Презентація "Впізнай письменника" (до підсумкового уроку із зарубіжної літератури в 7 класі )

Про матеріал

Презентація "Впізнай письменника" підготовлена до підсумкового уроку із зарубіжної літератури в 7 класі. За характеристикою від простого до складного учні намагаються назвати письменника, потім з`являється портрет і нарешті - ім`я письменника.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок узагальнення та систематизації знань у 7 класі Підготувала Волошина Ірина Олександрівна, вчитель зарубіжної літератури Нижнєнського НВК № 36 Попаснянської районної ради Луганської області

Номер слайду 2

Німецький поет, драматург. Особливу увагу приділяє зображенню людського життя, людської гідності. Він обстоював ідеали свободи, людяності та шляхетності. Почесний громадянин нової Французької республіки. Автор драми «Розбійники», балади «Рукавичка».

Номер слайду 3

Творчість письменника дуже різноманітна: казки, вірші, трагедії, повісті, роман у віршах. Постійний інтерес до минулого, стародавніх сказань і легенд. Кілька разів побував в Україні. Оспівував ліцейську дружбу, писав про передових людей свого покоління, які прагнули волі й незалежності. Автор вірша “19 жовтня”

Номер слайду 4

Відомий англійський письменник. Народився в Единбурзі в родині інженерів, будівничих маяків. Його приваблювали героїчне минуле, романтичні пригоди і подорожі. В основі одного твору показана боротьба легендарного народу пиктів. Автор балади «Вересовий трунок».

Номер слайду 5

Розповіді батька про героїчне минуле, казки та перекази про мужніх борців зародили в його душі почуття глибокого патріотизму. Працював учителем латинської словесності у Ковельській гімназії. За участь у таємних зборах був ув’язнений і висланий до Росії. До кінця свого життя так і не зміг повернутися на батьківщину. Автор поеми “Конрад Валленрод”, балади “Світязь”.

Номер слайду 6

Народився в Единбурзі. Знав декілька мов, захоплювався поезією і історією. Засновник жанру історичного роману. В одному з романів представив панораму життя середньовічної Англії. Автор роману «Айвенго».

Номер слайду 7

Справжнє прізвище – Гріневський. В дитинстві мріяв стати справжнім капітаном і в 16 років втік до м.Одеси. Багато читав, захоплювався творами Д.Дефо, Ж.Верна, Р.Л.Стівенсона. У його творах поєднується реальне і фантастичне. Автор повісті “Пурпурові вітрила”.

Номер слайду 8

Шотландець за народженням, ірландець за національністю, англієць за вихованням. Закінчив медичний факультет Единбурзького університету. Послідовник Едгара По. Винайшов нову літературну форму – серію закінчених оповідань, об’єднаних одним головним героєм. Автор повісті “Собака Баскервілів”, оповідання “Пістрява стрічка”

Номер слайду 9

Американський письменник, майстер короткого оповідання. Він стверджував, що в людині відкриваються найкращі якості тоді, коли вона робить щось добре заради іншого. Збагатив жанр новели введенням двох розв’язок. Його справжнє ім’я – Вільям Сідні Портер. Автор новели “Останній листок”.

Номер слайду 10

У 1951 році письменник став одним з керівників міжнародної організації “Письменники за мир”. Під час Другої світової війни був військовим кореспондентом декількох англійських газет. Головною темою своїх творів вважає вибір шляху, вибір дії, вибір світогляду. Проблемі взаєморозуміння батька та сина присвячує одне з оповідань. Автор оповідання “Останній дюйм”.

Номер слайду 11

Учасник Другої світової війни. Воював у лавах 2-го Українського фронту. Щиро й проникливо пише про долю різних людей, які опинилися на війні. В скрутних обставинах його герої не втрачають здатності вірити, кохати, бути людьми. Автор повісті “Альпійська балада”

Номер слайду 12

Американський письменник. Навчався в університеті міста Шарлотсвілл, але не закінчив його. Творча уява відкрила йому шлях до небачених світів. Його твори дали початок жанру детективу. Автор оповідання “Золотий жук”

Номер слайду 13

Англійський письменник. За наукові досягнення йому присвоїли вчене звання доктора біології. “Кожна моя книжка – це заклик до змін”,- говорив письменник. В його творах можна знайти відгомін визначних відкриттів у галузі фізики, хімії, природознавства, астрономії. Автор творів: “Війна світів”, “Невидимець”, “Чарівна крамниця”.

Номер слайду 14

Народився в Індії, вчився в Англії. Автор творів для дітей і дорослих. Письменник став першим англійцем, якому за літературну творчість присуджено Нобелівську премію. Прославляє сильну особистість з високими моральними цінностями. Автор вірша «Якщо», повісті-казки «Мауглі».

Номер слайду 15

Народилася в Лондоні в сімї вчителів. Писала пєси для Лондонського театру. Почала вигадувати фантастичні історії, щоб збагатити коло читання своїх дітей-підлітків. В її творах справедливість і добро досягаються тільки за велінням людського серця та творчої уяви. Роман “Мандрівний Замок Хаула”.

ppt
Додано
20 лютого 2018
Переглядів
4108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку