрого слова”.

Номер слайду 7

Етапи формування комунікативно-мовленнєвих умінь учнів:попереднє ознайомлення з метою дії, створення необхідної мотивації;складання схеми передбачуваних дій;виконання дій у матеріальному чи матеріалізованому вигляді;формування дії як зовнішньо-мовленнєвої; виконання дій подумки.

Номер слайду 8

Види вправ з розвитку зв'язного мовлення. Знайди зайві речення. Відредагуй речення. Склади і запиши текст з деформованих речень. За даним початком продовж казку. Прочитай текст. Знайди початок і кінець. Побудуй середину. Склади розповідь про те, що трапилось так, наче ти сам був учасником подій.

Номер слайду 9

Любити життя і цінувати кожнуйого хвилину, нести радість, у книгах шукати істину,у людях – мудрість. Моє творче кредо: Хочеш зробити світ кращим – почни зі своїх уроків. Моє педагогічне кредо:

Номер слайду 10

Моя життєва позиція - Найвища цінність – особистість учня.- Сприймай дитину серцем і розумом.- Виховуй власним прикладом.- Будь невтомним мислителем, шукачем знань.- Пам’ятай: вчинки і настрій учителя відбивається на душевному стані дитини.- Умій визнавати провину,учись вибачати і вибачатись.- Учитель- це усмішка, радість, спокій і підтримка.

Номер слайду 11

Мої досягнення: Навч. рік. Тип заходу. Клас. ПІБ учня. Результативність2017-20182018- 2019 Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика44 Туркул Анастасія. Велнічер КатеринаІI місце ІІ місце Участь учнів в конкурсах..

Номер слайду 12

1. Розробки уроків: Цикл уроків розвитку мовлення з української мови .2. Публікації на сторінках газети «Освіта Буковини»Словникові логічні вправи.3. Збірник переказів з румунської мова для початкових класів. Моя методична робота:

Номер слайду 13

Я – класовод. Текст…Текст…

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Моя профорієнтаційна робота-Систематично опрацьовувати законодавчі та нормативно- правові документи з питань освіти;- вивчати нові наукові ідеї. найактуальніші педагогічні проблеми та передовий педагогічний досвід;- курси підвищення кваліфікації вчителів;- брати участь у роботі районного та шкільного методичних об`єднань учителів початкових класів;- - брати участь у вебінарах, майстер - класах та тренінгах; - брати участь у професійних та творчих конкурсах учителів початкових класів.

Номер слайду 17

Плани на майбутнє- Підвищувати свій професійний рівень і не зупинятися на досягнутому.-Сприяти розвитку обдарованих учнів. Підвищувати зацікавленість учнів уроками.-Упроваджувати в навчально – виховний процес інноваційні методи навчання.-Продовжувати виховувати у дітей почуття патріотизму.

Номер слайду 18

Курси підвищення кваліфікації

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Висновок. Зв'язне мовлення – це розділ методичної науки, що ставить своїм завданням вчити дітей розуміти, відтворювати і будувати висловлювання з огляду на мету, умови спілкування, дотримуючись норм літературної мови. Оволодіння мовою як засобом спілкування, мислення, пізнання – необхідна складова розумових і творчих здібностей учнів, формування гуманістичних ідеалів, прищеплення почуття національної свідомості.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Додано
4 квітня
Переглядів
43
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку