Презентація "Як святкують Різдво в різних країнах Європи?"

Про матеріал
Презентація до виховної бесіди "Як святкують Різдво в різних країнах Європи?". В презентації діти ознайомляться з традиціями різних країн Європи а також України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітаю!

Номер слайду 2

Розгадайте ребус, та дізнайтесь тему нашої бесіди

Номер слайду 3

РІЗДВО

Номер слайду 4

Як святкують Різдво в країнах Європи

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Свято Різдва – це свято чеснот, джерело наших радосте, перемоги душі над тілом, початок усіх земних свят. Кожна церква підносить до Бога щиру молитву, палку любов у цей неповторний щасливий час, час Різдва Христового.

Номер слайду 7

Різдво у поляків дуже цікаве. Зустрічають його 24 грудня і святкують два дні – 25 і 26 грудня . Головним атрибутом свята є ялинка, прикрашена скляними іграшками. На ялинку поляки ще вішають багато яблук, горіхів, цукерок. Це, зазвичай, робота дітей. А господині трудяться на кухні, адже треба приготувати найсмачніші страви. 24 грудня на столі у них лише пісні страви. Головна страва – запечений короп.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

В Чехії на нас чекає чарівна ялинка, а на дітей під ялинкою – веселі подарунки від маленького Ісусика. На кожній площі, в кожному костелі і в кожному будинку встановлені Вефлеємські вертепи. У Чехії знаходиться єдиний у світі музей віфлеємських вертепів у місті Карлштейн. Один з найбільших вертепів налічує 1753 фігурки.24 грудня вулиці порожніють, бо усі збираються вдома.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

В Німеччині Різдво - дуже цікаве. Особливо для дітей – це казкове свято. Період з 1 по 24 грудня називають Адвента. Усі готуються до свята. Дітям дарують календарі-адвенти з віконцями. Діти повинні щодня відкривати одне віконце і забрати сюрприз – сувенір, цукерку, іграшку.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

В Австрії ярмарки працюють одразу в кількох районах міста з ранку і до пізньої ночі. Продаються там сувеніри та подарунки ручної роботи й традиційні смаколики, наприклад, штоллен – різдвяний кекс. Солодощами – шоколадками, марципанами, білочками та голубами з тіста – заведено прикрашати ялинки.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

В Україні відзначають Різдво Христове 25 грудня або 7 січня . На Різдво обов'язково потрібно готувати кутю - блюдо з вареної пшениці, змішаної з маком і медом, волоськими горіхами, родзинками. Таку кашу потрібно брати з собою і йти в гості до хрещених батьків, а потім, після повернення додому, можна пригостити нею старших родичів - бабусь і дідусів.

Номер слайду 20

Деякі віруючі переодягаються в костюми і влаштовують вертеп . На Різдво можна і потрібно ходити до церкви, ставити свічки за здоров'я і молитися святим про здоров'я і допомоги в справах. Також обов'язково потрібно приймати у себе гостей і самим ходити до друзів і родичів.

Номер слайду 21

Як святкують Різдво в різних країнах Європи

Номер слайду 22

Виконайте колядку

Номер слайду 23

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
6 квітня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку