Презентація "Вода-голубі "очі" Землі"

Про матеріал
Дана презентація "Вода-голобі "очі" Землі" розроблена для вихованців ЗПО. Особливий акцент у змісті наголошено на оволодінні гуртківцями навичками і вміннями у практичній, науково-дослідній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чому воду називають голубими “очима” Землі? Степанюк Наталя Борисівна, заступник директора з навчально-виховної роботи, керівник гуртка «Юні дослідники» комунального позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості Металургійного району» Криворізької міської ради

Номер слайду 2

Чому воду називають “вічною мандрівницею”? Чи має вода властивості? Чи може вода бути невидимою? Коли? Людина і вода… Чи можуть вони існувати окремо?

Номер слайду 3

Мета: Давайте познайомимось з властивостями води! Її роллю для всього живого. Для Вас буде цікаво залучити інформацію про неживу природу. Виховуйте в собі бажання обережно ставитись до природи, її багатства.

Номер слайду 4

ЕКОЛОГІЧНИЙ ГУРТОК “ЮНІ ЕКОЛОГИ” Ви завітали на засідання. Я розповім про цілющі сили природи. Природа-це “дім”, де ми живемо. А щоб краще все це зрозуміти, ми почнемо наше незвичайне заняття.

Номер слайду 5

ЯК СКАЗАТИ ПО – ІНШОМУ? Пограємось і водночас повчимося… бурулька дощ град туман веселка роса іній льод сніг ?

Номер слайду 6

Яке слово заховалось у словниковій павутинці? океани річки айсберги озера болота підземні води льодовики канали моря штучні водойми

Номер слайду 7

З’ЄДНАЙТЕ ПОЗНАЧКИ ПРИРОДНИХ ЯВИЩ З ВІДПОВІДНИМИ СЛОВАМИ ДОЩ ІНІЙ СНІГ РОСА ГРАД ВЕСЕЛКА ТУМАН [

Номер слайду 8

ПОЗНАЙОМТЕСЬ З ДИВОВИЖНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ ВОДИ Переллємо воду з однієї склянки в іншу. Який стан має вода? Наллємо воду в різні за формою склянки. Яку форму має вода?

Номер слайду 9

Подивіться на лід, сніг. Який стан має лід, сніг? Підігріємо на вогні воду. Що ви бачите? ???? Який ми можемо зробити висновок?

Номер слайду 10

Чому вода називається мандрівницею? До нас у гості завітала дощова краплинка. Вона хоче розповісти про свою мандрівку. Я потрапила на хмарку зі своїми друзями, ми почали падати на Землю. Раптом з’явилося Сонечко. Як хочется пити, не можу дотягнутись до води. Покличу на допомогу Вітер.

Номер слайду 11

Нагрій добряче моря, ріки, озера, вода в них перетвориться на водяну пару. А я її прихоплю з собою в небо. казка

Номер слайду 12

скільки разів на день ви “зустрічаєтесь” з водою?

Номер слайду 13

ДОПОМІЖНА ЛІТЕРАТУРА: Енциклопедія “Хочу все знати. Планета Земля.”: автор Роджер Кут, М. “Росмен”, 2007; Популярна дитяча енциклопедія “Що? Як? Чому? Світ мандрів”: Український фонд міжнародного молодіжного співробітництва, Харків, 2009; Енциклопедія “Що таке? Хто такий?”: під редакцією А.Г.Алексина, видавництво”Педагогика-Прес”, М., 2012; Навчальне видання “Вивчаємо природу рідного краю”: під редакцією С.Скляр, Видавничий дім “Школа”: 61103, м.Харьків,а/с 535; Книга для читання про природу для молодших школярів “Твоя планета Земля”: автор В.О.Марченко, В.М.Волощук.-К.: Інтерпрес ЛТД, 2008-352 с. “Дитяча енциклопедія Кирила та Мефодія”, видавництво “Егмонт” (відео).

ppt
Додано
4 грудня 2019
Переглядів
829
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку