Презентація "ВПЛИВ ПРОГРЕСИВНИХ ІДЕЙ ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО НА ПРИНЦИПИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ"

Про матеріал
Нова українська школа працює на засадах особистісно-орієнтованої моделі освіти. У рамках цієї моделі заклад освіти максимально враховує права дитини, її здібності, потреби та інтереси, на практиці реалізуючи принцип дитиноцентризму. Педагогічна система Василя Сухомлинського - це концептуальна основа особистісно зорієнтованого підходу, що пролонговується у комптентнісно орієнтовану освіту. Саме тому ідеї видатного українського педагога актуальні сьогодні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВПЛИВ ПРОГРЕСИВНИХ ІДЕЙ ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО НА ПРИНЦИПИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИПідготувала Пастушенко Наталія Миколаївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Slide Title

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Нова українська школа працює на засадах особистісно-орієнтованої моделі освіти. У рамках цієї моделі заклад освіти максимально враховує права дитини, її здібності, потреби та інтереси, на практиці реалізуючи принцип дитиноцентризму. Навчання й виховання кожного учня як індивідуальності та особистості В. О. Сухомлинський вважав найважливішим, найтоншим і найскладнішим педагогічним завданням. "Своєчасно знайти, виховати й розвинути задатки здібностей у своїх вихованців, своєчасно розпізнати в кожному його покликання, – пише він у статті "Розвиток індивідуальних здібностей і нахилів учнів", – це завдання стає тепер найголовнішим у системі навчально–виховної роботи" Педагогічна система Василя Сухомлинського - це концептуальна основа особистісно зорієнтованого підходу, що пролонговується у комптентнісно орієнтовану освіту. Саме тому ідеї видатного українського педагога актуальні сьогодні.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Засвоєння іноземної мови завжди спирається на мовну компетенцію рідною мовою, на знання граматики цієї мови, загалом на її структури. Чим міцніші ці структури, тим краще учень здатний їх осмислити і тим легше йому спиратися на них при засвоєнні іноземної мови, що в цілому теж сприятиме забезпеченню оптимального рівня загального розумового розвитку школярів, про який писав В. Сухомлинський

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Спектр таких завдань дуже широкий: – зробити серію селфі свого обличчя з різними емоційними виразами та підписати фотографії англійською; – написати англійською вірш з використанням заданих рим; – конкурс ілюстрацій до парадоксальних англійських ідіом (наприклад, як розуміти вираз «мати метеликів у шлунку» або «отримати у подарунок білого слона»); – зробити кросворд; – зробити словник в малюнках; – написати та розіграти сценку англійською; – зняти відеоролик.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Не втрачають з роками своєї актуальності такі вислови видатного педагога-вченого:– Уміти вимагати і вміти прощати, уміти бачити і не все помічати. – Не ловіть дітей на незнанні, оцінка – не покарання, оцінка – радість. – Немає людини, яка в належних умовах, за вмілого виховання не виявила б свого самобутнього, неповторного таланту. – Інтерес до навчання – важливий стимул навчальної діяльності.

Номер слайду 20

Отже, величезне та невичерпне джерело методичної думки вкладено у творчості Василя Сухомлинського. Кожного разу вивчаючи його роботи, можна знайти щось незвичайне, нове. Тому праці цього видатного педагога є постійним об’єктом уваги науковців не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

Номер слайду 21

Народна мудрість говорить: «Не шукайте нове, шукайте вічне!» Ось це вічне і є в педагогічній спадщині нашого великого земляка - Василя Олександровича Сухомлинського

Номер слайду 22

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
2 січня 2023
Переглядів
166
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку