Презентація "Вправи для релаксації"

Про матеріал
В розробці надані різноманітні тексти, читаючи які можна розслабитися. Рекомендовано для використання, в першу чергу, психологами. Вміння розслабитися, зняти напругу з м'язів дуже важливе. Тому релаксаційні практики сприяють гармонійному розвитку особистості та саморегуляції.
Перегляд файлу

Релаксація «Політ птаха»

       Ви знаходитесь на літньому ароматному лузі. Над вами тепле літнє сонце і високе блакитне небо. Ви відчуваєте себе спокійними і щасливими, дихайте легко і вільно. Високо в небі ви бачите птицю, парить у повітрі. Птах вільно летить в повітрі, крила його розпростерті в сторони. Уявіть, що ви – птах. Уявіть, яке легке ваше тіло і як повільно ви летите в повітрі. Ваші крила – ваші руки, легкі і нерухомі. А тепер, повільно змахуючи крилами, наближайтеся до землі. Ось ми і на землі. Потягніться і на рахунок «три» скиньте крила і відкрийте очі. Ви відчуваєте себе добре відпочилими, у вас бадьорий настрій і прекрасне відчуття польоту, яке зберігається на весь день.

Релаксація «Повітряні кульки»

        Всі ви – повітряні кульки, дуже красиві і веселі. Вас надувають, і ви стаєте все легші й легші. Все ваше тіло стає легким, невагомим. І ручки легкі, і ніжки стали легкі-легкі. Повітряні кульки піднімаються все вище і вище. Дує теплий, ласкавий вітерець, він ніжно обдуває кожну кульку. Вам легко, спокійно. Ви летите туди, куди дмухає лагідний вітерець. Але ось прийшла пора повертатися додому. Ви знову в цій кімнаті. Потягніться і на рахунок «три» відкрийте очі. Посміхніться своїй кульці.

Релаксація «Сніжинки»

       Ви потрапили в чарівний зимовий ліс. Чудовий, морозний день. Вам приємно, ви відчуваєте себе добре, дихайте легко і вільно. Уявіть, що ви легкі, ніжні сніжинки. Ваші ручки легкі-легкі – це тонкі промінчики сніжинки. Ваше тіло теж легке-легке, як ніби воно снігове. Подув легкий вітерець, і сніжинки полетіли. З кожним подихом і видихом ви все вище і вище піднімаєтеся над чарівним лісом. Але ось прийшла пора повертатися додому. Потягніться і на рахунок «три» відкрийте очі і посміхніться ласкавому вітерцю і крихітній сніжинці.

Релаксація «Водоспад»

      Ви стоїте поруч з водоспадом. Чудовий день, блакитне небо, тепле сонце. Гірське повітря свіже і приємне. Вам дихається легко і вільно. Але водоспад наш не звичайний, замість води в ньому падає м'яке біле світло. Ви стоїте під цим водоспадом і відчуваєте, як це прекрасне біле світло ллється стуменями по вашій голові. Ви відчуваєте, як воно ллється по лобі, потім по обличчю, по шиї ... Білий світ тече по вашим плечам, допомагає їм стати м'якими і розслабленими ... Нехай світло гладить ваші руки, пальці. Світло тече і по ногах, і ви відчуваєте, як тіло стає м'якше і ви розслабляєтеся. Цей дивовижний водоспад з білого світла обтікає все ваше тіло. Ви відчуваєте себе абсолютно спокійно, і з кожним вдихом ви все сильніше розслабляєтеся. А тепер потягніться і на рахунок «три» відкрийте очі. Чарівний світ наповнив вас свіжі-ми силами і енергією.

 

 

Релаксація «Тихе озеро»

       Уявіть собі чудовий сонячний ранок. Ви знаходитесь біля тихого, чудового озера. Чути лише ваше дихання і плескіт води. Навколо тихо і спокійно, ви дихаєте рівно і легко. Сонце яскраво світить, і це змушує вас відчувати себе все краще і краще. Ви відчуваєте, як сонячні промені зігрівають вас. Ви абсолютно спокійні. Світить сонце, повітря чисте і прозоре. Вам легко дихається. Ви відчуваєте всім тілом сонячне тепло, воно зігріває вас ... Ви спокійні і непорушні, як цей тихий ранок. Ви відпочиваєте ... Але ось ми знову в тут ... Потягніться і на рахунок «три» відкрийте очі. Ви чудово відпочили.

Релаксація «Політ метелика»

      Уявіть собі прекрасний літній день. Ви лежите на зеленому лузі. Навколо все спокійно і тихо. Вам тепло і затишно, ви дихаєте легко і спокійно. Уявіть собі, що ви – легкі метелики з великими і гарними крилами. Ваші ручки легкі-легкі – це крильця метелика. І тіло ваше стало теж легке-легке, махнули крильцями і полетіли. З кожним вдихом і видихом ви все вище і вище здіймаєтеся в повітрі. Вам добре і приємно. Але ось прийшов час повертатися додому. Потягніться і на рахунок «три» відкрийте очі. Посміхніться один одному.

Релаксація «Хмаринки»

      Теплий літній вечір. Ви лежите на траві і дивитеся на хмаринки, що пропливають в небі – такі білі великі пухнасті хмари в блакитному небі. Навколо все тихо і спокійно, вам тепло і затишно. З кожним вдихом і видихом ви починаєте повільно і плавно підніматися в повітря, все вище і вище, до самих хмаринок. Ваші ручки легкі-легкі, ваші ніжки легкі, все ваше тіло стає легким, як хмаринка. Ось ви підпливаєте до найбільшої і пухнастої, до найкрасивішої хмаринки на небі. Ближче і ближче. І ось ви вже лежите на цій хмаринці, відчуваєте, як вона ніжно гладить вас, ця пухнаста і ніжна хмаринка ... Ви розслаблені і спокійні. Але ось хмарка опустила вас на галявину. Посміхніться своїй хмаринці. Потягніться і на рахунок «три» відкрийте очі. Ви добре відпочили на хмаринці.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ракоїд Валентина Миколаівна
    Дякую за корисні вправи для релаксу.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
2499
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку