Презентація "Волт Вітмен - американський поет-новатор"

Про матеріал
У презентації подаються відомості про основні факти життя Волта Вітмена, розкривається історія створення, символіка назви та характерні особливості збірки "Листя трави".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волт Вітмен - американський поет-новатор. Збірка «Листя трави»

Номер слайду 2

«Ще хлопчиком я мріяв написати щось про морське узбережжя, про той таємничий обрій, що розділяє, об'єднує, як у шлюбному союзі, непорушне і мінливе... про велике зіткнення дійсного з ідеальним»

Номер слайду 3

Трансценденталізмрівність людей соціальна і перед Богом, Їхнє духовне самовдосконаленняблизькість до первісної природи, інтуїтивне осмислення якої веде до абсолюту («наддуші») і морального очищеннявіра в інтуїтивне розуміння істини, в пророцьке покликання поетадуша індивіда – тотожна всьму світу. Ральф Волдо Емерсон. Трансценденталізм - (від лат. transcendens - «той, що виходить за межі» - філософсько-літературна течія в США 1830-1860 рр., основними ідеями якої були:

Номер слайду 4

Новаторство Волта Вітмена. Використання верлібру. Мелодійна проза. Використання діалогу «поет-читач»Звукопис, алітератція, асонанс. Оспівування реального світу. Вітменівський каталог (перелік предметів та явищ

Номер слайду 5

Верлібр. Верлібр – вільний (тобто різностопний), неримований вірш, який не має строгої строфічної будови. Велику роль у ньому відіграє система повторів (анафори, епіфори), а також пауз.

Номер слайду 6

Вітменівський каталог. Стрічні й цікаві круг мене,Перехожі, вплив на мене дитинства, району, міста, держави, де я живу,Останні події, відкриття, винаходи, товариства, автори давні й нові,Їжа, одяг, приятелі, зовнішній вигляд, компліменті, податки,Справжня чи уявна байдужість чоловіка чи жінки, що я люблю,Хвороба когось із рідних чи моя власна, погані вчинки, втрати, брак грошей, зневіра чи захват,Битви, жахи війни братовбивчої, лихоманка сумнівних новин, неждані події,—Усе це приходить до мене і вночі й знову іде від мене,Але все це не Я - Осторонь метушні стоїть моє Я...

Номер слайду 7

Збірка «Листя трави» (1855-1891) «leaves» - листки, паросткистулки дверейаркуші «grass» -трава пасовисько учень складальника «LEAVES OF GRASS»

Номер слайду 8

Спитала дитина: "Що таке трава?" - і повні пригорщі мені простягла. Що відповісти дитині? Не більше за неї я знаю, що таке трава, Може, це вдачі моєї прапор, із зеленої - барви надії - тканини зітканий. А може, це хустинка від Бога, Запашна, умисно нам зронена у подарунок, на згадку, Десь у куточку й вензель власника, - щоб помітили ми, звернули увагу, запитали - чия? А може, трава - така ж дитина, зрощене зелене немовля.

Номер слайду 9

Історія збірки1855 – 12 віршів1871 – п’яте видання, 100 творів, популярність1891 – 9-а редакція,400 поезій різного обсягу

Номер слайду 10

Лесь Герасимчук зазначає: "... Циклічність (народження - праця - смерть - безсмертя) властива і всій книжці в цілому, і найголовнішим її складникам.... Поза увагою поета не залишилися ні звичайнісінькі картини американських буднів, ні соціальна трагедія расової нерівноправності, жодна з найважливіших подій у європейській історії XIX ст."

pptx
Додано
26 січня 2020
Переглядів
5296
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку