Різдво у поляків дуже цікаве. Зустрічають його 24 грудня і святкують два дні – 25 і 26 грудня . Головним атрибутом свята є ялинка, прикрашена скляними іграшками. На ялинку поляки ще вішають багато яблук, горіхів, цукерок. Це, зазвичай, робота дітей. А господині трудяться на кухні, адже треба приготувати найсмачніші страви. 24 грудня на столі у них лише пісні страви. Головна страва – запечений короп.
В Чехії на нас чекає чарівна ялинка, а на дітей під ялинкою – веселі подарунки від маленького Ісусика. На кожній площі, в кожному костелі і в кожному будинку встановлені Вефлеємські вертепи. У Чехії знаходиться єдиний у світі музей віфлеємських вертепів у місті Карлштейн. Один з найбільших вертепів налічує 1753 фігурки.24 грудня вулиці порожніють, бо усі збираються вдома.
В Австрії ярмарки працюють одразу в кількох районах міста з ранку і до пізньої ночі. Продаються там сувеніри та подарунки ручної роботи й традиційні смаколики, наприклад, штоллен – різдвяний кекс. Солодощами – шоколадками, марципанами, білочками та голубами з тіста – заведено прикрашати ялинки.
В Україні відзначають Різдво Христове 25 грудня або 7 січня . На Різдво обов'язково потрібно готувати кутю - блюдо з вареної пшениці, змішаної з маком і медом, волоськими горіхами, родзинками. Таку кашу потрібно брати з собою і йти в гості до хрещених батьків, а потім, після повернення додому, можна пригостити нею старших родичів - бабусь і дідусів.