Презентація. "ВПЛИВ КАРАЇМСЬКОЇ КУЛЬТУРИ НА ДОЗВІЛЛЯ ГРОМАДЯН МІСТА МЕЛІТОПОЛЯ "

Про матеріал

З моменту свого заснування Мелітополь став національною колискою багатьох народів. Після проголошення незалежності в Україні стало можливим відродження культури не тільки українського народу, але й усіх інших народів, які живуть на її території. ХХ-те століття з його війнами та соціальними революціями, з жахливими наслідками після них нанесло страшного удару малим народам і поставило їх на межу повного зникнення. Про це свідчить і той красномовний факт, що караїми занесені до Червоної Книги ООН як один з малочисельних народів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роботу виконала: Коваль Єлизавета Олександрівна,учениця 9 класу гімназії № 9м. Мелітополя. Науковий керівник: Сейтаріфова Есма Ескендерівна,вчитель художньої культури. Мелітопольської гімназії № 9 ВПЛИВ КАРАЇМСЬКОЇ КУЛЬТУРИ НА ДОЗВІЛЛЯ ГРОМАДЯН МІСТА МЕЛІТОПОЛЯ

Номер слайду 2

Об'єктом роботи є: караїмська культура Мелітопольщини та караїми, які мешкають у Мелітополі. Предметом: своєрідність караїмської культури Мелітопольщини та її вплив на дозвілля громадян міста.

Номер слайду 3

Мета : дослідження матеріальної та духовної культури мелітопольських караїмів періоду другої половини ХІХ ст. – початку ХХІ ст. Наукова новизна роботи: полягає у спробі вперше дослідити особливості караїмської культури Мелітополя та популяризування її на теренах краю.

Номер слайду 4

Мы, караимы – неповторимы, Крым – родовой, наш оплот. В сотнях сражений, –необоримы. Вольны, как чаек полет. И. Симанчук

Номер слайду 5

Сучасні дослідники

Номер слайду 6

Тропинка – чёрная земля – Шуршит в ногах у поворота. Кто скажет, сколько лет стоят. Чуфут – Калийские ворота?С. Щипачев. Родове гніздо Джуфт - Калє

Номер слайду 7

«Фольклор та художня культура караїмського народу»

Номер слайду 8

Релігія

Номер слайду 9

Народна мудрість Краще обійти чагарник, чим зв’язатися з собакою (у змісті – уникати зв’язків зі злими людьми). Курка сусіда у твоїх очах – гусак (осуд заздрості). Не багатство збирай, а друзів здобувай.

Номер слайду 10

Частівки - чини. На золотому блюдечку. Ти, чашечка моя,В усьому Криму. Ти одна – душа моя! (Переклад )

Номер слайду 11

Загадки та забобони. Увечері з’являється , а з ранком віддаляється. (Місяць) Зовсім мала, а весь дім зайняла. (Палаюча свічка)Складається із шарів, і повна мурахів. (Книга)

Номер слайду 12

Ілля Борисович Стамболі(1871, Російська імперія — 1954, Туреччина) — мелітопольський підприємець, купець і меценат, який створив у Мелітополі літній сад, Зимовий театр Стамболі і перший у місті кінотеатр.

Номер слайду 13

Дача Стамболі у Криму

Номер слайду 14

Зимовий театр Стамболі

Номер слайду 15

Міський сад

Номер слайду 16

Караїмська діаспора Мелітопольщини

Номер слайду 17

Олена Арабаджи - після аспірантури і захисту кандидатської дисертації очолює кафедру географії України в МДПУ. Вона є одним з авторів атласу «Запорізька область»Михайло Арабаджи - закінчив Кримський медичний інститут. В даний час займається функціональною діагностикою в міській поліклініці №3 і керує «Невромедом».

Номер слайду 18

Етнографічний музей “Калє”

Номер слайду 19

Інтер'єр музею

Номер слайду 20

Свята та зустрічі

Номер слайду 21

Кафе караїмської кухні «Чир – Чир»Екстер'єрІнтер'єр

Номер слайду 22

Караїмська громада «Джамаат»

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 березня 2018
Переглядів
1168
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку